נתח אנטריקוט בתנור כמה זמן להכנה מושלמת

נתח אנטריקוט בתנור כמה זמן להכנה מושלמת

נתח אנטריקוט בתנור: המתכון המושלם שיביא אתכם לעולם אחר

בכל פעם שאני מתכוון להכין משהו מיוחד, אני חושב על נתח אנטריקוט בתנור. יש בו משהו שגורם לכל אחד להרגיש כאילו הוא בארוחת ערב של מסעדה יוקרתית, גם כשאנחנו בבית. הוא מדהים, מרשים ומעלף! אז בואו נצלול אל תוך המתכון המומלץ הזה שכולם פשוט מתים עליו. מדובר במנה שמושלמת לכל אירוע – חגיגות, מסיבות או אפילו סתם יום שלישי בערב. זה הזמן שלכם להפתיע את כולם בטעמים משגעים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות נוכל להכין

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את נתח האנטריקוט המושלם, חשוב שנשתמש ברכיבים איכותיים. עם הזמן, למדתי שיש השפעה רבה לאיכות הרכיבים על התוצאה הסופית. כאן יש את כל מה שצריך.

  • 1.5 ק"ג נתח אנטריקוט
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3-4 עלי רוזמרין טריים (או 1 כף רוזמרין יבש)
  • 4 שיני שום קלופות ולחוצות
  • 1 כוס יין אדום (מומלץ יין יבש)
  • 2 כפות חמאה
  • לימון חתוך ל־4 (לא חובה אך מוסיף טעמים נפלאים)

אפשרויות וכיצד להקל על האכילה

ישנם כמה רכיבים שיכולים לשדרג את המנה הזאת בצורה מדהימה! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את נתח האנטריקוט בנתחי טופו או פטריות פורצ'יני, שהן נהדרות כדי לקבל טעמים עשירים. במיוחד כשאתם מוסיפים תיבול עשיר.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים הרצויים, אנו מוכנים להתחיל בהכנה! תלמדו איך להכין את המנה בצורה שתשאיר את כולם בתדהמה.

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את נתח האנטריקוט על משטח חיתוך ומברישים אותו בשמן זית.
  3. מתבלים את הנתח במלח גס ופלפל שחור בכל הצדדים.
  4. מניחים את הנתח בתבנית אפייה גדולה.
  5. סביב הנתח מסדרים את שום, רוזמרין וחצאי הלימון.
  6. יוצרים חור קטן בצד הנתח ושמים בתוכו חתיכה קטנה של חמאה.
  7. יוצקים לתבנית את היין האדום.
  8. אופים בתנור במשך 45-60 דקות, עד שהנתח מגיע לדרגת עשייה שאתם אוהבים.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לנוח לפחות 10 דקות לפני חיתוך המנה.

הניחו לנתח לנוח מעט לפני החיתוך כדי שהמיצים יתגבשו ויתפשטו בכל חלקי הבשר. אין דבר גרוע יותר מאשר נתח יבש!

שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המנה, הנה כמה רעיונות שיזרימו למאכל הזה טעמים מדהימים:

  • למרוח מעט חרדל דיז'ון על הנתח לפני האפייה להגברת הטעם.
  • להוסיף ירקות שורש כמו גזר, תפוחי אדמה וצלפים לצלייה עם האנטריקוט.
  • שדרוג טעמים עם רוטב בולונז עבה מסביב לנתח.
  • אם אתם חובבי גבינות, אפשר גרירה של גבינת פרמזן מעל רגע לפני סיום האפייה.

ללא ספק, כל תוספת כזו תעשה את הנתח הזה למושלם וטעים אפילו יותר! אל תשכחו לשתף את החברים על השדרוגים המהנים הללו!

שאלות ותשובות

מהו נתח אנטריקוט?

נתח אנטריקוט הוא נתח בשר עסיסי, שמתוקן מעצם השדרה. הוא משגע במיוחד בזכות השומן שבו שמעניק לו טעם עשיר, ובייחוד כשמבשלים אותו בתנור.

איך לבחור נתח אנטריקוט איכותי?

לגמרי! מומלץ לבחור בנתח עם שומנים מלווה, שיזרמו במעגלי הבישול ויתנו טעמים עמוקים. הכינו אותו עם בשר אדום כמו שצריך!

האם אפשר להכין אותו על מחבת?

בהחלט! אחרי שהדבר הגיע למצב בישול מסוים, ניתן לסיים את התהליך גם על מחבת עם חמאה מתובלת. מהנסיון שלי, השיטה הזאת מוסיפה להם גם קריספיות!

איך אני יודע מתי הבשר מוכן?

הדרך הטובה ביותר לדעת היא להשתמש במד טמפרטורה לבשר. 55 מעלות צלזיוס עבור מדיום-רייר, ו-70 מעלות עבור מדיום. תזכרו – אחרי החיתוך הבשר מתקשר כמו בירה ראשונה!

מה לעשות אם נשאר לי בשר?

לא נורא! אפשר לשמור את הנתח המוכן במקרר למשך עד שלושה ימים. מהנסיון שלי, הוא תמיד טעים יותר בימים שלאחר מכן.

איך כדאי לצלוט את הנתח לפני החיתוך?

לחכות כ-10 דקות – זה יאפשר לנתח להפסיק לבעול. מבטיח שהעסק לא יהיה יבש!

האם ניתן להקפיא את הנתח המוכן?

כמובן! כל מה שצריך לעשות זה לקצוץ לקוביות ולשמור כדי להשתמש בפעם הבאה. זחילה של הנתח עוד הרבה זמן!

איזה סלט יכול להתאים לנתח?

סלט קיסר עם רוטב שמזכיר טעמים סורקים יוצר בחירה מצוינת. פשוט ושווה את זה!

האם המתכון הזה מתאים לאירועים חגיגיים?

חד משמעית! מכניסים את האנטריקוט הזה לכל סעודת חג פסטורלית והאורחים באמת ירתקו!

מה למרוח על הנתח לפני הצלייה?

שום סויה מיוחד מתוק נמצא מעולה למריחה לפני החימום! פשוט וכל כך טעים.

אז למה אתם מחכים? זה הזמן שלכם לנסות את המתכון הזה ולהפתיע את כולם עם נתח אנטריקוט מדהים, מושלם, וחסר תחליף! אל תשכחו לשתף אותנו בהתנסות שלכם ובתמונות – זה יגרום לנו לחייך! שתפו עם כל החברים שלכם את המתכון המדהים הזה, הביאו אותם למטבח וגלו את הכוח של טעמים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *