סופלה פרווה במיקרו: מתכון מהיר וטעים שיגנוב את ההצגה
סופלה פרווה במיקרו – המתכון המושלם שלכם!
אם אתם מחפשים את המתכון המושלם שיעשה לכם את היום, אתם במקום הנכון! סופלה פרווה במיקרו הוא הלהיט החדש שממלא את הבית בריחות מדהימים, והשילוב של טעמים מתוקים וטקסטורות נימוחות יגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות. מדובר במתכון שהולך להפתיע אתכם, לא רק בגלל הייחודיות שלו אלא גם בגלל מהירות ההכנה. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסופלה הזה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שכנראה כבר נמצאים אצלכם במטבח. מדובר ברכיבים שיאפשרו לנו להכין סופלה מדהים שמשגע את החיך!
- 1/2 כוס קמח תפו”ח (כזה לא רך, חברים!)
- 1/4 כוס סוכר קנים
- 1/4 כוס קקאו איכותי (ולא סתם קקאו, אלא כזה שיגרום לסופלה להיות אגדי!)
- 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר)
- 1/4 כוס שמן רגיל
- 1/4 כפית חצי חומר התפחה (סודה לשתייה) כדי שהסופלה יזדקף כמו שצריך
- 1 כפית תמצית וניל (לנטוע טעם מעלף)
אגב, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את החלב עם חלב אורז או סויה וכל שומן אחר בשמן קוקוס.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להפוך את כל זה למשהו משגע! אתם תראו, זה קל יותר משחשבנו.
- ניקח קערה בגודל בינוני ונניח בה את כל החומרים היבשים – קמח תפו”ח, סוכר, קקאו, וחומר התפחה. נערבב היטב.
- נוסיף לקערה את החלב השקדים ואת השמן. נערבב שוב עד שהתערובת תהיה חלקה ואחידה.
- נוסיף לתערובת את תמצית הווניל, ונערבב שוב עד שכל שלב טבוע בגוון שוקולדי.
- נשפוך את התערובת לכמה קופסאות מיקרו חד-פעמיות או סופלה אישיים.
- נכניס את הקופסאות למיקרו ונבשל את הסופלה במיקרו על חום גבוה במשך 1.5-2 דקות, תלוי בעוצמת המיקרו שלכם.
- נוציא מהמיקרו (מזהירים את הידיים, זה מח热!) ונחכה כמה דקות לפני ההגשה.
- לפני ההגשה, אפשר לפזר מעט אבקת סוכר על הסופלה כדי להפתיע את העיניים!
מעבר לכך, נשמע מעניין לשדרג את הסופלה שלכם? הנה כמה רעיונות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
סופלה זה מושלם כפי שהוא, אבל תמיד כיף לנסות דברים חדשים!
- אפשר להוסיף לתערובת שוקולד מריר קצוץ או צ׳ופס שוקולד. העשירו ותנו לסופלה להיות חלומי.
- למה לא להתרגש עם אגוזים קצוצים? הם יוסיפו קראנצ'יות מרהיבה!
- ואם כבר לדבר על מרקמים, מה עם טחינה? אתם יכולים למרוח מעט טחינה גולמית על הסופלה, זה משגע!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמר את הסופלה במקרר?
כמובן, אך כדאי לצרוך אותו בהקדם האפשרי מאחר והמרקם משתנה עם הזמן. עדיף לאחסן אותו עד 24 שעות.
האם אפשר גם להכין את הסופלה בתנור?
בהחלט! אם תרצו, תחממו את התנור על 180 מעלות ותשימו בתבנית אפייה במשך כ-15-20 דקות.
האם ניתן להכין סופלה במיקרו עם קמח אחר?
אפשר! קמח שיבולת שועל או קמח שקדים יכולים להיות תחליפים מצוינים. רק שימו לב למרקם הסופלה.
מה אם אין לי קקאו?
אפשר להמיר את הקקאו באבקת תה ירוק (מאת בננה) או פשוט להוסיף טעמים אחרים כדי להנעים את החיך.
האם יש אפשרות לגרסה ללא סוכר?
בוודאי! השתמשו בסירופ מייפל או ממתיקים טבעיים אחרים.
מה אם אני רוצה להכין סופלה פירותי?
תסחטו פירות שיש לכם ותקטינו את הכמות של המתיקות, זה יצא מדהים!
האם אפשר להכין זאת כקינוח מסיבת יום הולדת?
בטח! ניתן להכין ככמות גדולה ולהגיש עם גיליון קרם פרש או שמנת צמחית.
מה אם אני לא אוהב שוקולד?
החליפו אותו עם טעמים אחרים כמו תה ירוק, תפוזים או לימון, זה מאוד תלוי בהעדפות שלכם.
איך אפשר לדעת שהסופלה מוכן במיקרו?
הופכים לכוסות כאשר הסופלה מתייצב בחלק העליון, אבל זה בסדר אם במבחן הראייה הוא מעט רך, הוא יתייצב כשהוא יתקרר.
כמה סופלה ניתן לפנק באירוע?
הכנת המנה תוך 10 דקות תהפוך אתכם לגיבורי הערב, אז אל תהססו, שיהיה על השולחן במלאי!
הגיע הזמן להפוך את המתכון המהיר הזה לחלק מהמאגר הקולינרי שלכם! עשו לייק, שתפו עם החברים ובואו לבשל ביחד. הסופלה הממכר הזה מחכה שתכינו אותו!
כתיבת תגובה