סלט גזר וחמוציות פיקנטי שיגוון לכם את הארוחה

סלט גזר וחמוציות פיקנטי שיגוון לכם את הארוחה

סלט גזר וחמוציות פיקנטי הלוחש לאוכל

ברגע שהשמש מחממת את האוויר, ומתחילים ההכנות לארוחת ערב קלילה, יש רגעים שבהם אנחנו מחפשים את המקום שבו הכיף והבריאות נפגשים בשלמות. אז הנה אנחנו כאן, כדי לספר לכם על סלט גזר וחמוציות פיקנטי, מרענן ומלוחש, כזה שיכול לשדרג כל ארוחה ולא להפסיק לגרום לכם ללקק את האצבעות. אתם הולכים לגלות איך גזר, חמוציות ותבלינים מתערבבים יחד במופע טעמים שיגרום לכם לצחוק ולהחמיא על הכנת הסלט המדהים והמאד ממכר הזה!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות.

רמת קושי: קלה.

מתאים ל: 4-6 מנות.

  • מומלץ להגיש לצד דגים או עוף.
  • אפשר לגוון עם אגוזים לקראנץ' נוסף.
  • נהדר גם כארוחת צהריים לשולחן העבודה.

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על רכיבים – חד משמעית אחד הדברים הכי מהנים באוכל! סלט זה משתלב נהדר עם עונת הקיץ החמה, כאשר השוק מלא בירקות טריים ובמצב רוח צוהל. אז הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 3 גזר בינוניים, קלופים ומגורדים.
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות (הכי טעים שיש!).
  • 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים או אגוזי מלך.
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה.
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי.
  • 3 כפות שמן זית איכותי.
  • 2 כפות דבש (לא חובה, אבל מוסיף מתיקות כיפית).
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם.
  • קמצוץ צ'ילי חריף (למי שאוהב את הפיקנטיות).

אם יש לכם צורך בעוד חלופות, אפשר להכין את הסלט הזה גם עם גזר אבל עם חמוציות טריות (אם נמצאות בעונה) או להוסיף חופן של תמרים קצוצים במקום הדבש. השילוב הזה בדיוק מה שצריך כדי לשדרג את הסלט שנותן אקסטרה עניין ועסיסיות.

שלבי ההכנה

סלט גזר וחמוציות הוא סלט קל ומהיר להכנה. אנחנו הולכים לבדוק כמה קל זה להוציא פיצוץ טעמים מהמטבח שלכם:

  1. שמים את הגזר המגורד בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את החמוציות היבשות ומערבבים את הכל יחד.
  3. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים.
  5. מניחים בקערה נפרדת את מיץ הלימון, שמן הזית, דבש, מלח, פלפל וצ'ילי ומערבבים.
  6. יוצרים רוטב טעים ומוזגים אותו לתוך הקערה עם המאגרים.
  7. מעבירים את הסלט לתוך קופסה סגורה ומניחים במקרר לשעתיים (בעיקר אם רוצים טעמים שיתמזגו היטב).
  8. מגישים עם קישוט נוסף של כוסברה ועיטור עם נגיעה של מיץ לימון.

ובכן, זה היה פשוט לא יאומן! הייתם יודעים שיש כל כך הרבה צבעוניות וטעמים כל כך משגעים שיכולים לחיים את הארוחה שלכם?

תוספות ושדרוגים אפשריים

אני חייב לומר שזה הסלט המושלם או שאם רציתם לפנק את עצמכם, אפשר לשדרגו במגוון דרכים:

  • תוספת ביצי עיצוב כמו ביצים קשות קצוצות או ביצי עוף לרוטב על.
  • להמיר את הכוסברה בפטרוזיליה או במנטה לטוויסט אחר.
  • אפשר גם להוסיף פרוסות דקיקות של מלפפון לקצת רעננות.
  • שדרוג טעים – הוספת רוטב יוגורט עם שום ודעתכם האישית.

ומה אם נגלה גם טעמים מעולם התבלינים? מספיק להוסיף קמצוץ של כמון או קארי להוסיף עומק למנה!

שאלות ותשובות לגבי המתכון

האם אפשר לשמור את הסלט במקרר למשך כמה ימים?
אין ספק! סלט זה יכול להישמר במקרר למשך כ-3-5 ימים, אבל אני ממליץ להוסיף את הרוטב בסמוך להגיש, כדי לשמור על הקראנצ'יות של הגזר.

האם ניתן לשלב עוד ירקות בסלט?
בהחלט! ניתן להוסיף גזר סגול, קישואים או אפילו תפו”א מבושל קצוץ קטן, ואולי לקבב את כל זה עם ירקות קלויים – יוצא אגדי!

האם אפשר להכין את הסלט ללא דבש?
כן! אפשר להפחית את דבש או להמיר אותו בסירופ אגבה, או פשוט להפסיק עם המתוק ולהותיר את החמוציות שיתנו טעם.

מה תוסףי עזר נוספים לסלט כמו זה?
אפשר לשדרגו עם גבינת פטה מפוררת או גבינה נמסים. חשוב שהגבינה תהיה פרי מהאיכות הכי טובה שיש!

האם ניתן להכין את הסלט לפני זמן הארוחה?
בוודאי, לסלט יש את הכוח לשפר את הטעמים כשהוא נמרח יחד במקרר. אם תכינו אותו כשעתיים לפני ההגשה, התוצאה תהיה מעלפת!

האם אפשר להכין גרסה טבעונית לסלט הזה?
בהחלט, ללא דבש והחלפת אגוזים עם שקדים קצוצים – זה יצא בדיוק כמו שהוזכר, במגוון מחדש.

מהבטן של גזרת התיבול, איך זה עובד?
כמובן לתבל במידה המדויקת של מלח ונגיעה של פלפל לשיפור הטעם. לכל אחד מתקיים טעם אישי!

באיזו תקופה הכי כדאי להכין את הסלט הזה?
בעיקר בתקופת הקיץ, כאשר מתהדרים עם גזר מתוק וססגוני! אז תכינו את זה עכשיו!

האם ניתן להוסיף איזה סוג בשר לסלט?
ישנים לגמרי אבל לשלב אותו ממקורות רזים כמו עוף קלוי או מרינדה כמו בשר בקר – בהחלט היה מרהיב!

בתיאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, כך שתוכל להיכנס לשיחה! שיהיה לכולכם יופי של יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *