סלט חסה ותותים מרענן שישדרג כל ארוחה
סלט חסה ותותים מרענן וטעים
כשיש קיץ והחום מתחיל לבעבע, אנחנו ממש צריכים משהו שיתן לנו פינוק מרענן ותוסס. סלט חסה ותותים הוא בדיוק מה שאנחנו מחפשים! מספיק שהוא אוגד בתוכו את הטעמים הפשוטים והמענגות של הקיץ, בכדי לפתות אותנו להתחיל להכין אותו מיד. התשוקה למנה הזאת לא נגמרת – הסלט הזה הוא מדהים, מושלם, והכי טעים שיש! הוא יכול להפוך לכל מנה עיקרית בפני עצמה או תוספת לצד מנה בשרית. לוקחים חסה רעננה, תותים עסיסיים ועוד כמה מרכיבים, והופ – הרכבנו מנה שמשגעת את כולם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לשלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים ההכרחיים ליצירת שלמות הקיץ הזאת. סלט חסה ותותים הוא סלט שמשלב הצבעים המושלמים, טעמים יחסית מתוקים לצד חמיץ, ובנוסף – הוא תוסס ומרענן. אני ממליץ להתחיל להכין את הסלט כמה שיותר הרגע, כדי שהוא יישאר טרי ורענן, כמו שאמור להיות באדן קיץ קייצי.
- 2 כפות של חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש או סוכן מתוק אחר
- 6 כפות של שמן זית איכותי
- 1 ראש חסה קאמוי
- 250 גרם תותים, פרוסים
- 100 גרם גבינת פטה או גבינה כבושה (אפשר גם בלי)
- אגוזי פקאנים קלויים (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלבי ההכנה
ועכשיו לשלב המהנה ביותר – למרות שחלקינו עשויים לחשוב שהבישול הוא ה-כיף, להכין סלט זה תמיד קסום וקל במיוחד. זה גם תהליך מאוד מהיר! בואו נתחיל:
- שמים את התאמים למטבח על שולחן העבודה.
- חותכים את החסה לצדדים בעזרת סכין חד ולגודל הרצוי – שטחים או ריבועים.
- שמים את החסה בקערה גדולה.
- חותכים את התותים לפרוסות דקיקות ומוסיפים אותם על גבי החסה.
- אם בחרתם להשתמש בגבינת פטה, מפוררים אותה מעל.
- מוסיפים את האגוזים הקלויים (אם בחרתם).
- בקערה קטנה, טורפים חומץ בלסמי, דבש ושמן זית יחד.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- יוצקים את תערובת הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות, כך שהרוטב יעטוף היטב את כל הרכיבים.
- מגישים מיד – הרגע הכי משמח בכל המתכון!
שימו לב שאפשר לשדרג את הסלט הזה בהתאם למה שיש לכם בבית. התמקדו באגוזים שונים, גבינות אחרות או גם תוספות של ירקות קיץ!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הסלט הזה מאפשר שדרוגים באינספור וריאציות, אז אל תהססו להתנסות! לדוגמה, ניתן להוסיף:
- חסה רומנית יחד עם חסה קאמוי להעשיר את המרקם
- סלק מבושל ואגוזי לוז בשביל טעמים ואיזון בין מתוק לחמוץ
- תפוחים חתוכים בשביל טוויסט מרענן נוסף
- רהבה בצלחות לצפייה מרהיבה
שאלות ומענה
האם אני יכול לשדרג את הסלט הזה עם חלבונים?
כמובן! ניתן להוסיף רצועות עוף צלוי, טונה משמנת, או פרוסות סלמון מעושן.
מה אם אין לי חומץ בלסמי?
אפשר לשלב מדי חומץ שרבנת. חומץ תפוחים יהפוך את הסלט לטעים במיוחד!
אפשר לייצר גרסה טבעונית?
כן! פשוט דלגו על הגבינה והחליפו את דבש בסירופ מייפל או סוכר קוקוס.
כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
אני ממליץ להגיש אותו מיד אחרי ההכנה, אך אם נשאר לכם, תוכלו לשמור בדרך כלל עד 24 שעות במקרר.
האם אפשר לשים אגסים במקום תותים?
בהחלט, זה יכול להיות מרענן ואפילו מעניין מאוד!
מה עם ירקות נוספים?
כמובן! ניתן להוסיף מלפפון, פפריקה או אפילו גזר מגורר.
האם סלט זה מתאים לארוחת ערב?
בהחלט! זהו סלט קל, אשר משאיר מקום עיקרי!
באיזה סגנון הגשה אני ממליץ?
אני ממליץ להגיש בכוסות גבוהות, כדי להציג את הצבעים העשירים.
איך אני יודע מתי התותים במיטבם?
בחנו מתוקות וברזות מוכרות על ידי המראה והמרקם. תותים רכים וחלקים הם סימן לכך!
האם יש תחליפים לאגוזים?
כן, ניתן להשתמש בשומשום קלוי או זרעי חמניות לתחושת קראנץ' ברחבי הסלט!
אני ממש מקווה שאתם יתלהבו מהסלט הזה כמו שאני מתלהב בכל פעם שאני מכין אותו. אין ספק שהסלט הזה יוסיף צבע ורעננות לכל ארוחה! אם אהבתם את הסלט שלנו, אל תשכחו לשתף עם חברים ולהפיץ את המתכון הזה ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה