סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול כסוד הקיץ שלך

סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול כסוד הקיץ שלך

סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול

בואו נדבר על סלט חסה שבשבילו גם אמא של אמא תתאהב. אם אתם מחפשים פתרון מרענן, קריר, ואולי אפילו ייחודי לפיקניק הקרוב או לשולחן החג, נכנסתם למקום הנכון! סלט חסה עם עגבניות שרי ובצל סגול הוא לא סתם סלט; מדובר כאן במנה מדהימה, משגעת ואפילו ממכרת שתגרום לכם ללקק את האצבעות. זהו סלט מאוד קל להכנה, וכל אחד יכול להכין אותו ואפילו להפוך אותו לאישי, עם שדרוגים ותוספות שיתאימו לכל טעם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, בואו נסתכל על מה שנצטרך כדי ליצור את הסלט המדהים הזה:

  • חסה קריספית – 1 יחידה גדולה (רצוי רומאינה)
  • עגבניות שרי צבעוניות – 200 גרם
  • בצל סגול – 1 קטן
  • שום – 1 שן (לפי הטעם)
  • שמן זית – 3 כפות
  • מיץ לימון – מ-1/2 לימון
  • מלח ים – לפי הטעם
  • חיפושית (שמיר/נענע) – לקישוט ולהגשה

אם אתם רוצים להתנסות ברכיבים חלופיים, אפשר לשדרג את הסלט הזה עם גבינת פטה מפוררת, או להוסיף כמה אגוזי פקן קצוצים שיביאו טוויסט אגזוזי ומיוחד!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לגשת להכנה וליצור את הפלא הזה:

  1. נקיים את החסה – נשטוף ונקרע אותה לחלקים קטנים.
  2. חתכו את עגבניות השרי לחצאים או רבעים, לפי גודלן.
  3. קצצו את הבצל הסגול דק, ולפני הכנסת הבצל אני ממליץ להשרות אותו במים קרים כדי להקל על חריפות. דבר מדהים לחיך!
  4. במעבד מזון, טחנו את השום עם מלח וזמן קצת. שימו לב לתוצאות – ההמלצה היא שאין על שום טרי.
  5. בבקשה, ערבבו את השום, שמן הזית ומיץ הלימון בקערה נפרדת לכדי רוטב שידאג לסלט להיות ממורכז.
  6. בחלוף כל הנ"ל, הניחו את החסה בקערת הגשה, הוסיפו את עגבניות השרי והבצל החתוך, וערבבו היטב.
  7. מוזגים את הרוטב שהכנתם על הסלט, מערבבים בעדינות, והגיונימום גבישי!
  8. בעזרת חיפושית אורן לקשט את הסלט – לאכול תוך כמה דקות כדי שהסלט יישאר פריך ואוורירי.

אחרי שהכנתם את הסלט, תנו לו לנוח מספר דקות כך שהטעמים יתמזגו ויתחברו. השילוב של החסה הטרייה עם עגבניות השרי הכחולות והבצל הסגול יוצר בשבילכם אולם טעמים מעלף!

שדרוגים ותוספות

כמובן שאפשר לקחת את הסלט הזה למקומות חדשים ומפתיעים:

  • ניתן להוסיף עלים ירוקים נוספים כמו תרד או רוקט, מה שיגביר את הערך התזונתי.
  • אם אתם עוסקים בדיאטות, אפשר להמיר חלק משמן הזית בחומץ בלסמי מרוכז.
  • עגבניות מיובשות יכולות להוסיף לקסם המשגע של הסלט.
  • לגרסה טבעונית אפשר להמיר את הגבינה ברסק אבוקדו.

שאלות ותשובות

איך שומרים את הסלט אם נשאר?
שומרים את הסלט במקרר בכלי אטום. הוא יישאר טרי ומעולה ביום למחרת, אבל זכרו שזה סלט שאם אתם שומרים, החסה עלולה לאבד את פריכותה.

לטעם חזק יותר, מה אפשר להוסיף?
מומלץ להוסיף כמה קוביות גבינת פטה או פרמזן מפורר. זה יוצר ניגוד מושלם בין הטעמים!

אפשר להכין את הסלט כמה שעות מראש?
בהחלט, אבל עדיף לשמור את הרוטב בנפרד ולמזוגו כן לפני ההגשה. תתפלאו כמה שאפשר לשדרج את טעמי הטעמים!

יש תחליף לשום עבור אנשים רגישים?
בהחלט, אפשר להמיר את השום בכוסברה קצוצה או במעט טחינה להגברת טעם המעודן.

למה חשוב להשרות את הבצל במים?
השריית הבצל מים פותרת את חריפותו ונותנת טעם מתקתק יותר לסלט.

מהו הכמות המומלצת לשימוש ברוטב?
תמיד התייחסו לשמוש עין, אתם תלמדו מהכסף של הסלט שלכם, אבל לרוב – שלוש עד ארבע כפות.

האם ניתן להוסיף פירות לסלט?
בוודאי! תוספת של פרוסות תפוח עץ או נמל שהפך טעמים תכניס חוויה מתוקה!

האם יש סלטים דומים שאני יכול להכין?
בהחלט, סלט קיסר למשל הוא אחד מהסלטים הקלאסיים שמפשרים עם חסה ורוטב ממכר!

למה כדאי לשתף את המתכון?
מאחר וסלט זה מצוין, תאמינו לי, אל תאהבו את זה לבד. שתפו את המתכון עם חברים ותראו עד כמה כל הקהל מתלהב מאלה מתוגים כמו אלוף!

מה הן התועלות הבריאותיות של סלט זה?
הסלט מלא בירקות וויטמינים, תורם לעיכול טוב ומספק אנרגיה בריאה. בנוסף, עגבניות מכילות ליקופן שמצוין לבריאות הלב.

בעקבות כל המתהלכים המהנים הללו, אני מקווה שכולכם תכינו את הסלט הזה ותיהנו מהשילוב המקסים של הטעמים המרהיבים בטעותכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה! שתהיה לכם בישול מהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *