סלט חצילים קלואים בתנור שכולם מתמכרים אליו

סלט חצילים קלואים בתנור שכולם מתמכרים אליו

סלט חצילים קלויים בתנור – קסם של טעם!

תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור ומרגישים את הריחות הנפלאים שמציפים את המטבח. זהו רגע של קסם, רגע שבו חצילים קלויים בתנור הופכים לחזית מנצחת בכל שולחן. הסלט המדהים הזה הוא בעצם אוכל של סבתא, אחד המנות שתמיד מכניסות גאווה על השולחן. עם קצת אהבה, אי לכך ובשילוב עם כמה מרכיבים ממכרים, העונג הזה הולך להיות מענג עד קצה האצבעות!

זמן ההכנה

  • סה"כ זמן – 45 דקות
  • רמת קושי – קל מאוד
  • מספיק ל – 4-6 מנות

הסלט הזה לא רק טעים, הוא גם נים פורקן אישי, מעבר לבריאות שבו. מדובר בחצילים קלויים בתנור, שהם מפנקים, מרעננים וממש שעשועים. החצילים שואבים את כל טעמי השום, הלימון והזיתים, מתפקדים על חשבון כל בקר שהם פוגשים ומגיעים לתוצאה שמשגעת. צליית החצילים מביאה בדיוק את הטעמים החריפים והמתוקים שהם צריכים – מעלף!

הרכיבים הדרושים

  • 4 חצילים בינוניים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1/4 כוס שטוחה של שמן זית
  • מיץ מלח מהלימון (מכמעט 2 limons)
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מעט כמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)

כדי לגוון במתכון, ניתן להשתמש בחצילים שונים כמו חצילים זכוכית או חצילים צרפתיים. תוכלו גם להוסיף תבלינים נוספים בהתאם להעדפותיכם.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להפוך את החצילים שלכם לסלט אגדי שלא תשכחו.

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את החצילים לאורכם או לרוחבם, ומניחים בשכבות על תבנית עם נייר אפייה.
  3. מעבירים את השום קלוף עם החצילים, עם מעט מלח ופלפל שחור.
  4. מזיגים את שמן הזית על החצילים, ודואגים לעטוף היטב בכל חלקי הירק.
  5. מכניסים לתנור למשך 30 דקות, עד שהחצילים מתאדים ומתרככים.
  6. לאחר שלושת רבעי השעה, שוכחים מהדאגות. זהו הזמן להוציא את התבנית ולתת לחצילים להתקרר קצת.
  7. לאחר ההגשה עם בצל קצוץ, מוסיפים זיתים, פטרוזיליה וקצת מיץ לימון.
  8. מערבבים והכי טוב – נתפוס עם לחם טעים ונתחיל ללקק את האצבעות!

אפשרויות שדרוג

למי מכם שמעוניינים לגוון את הסלט, אני ממליץ לשקול הוספת כמה תוספות שיכולות לשדרג את החוויה. מה יכול להיות יותר טוב מסלט חצילים קלויים? אז הנה דרכים לשדרג אותו:

  • שקדים קצוצים – הם מוסיפים קראנץ' במיוחד!
  • קוביות גבינת פטה – יעניקו נופך ייחודי ומושלם.
  • פיתה מרוחה בטחינה בצד – ששוללת את כל החזיתות.
  • גרגרי רימון – יוסיפו צבע ורעננות, מושלם לשולחן חג.

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
סלט חצילים קלויים בתנור נשאר טעים במקרר למשך 2-3 ימים. חשוב לשמור אותו בכלי סגור היטב, כדי לשמר את הטעמים.

אפשר להכין את הסלט גם עם חצילים קטנים יותר?
בוודאי! חצילים קטנים כמו חצילי זכוכית מצוינים לאבזור בעלי טעמים מרעננים, ויכולים להוסיף מגוונות נפלאה.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! הסלט הזה דווקא משתבח עם הזמן, כך שהכנתו יום לפני ההגשה בהחלט תבוא לטובתכם.

מה עושים אם אוהבים חריף?
אתם יכולים להוסיף עלי רדיס או פלפל חריף קצוץ בכדי להוסיף טעם משגע!

כיצד ניתן להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
המתכון עצמו כבר הוא ללא גלוטן, כך שאין בעיה. פשוט דאגו להימנע מדברים אחרים שיש להם גלוטן.

אפשר לשדרג את הסלט עם ירקות נוספים?
כמובן! תוספת של פרחי כרובית, פלפלים או קישואים מוסיף טעמים חדשים ומעניינים.

מה יש לעשות אם רוצים שהסלט יהיה קטן יותר?
אתם בהחלט יכולים לחתוך את כמות החצילים, אבל אל תשכחו לבדוק את תיבול הקטנה שלכם.

למה החצילים מתרככים כך?
החצילים סופגים את השמן והטעמים, מה שגורם לתהליך זה. צלייה בתנור משטחת את כל הטעמים והמרקם הנדיר.

האם זה כבד לשילוב עם פחמימות?
נכון, החצילים כבר מספקים איזון מצוין עם פחמימות. כשתוסיפו לחם, קחו כמה רצועות של פיתה עם הנאה!

האם אפשר להכין את הסלט גם עם שמן רגיל במקום שמן זית?
כמובן, נשתמש בשמן רגיל, אבל השמן זית מספק את הטעם המיוחד שכולם אוהבים.

בעיקרון, סלט חצילים קלויים בתנור הוא המנה המושלמת בשבילכם. בדיוק את המנה האגבית לכל ערב חווייתי, ובמיוחד לאירועים על מנת לשדר את הטעמים המופלאים של המטבח. נשמח לשמוע איך הכנתם את הסלט ושתפו עם החברים שלכם כדי שייהנו גם הם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *