סלט כרוב וגזר אסייתי מרענן וקל להכנה בכלום זמן

סלט כרוב וגזר אסייתי מרענן וקל להכנה בכלום זמן

סלט כרוב וגזר אסייתי מרענן וקל להכנה בכלום זמן

אם אתם מחפשים את הסלט הכי טעים שיש, המדהים וממכר ביותר שתוצע בביתכם או שתביאו לאירועים, מצאנו לכם את הפתרון המושלם והאולטימטיבי: סלט כרוב וגזר אסייתי. כן, כן, כן! לא סתם סתם מתכון, אלא סלט שכולל את כל מה שאתם מחפשים בשלמותו.

זמן הכנת המתכון

– סה"כ זמן: 30 דקות.
– רמת קושי: קלילה ומהירה.
– מנות: 4 אנשים.

דמיינו שאתם מתארחים באירוע חברתי, ומריחים את הניחוחות המדהימים של סלט כרוב וגזר אסייתי הממכר. טעם האגדי והמשגע הזה פשוט לוקח אתכם לטיול קולינרי במזרח הרחוק של סבתא האהובה והשף האסייתי הכשרוני ביותר. תארו לעצמכם כתמים של כתום וגוונים של ירוק שמתפזרים בקערה כמעין יצירת אמנות שאתם יוצרים במטבח הביתי שלכם.

סם החיים של הסלט הזה מתבסס על איזון עדין בין טעמים ומילים שיוצאים מכל הכיוונים. מתוק, חמוץ, מלוח וחריף, כל אלה מתלווים לגרוסה של כרוב גולש ופריטי גזר שנשארים פריכים וטריים ומשגעים את חושי הטעם והראייה שלנו יחד.

המרכיבים הדרושים

– כרוב לבן קטן, חתוך דק דק (בערך 500 גרם).
– 2 גזרים גדולים, מגורדים דק (כדי לקבל כמות נדיבה של כתום).
– 4 בצלים ירוקים, קצוצים דק (כדי להוסיף ירוק רענן לכל העסק).
– 1 כף שומשום קלוי (לא להפוך את זה לסלט בלי השומשום הזה!).
– חצי כוס כוסברה קצוצה דק (למי שמתחבר, אבל זה מדהים).
– 1 שן שום מגורדת (למעלף את כל הסלט).
– 2 כפות שמן סויה (המסורת של האסיה לא תשכח).
– 1 כף חומץ אורז (להעניק טעם מיוחד).
– 1 כף סויה (בעדינות, כל טיפת טעמים שלה יכנס).
– 1 כף סירופ מייפל (מעט מימושקות של מתיקות).
– 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד (לטעם החריף, הבריא והנפלא).
– קורט מלח (שיאזן את הכל)

לא רוצים כרוב כחלק מהמנה? אל חשש, אפשר להגיד שלום לכרוב ולהשתמש בנערי קייל צעירים, מתקתקי ואווריריים, שעושים עבודה נהדרת. לחלופין, ישנם כאלה שלא משתגעים על כוסברה, אז כדי לקבל תחושת ירקות אתם יכולים לתפוס פטרוזיליה – משדרוג יפה למנה.

שלבי ההכנה

1. קודם כל נוציא קערה גדולה שתוכל להכיל את כל המרכיבים שלנו ולעבוד על זה בנוחות.
2. לכרוב ולגזר נוסיף את הבצלים הירוקים ובין אצבעותינו נרסק בעדינות כדי לשחרר יותר טעמים.
3. נפזר שומשום קלוי על פני הסלט, כשהוא חם ועם ריח נפלא.
4. נביא את כל הכוסברה (מי שאוהב) ונפזר בכל מקום, לפיזור שווה.
5. נוסיף את שום – זה דבר בקטנה – אבל אלוהים כמה זה חשוב!
6. נכין את רוטב החלום בשנייה אחת: ניקח קערה קטנה ונערבב שמן סויה, חומץ אורז, סויה, סירופ מייפל וג'ינג'ר.
7. נשלב את המלח, כי בלי המלחה עדינה, אין איזון!
8. נפזר את כל התערובת האגדית הזאת על הסלט ונערבב קלות, בעדינות, באהבה.

אם מחפשים גרסה עוד יותר בריאה – אפשר להמיר את שמן הסויה בשמן זית, ולהוריד את סירופ המייפל. תוכלו גם להוסיף מעט אגוזי קשיו קלויים לגיון החושים שלכם.

הכנת הסלט הזה היא התורה הכי פשוטה שיש, והוא עובד כל הזמן, באירועים משפחתיים, בארוחות ערב רגועות, ובכל מקום שרוצים לרענן את הטעמים ולשעשע את השולחן.

תוספות ושדרוגים

לא אחת, אנחנו רוצים לגוון וגם להוסיף עניין נוסף לסלט שלנו. הנה כמה שדרוגים מדהימים שתוכלו לשחק איתם:

– נעלו מנת מרגשת עם נבטים טריים לסלט בטוויסט חדש.
– גרעיני חמניות קלויים, שמקנים המשכיות ופריכות.
– פילטים של תפוז סודר בדיוק לעונה – יוסיפו טאץ' של מיץ וארומה מושלמת.
– רצועות דקות של פלפל חריף טרי (או מיובש) בשביל אלה שאוהבים אש!
– גרעיני רימון טריים – לא רק יוסיפו צבע מדהים אלא גם תמיכה בחלבון טבעי.

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?

אפשר לשמור את הסלט עד יומיים במקרר בקופסא אטומה. ככל שהסלט יושב יותר זמן, הוא סופג את הטעמים יותר באופן מושלם, אך יש לוודא שהוא נשאר טרי.

האם ניתן להמיר את החומץ למשהו אחר?

כן, בהחלט. אפשר להשתמש בחומץ בלסמי לבן או חומץ תפוחים. רק כדאי לזכור כי לכל חומץ יש טעם ייחודי משלו!

האם ניתן להוסיף חלבון לסלט?

בהחלט! עוף קלוי או טופו מתקתק הם אופציה מעולה ואף יתנו לסלט שלכם בוסט חלבוני.

האם הסלט מתאים לילדים?

כן, בהחלט. ניתן להפחית או להימנע מהחריף כדי שיהיה מתאים יותר לטעמו של הילדים. אגב, ילדים מאד אוהבים את המתיקות של המייפל והפריכות של הגזר.

האם אפשר לעשות את הסלט מראש?

כן, אך כדי להימנע מהקרים במרקם, יש לשמור את הרוטב ולפזר אותו קצת לפני ההגשה.

האם הסלט מתאים לנמנעים מגלוטן?

כן, אבל יש לוודא שאתם משתמשים בסויה שאין בה גלוטן. ישנן גרסאות ללא גלוטן בחנויות.

מהם היתרונות הבריאותיים של הסלט הזה?

הסלט הזה מאוד קליל, ומלא ויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. גזר טוב לעיניים וכרוב טוב לעיכול.

איך לשדרג את המראה של ההגשה?

אפשר להגיש את הסלט בתוך קערת עץ יפה או צלחת שחורה שנראית יוקרתית. גם פיזור נוסף של שומשום מלמעלה יופיע נהדר.

האם הג'ינג'ר חייב להיות טרי?

לא בהכרח. אפשר להשתמש בג'ינג'ר טחון מהצנצנת, אבל טרי מעניק עונג רעננות בלתי נתפס.

האם ניתן להשתמש בירקות נוספים בסלט הזה?

כמובן! אם אתם אוהבים להתנסות בדברים חדשים, תוכלו להוסיף קוביות תפוח עץ או אף חתיכות אננס משומר קלוי.

אז קחו את ההזמנה שלנו ונסו להכין את סלט הכרוב וגזר האסייתי האלוהי הזה. נשמח שתשתפו את החוויה שלכם ברשתות החברתיות או עם החברים והמשפחה! בואו נפיץ סליחות של טעמים נפלאים בכל פינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *