סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק שלא תפוספסו!

סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק שלא תפוספסו!

סלט כרוב וגזר חמוץ מתוק

תארו לעצמכם את הצליל המופלא של קריספיות כשאתם בוחנים חתיכת כרוב רענן. התמונה נשארת חקוקה בזיכרונכם כאשר אתם מריחים שילוב משוגע של מתיקות וחמיצות שמזכיר לכם ימים טובים עם סבתא במטבח. ארבעה צבעים, טעמים שמקפצים על הלשון, וברקע ניחוחות של תיבול שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בבתים של משפחות מרובות אוכל. סלט הכרוב והגזר החמוץ מתוק שלנו הוא בהחלט האגדי ביותר, והפעם אנחנו עומדים להראות איך להכין אותו בכיף, באהבה ובמינימום מאמץ – ככה שתמיד תרצו להכין אותו שוב ושוב!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון שזוכה להצלחה, גם במקרה הזה הרכיבים הם חיוניים להצלחת המנה. הכנת סלט הכרוב והגזר החמוץ מתוק שלנו היא פשוטה מאוד, והתוצאה משגעת! להלן מה שנצטרך:

  • 1/2 ק"ג כרוב ירוק, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קלופים ומגורדים
  • 1/4 כוס חומץ נקי (חומץ תפוחים או חומץ אורז)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום (לצבע ולטעם)
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון (אם רוצים טוויסט מעניין)
  • קמצוץ פלפל חריף (אופציונלי בהתאם לטעם האישי)

נכון, השמות לא תמיד מצליחים להסביר כמה כל אחד מהמרכיבים פשוט הכרחי. מהנסיון שלי, המיץ של הגזר יחד עם החומץ מתמזג בצורה מדהימה והופך את הסלט למעלף! הסלט הזה הוא גם בריא וגם מושלם כתוספת לארוחה.

שלבי ההכנה

כעת נתחיל בביצוע! תתכוננו להלם מהתוצאה המושלמת שתקבלו!

  1. בוחרים כרוב ירוק טרי, קוטעים אותו לקוביות קטנות, עדיף בידיים!
  2. מגרדים את שני הגזרים ומוסיפים לכרוב בקערה גדולה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את החומץ, הסוכר, השמן, המלח, הכורכום והג'ינג'ר עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. יוצקים את התיבול על כרוב וגזר ומערבבים היטב.
  5. נותנים לסלט לנוח כ-10 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
  6. אם רוצים, מוסיפים קמצוץ פלפל חריף לקצת חריפות נוספת.
  7. מניחים את הסלט בצלחות הגשה ומקשטים בעלים ירוקים סחוטים. וזהו! נגמרה העבודה!

תוספות ושדרוגים

כמובן שהסלט הזה יכול להתפתח ולצמוח עם תוספות נוספות שמתאימות לכם. תוכלו להוסיף למרקם עוד מעניין בעזרת:

  • חצי כוס אגוזי לוז קצוצים – ייתנו קריספיות משגעת.
  • בצל ירוק קצוץ – להוספת צבע ורעננות.
  • קמצוץ קימל טחון – שייתן טעם עמוק ומעניין.
  • קצת חמוץ מתוק עם סויה – לשדרוג אסיאתי.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשדרגו גם לגרסה טבעונית?
בהחלט! כל מה שצריך זה להחליף את השמן עם שמן קוקוס ולהימנע מהשימוש לכל חומרים עם ביצים או מוצרי חלב.

איך שומרים את הסלט?
הסלט נשאר קריספי וכך שומר על הטעמים במשך 3-4 ימים במקרר, אבל מומלץ לא לשמור יותר כי הירקות דווקא לא ייראו כל כך מדהים במרוץ הזמן.

האם אפשר לשים עוד סוגי ירקות בסלט?
בוודאי! אפשר לשים חצי קישוא קלוף ומגורד או אפילו כמה פרוסות של רצועות פלפל צבעוניות להוספת צבע וטעם.

מה ניתן להוסיף כך שיהיה מתוק יותר?
שימוש בסירופ מייפל או דחיסת פירות שסק ניתן להוסיף, ובמיוחד אם רוצים שהילדים יתלהבו!

האם הסלט הזה יכול לשמש כמנה עיקרית?
בוודאי! אם נכניס אליו קטניות או קופסה של טופו מטוגן, הוא יהפוך למנה עיקרית נהדרת ובריאה.

האם יש טכניקות מיוחדות לקצוץ את הכרוב בצורה אחידה?
כן! כדאי לחתוך קודם לחצי או רבע, ולאחר מכן לעבוד על השכבות כדי לקבל תוצאה אחידה.

מה כדאי לשתות עם הסלט הזה?
חוויית הטעמים משגעת עם כוס לימונדה צוננת, מינרלית או תה קר.

האם הסלט מתאים לתזונה דלת פחמימות?
כן! מדובר בסלט שנשאר בריא ודל פחמימות, בעל ערכים תזונתיים גבוהים.

האם ניתן להקפיא את הסלט?
בדרך כלל לא מומלץ. כרוב וגזר לא מצליחים לשמור על מרקם נכון לאחר הקפאה, עדיף להכין בכל פעם טרי.

בואו לחלוק את המתכון המושלם הזה עם חברים, משפחה ואפילו עם השכנים! סלט הכרוב והגזר שלנו הממכר והמשגע בהחלט יזכה אתכם בלעקוף את כל המנות האחרונות. שיהיה בתיאבון, ולבטח אתם תמצאו את עצמכם כל פעם מגיעים לעוד סלט כזה בפעם הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *