סלט כרוב לבן עם חמוציות שכולם מדברים עליו
"`html
סלט כרוב לבן עם חמוציות – מרענן ומשגע!
יש רגעים בחיים שבהם לא משנה מה אנחנו אוכלים, לפעמים פשוט צריך את ה"נשיקה" הזו מהטבע. היכן שתמצאו את עצמכם, סלט כרוב לבן עם חמוציות יתחבר בצורה מושלמת עם כל מנת צד. מצלמה? בואו נצלם את הצלחת. חברים? זה הסלט שיעשה את הערב למיוחד. חושבים על בריאות? מבטיחים לכם, זה מעדן שיהיה קשה להפסיק לאכול! זה הסלט המדהים שאנחנו עומדים להכין, מלא בטעמים ובצבעים. אז קחו אוויר והכינו את עצמכם לחוויה קולינרית מעלפת! כך מתכוננים לסלט כרוב לבן שכולם ידברו עליו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שאנו מתקדמים לשלב ההכנה, חשבנו שניתן לכם טעימה מהמרכיבים. בכל ביס תרגישו את הטריות והמרענן שבסלט הזה. יש כאן דברים מפנקים וחסרי תחליף שיהפכו את הסלט למושלם!
- 700 גרם כרוב לבן, קצוץ דק
- 100 גרם חמוציות מיובשות
- 1 גזר, קלוף ומגורר
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (מלך או פקאנים)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט כמון (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשיי גרסה טבעונית לסלט הזה, פשוט תפסו את חלבוני האגוזים ותפסיקו לדאוג את הרטבים הלא-בריאים. ניתן להשתמש בשמן קנולה במקום שמן זית, או אפילו להוסיף מעט טחינה כדי להוסיף עוד טעם!
שלבי ההכנה
לאחר שראינו מה יש לנו במטבח, הגיע הזמן להתקדם לעשייה! בואו נתחיל בשלבים המדהימים שהופכים את הכרוב למושלם!
- קולפים את הגזר ומגרדים אותו על פומפייה גסה.
- קוטעים את הכרוב הלבן לרצועות דקות ומניחים אותו בקערה גדולה.
- הוסיפו את הגזר המגורר והחמוציות לקערה עם הכרוב.
- קוצצים את האגוזים ומוסיפים אותם לתערובת.
- בקערית נפרדת, מערבבים את שמן הזית עם חומץ התפוחים, מלח, פלפל וכמון.
- שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו היטב עד שהכל מצופה.
- אפשרו לסלט לשבת כ-10 דקות במקרר כדי שהטעמים יתמזגו.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להרים את הסלט למקום הבא, נסו להוסיף את אחד הדברים הבאים:
- קצת גבינת פטה מפוררת – זה יוסיף שכבת טעם נוספת ומעולה.
- שקדים קלויים – יוסיפו קר crunch משגע.
- זרעי רימונים – יוסיפו חמצמצות מתוקה וצבע יוצא דופן.
- פרוסות תפוח הכי טעים שיש – יוסיפו מתחם מתקתק לסלט.
שאלות ותשובות על המתכון
מה יכול לשמש כתחליף לחמוציות?
אפשר להשתמש בגרגרי רימון או בתמרים קצוצים. תחליפים אלו יספקו מתיקות חמצמצה משתנה.
האם ניתן להוסיף עגבניות לסלט?
כן, עגבניות קצוצות או שרי יעשו את הסלט לרענן עוד יותר! רק הקפידו לא להוסיף יותר מדי.
איך אני יודע אם הכרוב טרי?
כרוב טרי הוא זה שאין לו פגעים או כתמים מוזרים על העלים. כאשר קונים, חפשו כרוב קשה וכבד!
האם עלי להשרות את החמוציות לפני השימוש?
לא חובה, אך אם יש לכם זמן, תוכלו להשרות אותן במעט מים חמים לכמה דקות כדי לרכך אותן.
אם אני לא אוהב אגוזים, מה אני יכול לשים במקום?
אפשר לדלג על האגוזים, או לשים במקום אותם זרעי חמניות קלויים או דלעת.
לאיזו אוכל מתאים הסלט הזה?
הסלט הזה מתאים לכל ארוחה, בין אם זה עם מנות עיקריות כמו עוף על האש או דגים, וגם מתאים כנשנוש בריא.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט הזה נשמר במקרר לא יותר מ-2-3 ימים, כך כדאי לאכול אותו טרי!
האם הסלט מתאים לדיאטה?
בהחלט! זה סלט בריא, דל קלוריות ודרך מצוינת לשלב ירקות בתזונה.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן, אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ולהוסיף את הרוטב רק כשנכנסים לאירוע או לסעודה.
איך הכי נכון לאחסן את הסלט במקרר?
שמרו את הסלט בקופסה אטומה כדי להבטיח שהוא יישאר טרי וטעים!
אז מה אתם מחכים? ללקק את האצבעות, לזמן כיף במטבח ולשתף את המתכון הזה עם כל מי שעלול להזדקק למנת צד מושלמת. שיהיה בתיאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהמרענן המדהים הזה!
"`
כתיבת תגובה