סלט כרוב עם סויה ב10 דקות – טעים ובריא!

סלט כרוב עם סויה ב10 דקות – טעים ובריא!

סלט כרוב עם סויה ב-10 דקות

כשמדובר בסלטים פשוטים, מהירים ומלאים בטעמים, לא ניתן להתעלם מהסלט המדהים הזה! סלט כרוב עם סויה ב-10 דקות הוא בדיוק מה שכולנו צריכים בפיקניק, בשולחן הארוח או סתם כחטיף בריא במהלך היום. אם אתם מחפשים מתכון שמגיע עם כמה מרכיבים פשוטים אבל טעמים מרהיבים, הגעתם למקום הנכון. יש משהו אגדי בתחושת הטריות של ירקות פרוסים דק, שעומדים ליד רוטב סויה מתובל עם נגיעות של חמוץ-מתוק. אמנם מדובר במתכון קלאסי וקליל, הוא משתדרג בהמון וריאציות מעניינות!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כעת, ניגש למרכיבים המיוחדים של המתכון. כל אחד מהם מביא את הטעם המושלם שהוא כל כך משגע!

  • 1/2 כרוב סיני (כ-300 גרם), פרוס דק
  • 1/2 גזר גדול, מגורר
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה, לפי הטעם)
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו קצוצים (או שומשום קלוי)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף דבש (או סילאן לטבעונים)
  • 1 חצי פלפל חריף (לפי טעם אישי)
  • מלח ופתיתי צ'ילי לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

בנוגע למי שמתעניין בגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הדבש בסילאן וכך להינות ממנה בצורה דלת פחמימות ובריאה. אם אתם לא אוהבים אגוזים, ניתן לשים שעועית אדומה או הקטניות שאותן אתם אוהבים. יש גם כאלה שמעדיפים להוסיף כמה פרוסות אבוקדו בסלט – זה פשוט מרענן!

שלבי ההכנה

ועכשיו, זה הזמן לצלול לתוך ההכנה. זה כל כך פשוט שזה כמעט מעלף!

  1. שמים את הכרוב הקצוץ בקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזר בתוך הקערה עם הכרוב.
  3. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת אגוזי הקשיו.
  4. בתוך קערית נפרדת, מערבבים את רוטב הסויה, חומץ האורז והדבש.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הפלפל החריף לפי הטעם ותיבול נוסף עם מלח ופתיתי צ'ילי.
  7. מניחים לסלט להתמזג לטעמים במשך 5 דקות.
  8. מוגש מיידית וממתינים לתגובות המענגות של חבריכם או משפחתכם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כפי שסלטים תמיד לראותם גמישים, כך גם הסלט הזה! אתם יכולים להוסיף רצועות עוף צלוי, טופו או אפילו כשרויות של דגים קיסרי. רוצים עוד טוויסט? הכניסו פרוסות תפוחי עץ בשביל מתיקות קריספית. שילובי טעמים נעים כמו מנגו, תפוחי נענע או צנונית יכולים לעשות סלט הופך ליצירת אמנות שלא רק ייראה מצוין אלא גם יהיה בריא וטעים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן! הסלט יודע להחזיק ברמה טובה במקרר ביום שלם, אך חשוב לשמור אותו בנפרד מהרוטב כדי ששמירה על הפריכות תישמר.

אתם ממליצים על ירקות נוספים?
בוודאי! עגבניות שרי קצוצות, בצל סגול ואפילו פלפלים צבעוניים יכולים להוסיף גוונים נהדרים לסלט.

האם אפשר לזהות את הסלט בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו ברוטב סויה נטול גלוטן ואותו טעם נפלא שיחכה לכם.

מה אם אני לא אוהב את הכוסברה?
אין בעיה. פשוט אפשר להחליף אותה בפטרוזיליה או להשמיט אותה לחלוטין.

באיזה מצבים הסלט הזה מומלץ?
בעיקר באירועים שבהם אתם רוצים להגיש מנה קלה, מרעננת ומפנקת. הוא נהדר לצד על האש, פיקניקים או אפילו בתור סלט נשנוש בירקות.

האם אפשר להכין סלט זה בעונת הקיץ בלבד?
לא! אפשר ליהנות ממנה בכל עונות השנה, כל עוד אתם משתמשים בירקות טריים.

אפשר להכין אותו לילדים?
כן! תוכלו להוריד את הפלפל החריף ולשמור אותו מתוק יותר.

אילו קטניות ניתן להוסיף?
יש המון אפשרויות! חומוס או פיקוליני יכולים לשדרג את הסלט ולהפוך אותו למעדן הזנה.

האם יש דרך לשמור על הצבעים של הירקות?
כן! הוספת כמה טיפות מיץ לימון לאחר חיתוך הירקות יכולה לשמור על רעננותם מאוד.

שאריות האם אפשר לשמור במקרר?
זו שאלה מצוינת. מומלץ, אם לא התווספו תיבולים, לנסות ולא להשאיר את הסלט יותר מ-24 שעות במקרר כדי לשמור על הפריכות והטריות.

אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות שלכם! תיהנו לספר לחברים ולמשפחה על הסלט המדהים הזה ולחגוג את ההכנה שלכם יחד! זה הזמן של כולנו לדלג על המסעדות והשוטף ולהתגאות במנה המושלמת שהכנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *