סלט מנגולד 10 דקות שיעשה לכם חם בלב
"`html
סלט מנגולד מדהים ומרענן – 10 דקות של אושר!
אין כמו לגלות את התענוג שבסלט מנגולד מושלם! זהו סלט שמשדר מרץ, חיוניות ואנרגיה. אם נחשוף את היחסים המופלאים בין המרכיבים, נגלה המון יתרונות תזונתיים! אנו לגמרי מדברים כאן על מנה משגעת, אגדה של טעמים וצבעים. והכי חשוב? מדובר במתכון שקל להכין, עם רק 10 דקות עבודה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
סלט המנגולד הזה הוא התגלמות של טעמים מרעננים! הוא מתאים לכל ארוחה, ולא רק על שולחן החג. אנשים מתהדרים בכל כך הרבה גבשים במטבח של סבתא, ולמה לא? גם לכם מגיע מתכון כזה, פשוט, מהיר, ובריא! כמובן שנחמד לשלב אותו בארוחות יומיות או להשאיר אותו במקרר לנשנוש מפנק.
הרכיבים הדרושים
- 1 חבילת מנגולד טרי (כ-250 גרם)
- 1 כוס עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
- ½ כוס קישואים קלויים פרוסים דק
- ¼ כוס אגוזי פקאנים קצוצים
- ¼ כוס גבינת פטה מפוררת
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לפני שנמשיך, חשוב לדעת שאם אין לכם מנגולד זמין, אתם יכולים להחליף אותו בכמה עלי תרד טריים. זהו סלט גמיש מאוד, ואתם יכולים להסתמך עליו בהתאם למה שיש לכם במטבח. איך שאומרים, 'מה שיש – יש!'
שלבי ההכנה
- שוטפים היטב את עלי המנגולד ומייבשים אותם.
- קוטעים את העלים והגבעולים לשניים – התוצאה צריכה להיות חתיכות בגובה של כ-5 ס"מ.
- מוסיפים את עלי המנגולד לקערת ערבוב גדולה.
- מוסיפים את עגבניות השרי והקישואים הקלויים.
- מפזרים את אגוזי הפקאנים מעל הסלט.
- בעזרת קלת הכף מפזרים גבינת פטה מפוררת.
- בכוס נפרדת, עסוק בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. קטן בטעם וערבב היטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהרוטב מצפה את כל המרכיבים.
- מניחים לסלט להתמזג כ-5 דקות, ואז מגישים.
נסו לתת לסלט לתפוס את הטעמים, זה נועד ליצירת חוויה מדהימה לשולחן שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כלומר, החברים שלנו – אפשר להוסיף טעמים שונים ונהדרים! אם רוצים להחיות את הסלט עוד יותר, ניתן לשלב חצי אבוקדו קצוץ, חצי כפית כמון לקיץ לוהט או אפילו אגוזי לוז קצוצים להוספת קריספיות. ויש לכם ממש על כף היד שינוי טעמים. ומה לגבי חלבון? אפשר לשלב טונה, עוף בגריל או טבעונית – חזה סויה. זה נהדר על רוטב כזה!
שאלות ותשובות
למה סלט המנגולד הזה כל כך טוב לבריאות?
סלט מנגולד הוא מקור מצוין עבור ויטמינים A, C, K, ברזל וסידן. המנגולד עוזר בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם!
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אפשר להכין את כל החומרים מראש ולערבב את הסלט רק לפני ההגשה. זה שומר על רעננות המרכיבים.
האם אפשר להכין אותו ללא גבינת פטה?
כמובן! אפשר להשאיר את הגבינה החוצה או להחליף אותה בגבינת טופו לטבעוניים.
איך החלבון משפיע על הסלט?
ביטול חלבון מוסיף סיבים תזונתיים ומספק לכם שובע רב יותר, כך שתוכלו לאכול את הסלט כאוכל עיקרי.
האם לעלים של מנגולד יש טעם מר?
בשלב הבישול, במיוחד כאשר מבשלים אותם, הטעם הופך למתוק ומרענן, דווקא הופך למענג!
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
עדיף לא להשאיר אותו במקרר יותר מ-24 שעות. המרכיבים הטריים עלולים להפוך לסמרטוטיים.
האם ניתן לשים עוד ירקות בסלט?
כמובן! כל ירק נוסף שאתם אוהבים, כמו מלפפון, גזר או פטרוזילה, יוסיף טעמים נפלאים.
מה נהוג לאכול לצד הסלט?
אפשר לשלב את הסלט עם פיתה, אורז פרסי או בשר על הגריל – תוספות יפיפיות!
האם סלט הזה דל פחמימות?
הסלט הזה דל פחמימות מאוד, בדיוק מה שאתם צריכים אם חיפשתם מנה קלה ובריאה!
איפה אפשר למצוא מנגולד?
בחנויות ירקות, שווקים ושוקי איכרים, בדרך כלל תמצאו את המנגולד טרי ורענן, מחכה לכם!
אתם לא רוצים לפספס את המתכון הזה, שהוא אגדי ממש! שתפו אותו ברשתות החברתיות ותנו לחברים שלכם לשתף את האושר! סלט המנגולד הזה ישאיר את כולם ללא מילים!
"`
כתיבת תגובה