סלט סלק מבושל מרוקאי בגרסה מפתיעה וטעימה
סלט סלק מבושל מרוקאי – מתכון אגדי וטעים!
כולנו מכירים את הרגע שבו אנחנו מסתובבים ליד הפלאפל או החומוס, וכשהמוכר שואל אותנו "מה לשים בסלט?", אנחנו רק יכולים לחלום על הטעם המושלם של סלט הסלק המרוקאי הזה. מתכון זה, עם צבעיו המאלפים וטעמו המדהים, הכניס אותי לעולם חדש של סלטים! קרוב לוודאי שאני אכין אותו הרבה פעמים בעתיד ואמליץ עליו בחום לכל מי שאוהב אוכל מרוקאי אמיתי.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה, בואו נדבר על כמה רכיבים מדהימים שיביאו את המתכון הזה למקום מרגש במיוחד. הסלק הוא כוכב המתכון – הוא שופע בוויטמינים ומינרלים, כמו ברזל, מגנזיום וויטמין C. כמו כן, גם בגזרים יש יתרונות רבים.
- 4 סלקים בינוניים (כ-700 גרם)
- 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות קטשופ (אפשר לשנות לרטבים אחרים אם תרצו)
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מחצי לימון סחוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית כמון (לא חובה, אך מומלץ)
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהרכיבים כבר כאן לפנינו, אנחנו מוכנים להתחיל בהכנה. והכי חשוב – זה ממש לא קשה!
- מניחים את הסלקים בסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה על חום גבוה.
- מבשלים את הסלקים במשך 30-40 דקות, עד שהם רכים (אפשר לבדוק עם מתקן לקיצוץ).
- מסננים את הסלקים ומניחים להם להתקרר.
- לאחר שהסלקים התקררו, מקלפים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
- מגרדים את הגזרים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, הסלקים הקצוצים ואת כל הרטבים והעונבים.
- מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
- נשקים את הסלט עם מיץ הלימון, מעבירים לקערה יפה ומקשטים בפטרוזיליה.
אם אתם רוצים לגרום לסלט הזה להיות דל פחמימות, תוכלו להחליף את הגזרים ברצועות קישוא. אני בעצמי ניסיתי את זה והטעם יוצא מדהים, והצבעים פשוט מעלפים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את הסלט מיום-יומי למאתגר ואדיב, אתם יכולים להוסיף אליו מגוון תוספות:
- אגוזי פקאן קלויים או אגוזי מלך לגרסה קראנגיש.
- טחינה – הוסיפו כף של טחינה גולמית על הסלט לטעם ים-תיכוני.
- רצועות של פילה טונה או דג אחר כדי להוסיף עוד גוון ומרקם לסלט.
- קוביות גבינת פטה – ממש מושלם!
- כף של סלק מרוסק – לסלט עם צבע שורש חזק יותר.
שאלות ותשובות
מה היתרונות התזונתיים של סלט הסלק?
סלט הסלק עשיר בוויטמינים כגון ויטמין C וחומצה פולית, מכיל מינרלים כמו ברזל ומגנזיום, ובנוסף, הוא מכיל אנטי-אוקסידנטים שמסייעים לבריאות העור.
האם ניתן להכין את סלט הסלק מראש?
בהחלט, סלט הסלק שמור במקרר יישאר טרי למשך 2-3 ימים. רק זכרו לשמור אותו בתוך קופסה אטומה כדי לשמור על הטעמים והמרקם.
אפשר לצרוך את הסלט הזה ללא בצל?
כן, בהחלט! הסלט יצא טעים מאוד גם בלעדיו, אז אם אתם לא אוהבים בצל, אל תהססו להשאיר אותו מחוץ למתכון.
האם סלט הסלק מתאים לתזונה טבעונית?
סלט הסלק טבעוני, רק הקפידו על הרטבים שבהם אתם משתמשים – טחינה מתאימה מצוין!
איך אפשר להשתעשע עם טעמים שונים?
יש המון טעמים שאפשר לשלב! תוכלו לנסות להוסיף כמון, קימל, או אפילו תבלינים חריפים להעניק לסלט טוויסט מעניין.
האם אפשר להוסיף מתוקים לסלט?
אם אתם מסתכלים על טעמים מתוקים, אתם יכולים להוסיף קוביות תפוח עץ או גרגרי רימונים. טעמים מתוקים מאוד משתלבים נהדר עם הסלק!
כמה זמן הסלק נשמר במקרר?
סלק קר, כשהוא מבושל בלבד, יכול להחזיק במשך שבוע ימים במקרר, אם הוא מוחזק בקופסה אטומה.
האם יש מישהו שלא אוהב סלק?
ככל הנראה שיש! אבל סלט סלק הוא אחת הדרכים הטובות ביותר להכיר לאנשים את הטעם של הסלק בלי עצבנות – הוא כמעט כמו טלוויזיה אקראית, אף פעם אי אפשר לדעת מה יצא!
מה אם אני רוצה להכין סלט יותר ססגוני?
אתם יכולים להוסיף ירקות נוספים כמו קישואים, חמוציות, או אפילו פירות יבשים – בהצלחה!
האם הסלט הזה משביע?
בהחלט! הסלק מכיל סיבים תזונתיים, כך שזה יכול לשמש כארוחת צהריים קלילה או כצד נהדר למנה עיקרית.
אני ממליץ בחום לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה. מי יודע? אולי תצברו כאן כמה פרגונים בספונטניות. בתיאבון!
כתיבת תגובה