סלט עם תרד שיעשיר את הארוחה שלכם
סלט תרד מרענן ומלא בטעמים – מתכון שלא תוכלו להפסיק לאכול!
תחשבו על הרגע הזה שבו אתם רוצים לשדרג את הארוחה שלכם, לקלות משהו בריא ומרענן, אבל עדיין, שיהיה טעים בצורה ששום דבר אחר לא יכול להיות. בדיוק כאן נכנס לתמונה הסלט המושלם שלנו! סלט תרד הכולל רכיבים עשירים ומגוונים, שלא תצליחו לשים את הכף ממנו. הסלט הזה הוא לא רק פרווה, אלא הוא גם מבטיח להיות מדהים, מושלם ומעלף, בדיוק כמו האוכל של סבתא.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט הממכר והאגדי הזה, אנו נצטרך את רכיבי הבסיס שיעניקו לנו טעמים וצבען רענן. תעוגנו בזכות מגוון המרכיבים שיביאו את הסלט שלכם לגבהים חדשים:
- 200 גרם תרד טרי, שטוף וסונן היטב
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אפשר גם גרסה טבעונית עם גבינת טופו)
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות
- 1/4 כוס בצל סגול, קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לא תוכלו לדמיין כמה מהר תוספות כמו קוביות תפו”א קלופות ומבושלות, ירקות קלויים או נבטי סויה, יעשו פלאים לסלט הזה. המגוון הוא אינסופי!
שלבי ההכנה
כשהכנתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל במלאכה! ברשותכם, הנה הצעד אחר צעד.
- אתם מתחילים בשטיפת התרד במים קרים, ואז מסננים אותו טוב טוב.
- לאחר מכן, קוצצים את הבצל הסגול ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את התרד המסונן לקערה עם הבצל הקצוץ.
- מוסיפים את האגוזים והחמוציות.
- שמים את גבינת הפטה מפוררת מעל הסלט.
- מעבירים את המצרכים החתוכים לקערת ערבוב גדולה.
- לאחר מכן, מתבלים במלח ופלפל.
- מפזרים את שמן הזית והחומץ בלסמי על הסלט.
- מערבבים היטב אבל בזהירות כדי לא לשבור את הגבינה.
- מניחים לסלט לנוח 5 דקות כדי שהטעמים יתחברו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לסלט הזה, תוכלו להוסיף שלל תוספות שישדרגו אותו פלאים. למשל, תוכלו לשקול להוסיף:
- פרוסות דקות של אבוקדו
- חצי כוס שעועית שחורה קלויה
- קוביות תפו”א קלופות שהבישלתם מראש
- חתיכות מדהימות של תפו”א סגול קלוי
- קצת מייפל או דבש על מנת למתן את החמיצות
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את הסלט הזה לבריא יותר?
שילוב של חומרים טבעיים כמו תרד, אגוזים ופירות יבש מביאים את הסלט להיות בריא מאוד. ניתן להפחית את כמות הגבינה או להשתמש בגבינת טופו צמחית.
מה אפשר להחליף אם אין אגוזי מלך?
אגוזי לוז, שקדים קצוצים או אפילו קידוני זרעי חמניות יכולים להוות חלופת טעם קונטרסטית!
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כמובן! הסלט הזה נהנה גם מניחוח מהיום הקודם, אך יש להימנע מהתססה של ירקות במים.
כמה זמן נשאר הסלט במקרר?
הכי טוב תוך יום-יומיים, אך המלצה חמה היא להכין כמה שיותר תמיד כדי לשמור על טריות המראה והטעמים.
מה אפשר להגיש עם הסלט הזה?
הסלט הזה הולך מצוין עם חזה עוף, דג או בפשוט לצד לחם טרי.
האם אני יכול להכין את הסלט הזה גם לגירסת דל פחמימיות?
באופן חד משמעי! מסירו את החמוציות ומלח דל פחמימות יאפשר לכם ליהנות מגרסה בריאה יותר.
אפשר להכין את הסלט הזה ללא גבינה?
בהחלט! אם אתם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בגבינת טופו או להשאיר אותו בלי גבינה לגמרי.
אם אני לא אוהב חמוציות, איזה פרי אחר אפשר לשים?
תמרים או פירות טריים כמו תפוחים והדרים יכולים לשדרג את הסלט לא פחות מהחמוציות.
מהי הדרך הכי טובה להגיש את הסלט?
מומלץ להניח אותו במרכז השולחן בקערה גדולה, כדי שכל אחד יוכל להגיש לעצמו ולחוות את הטעמים הנפלאים שלו.
האם צריך לבשל את התרד לפני הסלט?
לא! את התרד יש לחתוך טרי וזאת גם הסיבה שהטעמים כל כך מדהימים.
אז כשהסלט הזה עומד לפניכם, חייכם קיבלו תפנית מלהיבה. אנו ממליצים לשתף את המתכון הזה עם חברים בדפים החברתיים שלכם ולהפיץ את האהבה לסלט המושלם הזה! הכל בריא, טעים ו…ממכר!
כתיבת תגובה