סלט פלפלים קלויים מרוקאי שמבצע מהפכה בטעמים
סלט פלפלים קלויים מרוקאי
שילוב מומלץ של צבעים, טעמים וריחות. סלט פלפלים קלויים מרוקאי הוא אחד מאלה שלא ניתן לשכוח. יש משהו מדהים בצליל הקליעה של הפלפלים בזמן שהם נשרפים קלות על גריל, והאופן שבו הצבעים החזקים שלהם מתמזגים עם מרקמים רכים ושטוחים. מי מאתנו יכול לעמוד בפני היכולת להגיש סלט קר במרכז השולחן, כדי לבדוק מי מהאורחים יצליח ללקק את האצבעות מגסיסי הטעמים? הסלט הזה הוא אגדי ו מעלף ויש לצפות ממש לצליל ההתפצלות כשהוא נעצר על הצלחת. דמיינו סלסלה בגובה, המכילה פלאי צבעים אבל ברקע מתמיד ההרמוניה והטעמים המרוקאים הקלאסיים.
זמן ההכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להגיע לתוצאה הכי טעימה שיש, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים אך מתקדמים. בסופו של דבר, מדובר בסלט קל להכנה, עם דרכים רבות בהן ניתן לשדרגו או לשנות את הטעמים.
- 4 פלפלים אדומים קלויים ומעובדים
- 2 פלפלים ירוקים קלויים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח ו-pepper, לפי הטעם
- 2 שיני שום, קצוצות
- שום קצוץ, קצוץ (לא חובה)
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כמו כן, מי שמעוניינים בגרסה בריאה יותר, יכול לשים לב למערכת להגיד "לא" לשום קצוץ! הכנה הברת יכולה רק לחכות, שכן חומרי הגלם שנמצאים כאן יסדרו לכם חגיגה לצד המרקם והטעימות המושלמות.
שלבי ההכנה
לאחר שיש בידינו את כל החומרים, מגיע הזמן לגלות איזו חוויה עוצמתית שמחכה לנו! בתום ההכנה, תוכלו לשלב את הסלט הזה בתפריט היומי או כמו שנאמר “יבוא ויחליף את הלאטייס הממוצע”.
- מחממים את התנור ל-240 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור.
- אופים במשך כ-20 דקות או עד שהקליפה מתחילה להתפצל.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
- לאחר שהתקררו, קלפים את הקליפה ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הקצוץ.
- מוסיפים את השום לפי טעמכם האישי. (אני אישית ממליץ!)
- שמים את כל התיבול: שמן זית, חומץ בלסמי, פפריקה, מלח ו-pepper ומערבבים בעדינות.
- סוחטים מעל כוס פטרוזיליה קצוצה ושמים בכלי הסלט המועדף.
- מרטיבים בעוד מעט שמן זית ועושים זאת בעזרת אלמנטי קישוט (אם יש לכם).
בתום ביצוע כל השלבים האלה, אתם מבינים שלא מדובר בעוד סלט קיץ רגיל, אלא במשהו משגע באמת. ובעיקר, תזכרו – כל ירק פה עשה את העבודה מעולה! לינפף אותו בנוחות לכל מיני טעמים שונים והטעמים מתמזגים ומזמינים אתכם לחוויה הקולינרית מחוץ למגבלות.
שדרוגים ותוספות
למי שמחפש לשדרגו, יש מגוון תוספות אפשריות. תוכלו להוסיף עגבניות שרי על מנת להעשיר את הטעמים. וגם שלילדים או לאנשי עם חיבה למתוק ניתן להוסיף חופן קטן של צימוקים. גם רבעי תפוחי אדמה קלויים בצד יכולים להשלים גם את החגיגה. עמדו לצידכם בבחירת היצירתיות ובאופן הגיוון שאתם רוצים לשדרג את הסלט. תחשבו על ממרח חומוס או להוסיף קצת תבלינים חריפים – וליצור סלט בולע! בריאות היא לא מים כשיש תיבול.
שאלות ותשובות
כיצד אפשר לשמור את הסלט?
סלט פלפלים קלויים נשמר במקרר עד שלושה ימים אם הוא מעורבב היטב וכל החומרים מתאימים זה לזה.
מה אפשר להוסיף לסלט?
תוספות כמו גבינת פטה, עגבניות או גם באמצעית – כל דבר שיבוא וייתן לכם את ההזדמנות לשלוט בפלפליות.
מה ייחודי בסלט מרוקאי?
הטעמים העזים והמתבלים המדהימים, יחד עם השילוב של מרכיבים בריאים הופכים את הסלט הזה למיוחד במינו.
האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! כל הרכיבים בסיסיים ומתאימים גם לגרסה טבעונית – ללא גבינה וללא בצקים.
האם יש אפשרות להכין את הסלט מראש?
מומלץ להכין שניים – שלושה ימים מראש על מנת לאפשר לטעמים להתמזג בצורה טובה יותר.
מה כדאי להגיש עם הסלט?
לצד מקלות לחם או עם מנת בשר על הגריל, בהחלט יוצרת היטב את השולחן עם הטעמים העזים.
מהי העונה האידיאלית להכנת הסלט?
קיץ הוא בהחלט הזמן הטוב ביותר כאשר הפלפלים בשיא פריחתם וטעמה.
האם יש גישה קולינרית מיוחדת בסלט?
כמובן! הגישה המרוקאית לא נועדת רק להחכיר טעמים אלא גם להרגיש כל חוויה יש לה חשיבות נוספת.
האם יש ספוט לשדרוג הסלט לתפריט חגיגי?
מי לא אוהב לשדרג סלט, אפשר להמיר אותו לקינוח רענן עם קוביות אבטיח ונענע.
האם יש אלטרנטיבות לרוטב במתכון?
בהחלט! את הרוטב ניתן להכין מימון או קיץ נוסח מצוין בעיר – עם טחינה, כמון וצחוק רטוב אם יש צורך.
אז אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם משפחה וחברים! נרוויח את הטעמים האלה ונהיה בדרך לסלט אגדי!
כתיבת תגובה