סלט פסטה קר עם בולגרית שיעשה לכם טעים!
מהו הסלט המושלם שכולנו מחפשים?
בין אם אתם מתכננים פיקניק קיץ באוויר הפתוח או ארוחת ערב משפחתית משגעת, סלט פסטה קר עם בולגרית הוא האופציה המדהימה והאגדית ביותר שניתן לחלום עליה! דמיינו את זה: פסטה אל דנטה שאוחזת בתוכה את כל מה שטעים – ירקות רעננים, גבינת בולגרית נימוחה בכל ביס, ותיבול שבאמת מצליח לשדרג את הטעמים בצורה שלא תשכחו זמן רב! מדובר באוכל כל כך טוב, עד שמומלץ להחביא את הקערה מפני העיניים של בני המשפחה – אחרת ייתכן שמחצית ממנה תיעלם בבת אחת.
הסלט הזה מעורר זיכרונות של חופשות ודברים טובים ביחד. המוסיקה של רחש הים והצחוק של החברים מתערבבים עם ריחות המזון ומתנודדים איתנו ברקע. מדובר לא רק על איזו מנה שמספקת שובע, אלא על חוויה פשוטה, צבעונית ומעוררת אושר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
– סה"כ הזמן: 30 דקות
– רמת קושי: קלה
– מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
– 250 גרם פסטת פרפרים או פסטה אחרת שאוהבים
– 200 גרם גבינת בולגרית, מפוררת
– 1 מלפפון גדול, קצוץ
– 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
– 1 פלפל חריף, קצוץ דק (לפי הטעם)
– 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
– חופן חרצני זיתים שחורים, קצוצים גס
– 4 כפות שמן זית איכותי
– 2 כפות חומץ בלסמי כהה
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
בהחלט יש מקום כאן לשדרוגי טרי – לדוגמה, אם אתם רוצים להכין את הסלט הזה בצורה טבעונית, אפשר להמיר את הבולגרית באגף טבעוני שמקורו בסויה!
שלבי ההכנה
1. מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח לפי ההוראות שעל האריזות, עד שהיא תהיה אל דנטה ומושלמת.
2. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לקערה גדולה.
3. בזמן שהפסטה מתקררת, קוצצים את כל הירקות – מלפפון, עגבנייה, פלפל חריף ובצל סגול.
4. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים לפסטה יחד עם גבינת הבולגרית המפוררת והזיתים.
5. בתוספת של שמן זית וחומץ בלסמי, קונרטים גם מלח ופלפל לפי הטעם – אנחנו ממליצים להתמשק קצת עם הטעימות.
6. קוטעים פטרוזיליה ומוסיפים עליה, זה יוסיף צבע ואפילו עוד קצת בריאות!
7. מערבבים בעדינות ומאפשרים לסלט לשבת במקרר במשך 20 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
ההכנה ממש לא מסובכת, ובמהלך הביצוע אתם תגלו שגם כל המסכמים כאן מתמזגים כמו חברים טובים!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
סלט הפסטה הזה הוא פשוט מושלם, אבל אם אתם רוצים לקפוץ מעלפים למקומות חדשים, הנה מספר הצעות:
– הוסיפו אבוקادو למרקם קרמי.
– נסו לשלב גם עגבניות שרי חתוכות – מתוקות ומשגעות!
– מוסיפים קונפי שום כדי להוסיף את החריפות והטעם הייחודי.
– שימו קוביות טופו או שעועית מרגיעה בשביל קצת חלבון.
– קשטו עם אגוזי מלך קצוצים לתוספת של פריכות.
שאלות ותשובות
איך אוגרים את הסלט הזה לקראת יום עבודה?
ניחנתם בסיר מיוחד, בשילוב עם קופסאות אוכל מבודדות. הסלט שומר על טריותו לשבוע במקרר והוא טעים גם כשהוא מתחמם בטמפרטורת החדר.
יש לכם טיפים לניהול זמן במהלך ההכנה?
בוודאי! כדאי לגבי להכין את כל החומרים מראש, לקצוץ את הירקות מראש ולבשל את הפסטה לפני שמתחילים במכלולים – זה מקטין את הזמנים באופן ניכר.
האם ניתן להחליף את הבולגרית בגבינות אחרות?
כן, זה בהחלט אפשרי! אפשר להשתמש במוצרלה, פטה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים – הכל תלוי בטעמים שלכם.
האם המתכון נחשב בריא?
בהחלט! הוא מלא בירקות ושמן זית ומספק גם רמות קיטוריות טובות. זהו סלט קל ומרענן שמתאים לכולם.
מה ניתן להגיש לצידו של סלט הפסטה הזה?
מומלץ לשלב עם לחם טרי מעשה ידיך, או פיתות מחממות. קרקרים עם גבינת שמנת הם ממש משגעים במקביל!
כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
הסלט ישמור על טריותו למשך 3-4 ימים, אז הקפידו לאכול אותו מהר ככל האפשר – כי הוא כל כך טעים.
מהי הדרך הכי טובה להגיש את הסלט?
למניחו בקערת הגשה גדולה, להסב אליו את מבט המשפחה שלכם ולהתמלא בדברי הלוג.
האם אני יכול להשתמש בפסטה מחיטה מלאה?
בהחלט! פסטה מחיטה מלאה היא בחירה נהדרת לבריאות ומתאימה מאוד לסלט הזה.
מה עושים אם חסרים לי מרכיבים מסוימים?
אף פעם אל תחששו מלהיות יצירתיים – אתם יכולים להכניס ירקות נוספים או כל גבינה שתרצו בסלט הזה!
האם יש דרך להכין את הסלט הזה מראש?
כמובן! אפשר להכין את הסלט יום מראש, והוא יהיה אפילו טעים יותר כשיתמזגו הטעמים.
סלט פסטה קר עם בולגרית הוא לא סתם מנה מוכרת – הוא אוצר כל כך הרבה טעמים וריחות ויכול ללוות אותנו בזכרונות ובמאכלים מדהימים! יש לכם חברים שאוהבים אוכל טוב? שתפו את המתכון הזה – כי מה יותר כיף מלהפיץ את הטעמים הייחודיים הללו?
כתיבת תגובה