סלט תפוחי אדמה 10 דקות שיהפוך את ארוחתכם לחגיגה
סלט תפוחי אדמה במרינדת עשבי תיבול – מתכון מהיר וטעים
תארו לעצמכם שזהו יום קיץ חם, ואתם יושבים בחצר עם כוס לימונדה ביד. בדיוק אז אתם מרגישים צורך למשהו קריר, מרענן ומאוד טעים. סלט תפוחי האדמה הזה הוא לא סתם עוד סלט. הוא אגדי, ממכר ומלא בטעמים שבטוח יגרמו לכם ללקק את האצבעות. הסלט הזה מציע לכם שילוב מושלם של תפוחי אדמה רכים, עשבי תיבול טריים, ותיבול קליל שמבליט כל ביס. הכל מתמזג יחד במרקם אוורירי ומרענן. מכינים אותו בקלות בזמן שאורחים מגיעים, וכולם יחשבו שאתם שפים מדהימים!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את סלט תפוחי האדמה המושלם הזה, תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים שקל למצוא במטבח ובשוק. מדובר במרכיבים טריים ואיכותיים שיביאו טעמים מדהימים למנה. הנה מה שצריך:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים (או פריזאיים)
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 כפות חומץ בלסמי
- 2-3 כפות חרדל דיז'ון
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- 2-3 שיני שום קצוצות (או יותר אם אתם חובבי שום)
- זיגוג של לימון (מיץ מלימון אחד)
במעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החומץ בלקט של מיץ תפוזים. אם אתם נמנעים מגלוטן, ודאו להשתמש בחרדל ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
מוכנים? הנה הדרך הפשוטה להכין את הסלט הכי טעים שיש:
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים מומלחים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את תפוחי האדמה במשך 10-12 דקות, או עד שהם רכים אבל לא מתפוררים.
- מערימים את תפוחי האדמה המוכנים למסננת כדי להתייבש ולצנן.
- בעודם מתייבשים, למערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ, החרדל, שום, מלח ופלפל.
- קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק ומוסיפים לתיבול.
- כאשר תפוחי האדמה התייבשו, חותכים אותם לחצאים או לרבעים ומעבירים לקערת התיבול.
- מערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתמזגו.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך רבע שעה כדי שהטעמים יספגו.
- מומלץ להוציא מהקירור כ-5 דקות לפני ההגשה.
- מוסיפים עוד הוקרה של לימון מעל לפני ההגשה.
לאחר השלבים הפשוטים הללו, הסלט מוכן להגיש את עצמו על השולחן, ואין צורך להכביר במילים – הוא מעלף! בארוחה משפחתית או כחלק מהברביקיו בגן. הוא פשוט מושלם.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי להפוך את הסלט למיוחד עוד יותר, הנה רעיונות לשדרוגים שיכולים להפתיע את החברים והמשפחה:
- להוסיף עגבניות שרי קצוצות חתוכות לחצאים.
- לçשדרג את התיבול עם קמצוץ של כמון או כמון קלוי לפיקנטיות.
- לשלב קוביות גבינת פטה מלוחה למלח והקרטון.
- להוסיף קוביות אפונה או תירס לקצת מתיקות.
- מעט אגוזי פקאן קצוצים להוסיף מרקם.
אל תשכחו להתאים את התוספות לפי מה שיש לכם במקרר או מה שאוהבים – כל כך קל להמציא את עצמכם מחדש!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי חומץ בלסמי?
אין בעיה! אפשר להשתמש בחומץ מסוג אחר, כמו חומץ תפוחים או חומץ רגיל, ותקבלו טעמים מעולים גם מהם.
האם אפשר להכין את הסלט לפני יום ההגשה?
בהחלט! סלט תפוחי אדמה הזה נשאר טעים גם אחרי יום במקרר, ואם אתם עושים זאת, תוסיפו את הירקות הטריים בסמוך להגשה.
כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
הסלט נשאר טעים לפחות 3-4 ימים, אבל הוא הכי טעים ביום ההכנה או יום אחרי.
מה אם אני רוצה להוסיף יותר ירקות?
גם קל! כל ירק ירוק שאתם אוהבים יכול להתאים. ווֹריק ותפוחים הם גם רעיונות מצוינים!
האם הסלט יכול להיות חם?
אף בעיה. אפשר להגיש אותו גם חם לאחר הבישול, והוא יהיה מדהים!
האם אני יכול להפוך אותו לסלט דיאטטי?
כן! אפשר להחליף את שמן הזית בכמות קטנה יותר, או לשים קוטג' דל שומן במקום ממרחים מוכרים.
אילו עשבי תיבול כדאי להשתמש?
פטרוזיליה היא קלאסית, אבל גם בזיליקום, נענע ואורגנו יתנו טעם נהדר!
האם אפשר לאכול את הסלט בלילה?
ממש כן! זה אפילו יכול להיות פתרון מושלם לארוחת ערב קלה וטעימה.
האם יש מתכון שונה לתפוחי אדמה מזוגגים?
כמובן! אפשר להכין סלט עם תפוחי אדמה קרים ברוטב חמאה, חרדל ועשבי תיבול.
איך אפשר לשלב את המתכון לאירוח?
הסלט הזה מושלם כמנה ראשונה או לצד עיקריות כבדות, הוא בהחלט מוסיף צבע וטעמים לשולחן!
אז מה אתם מחכים? תתכוננו לסלט הכי טעים שיש, שיברך את הקיץ שלנו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם החברים, כי מה יותר טוב מלקבל מחמאות על אוכל טוב? שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה