סן סבסטיאן דונוסטיה מסעדות – התגלית הקולינרית של השנה
סן סבסטיאן דונוסטיה – גן עדן קולינרי
מדי שנה, עשרות אלפי מטיילים מגיעים לסן סבסטיאן, העיר שבצפון ספרד, כדי לאכול מהמאכלים המדהימים שהיא מציעה. מה המיוחד במסעדות כאן, אתם שואלים? המיקום המהמם, המאכלים הטריים, ובייחוד – המסורת הקולינרית העשירה. אם אתם חובבי אוכל טוב, סן סבסטיאן היא המקום שבו תגלו את העולם של טאפאסים, פינדציות, וקולינריה מודרנית. אז בואו נציג את המתכון של הסופר-סטאר של המאכלים המקומיים: הטאפאס, שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נתחיל להיכנס לתוך המתכון. כשתשתף עם החברים, תכלול את המתכון המושלם הזה שהופך כל ארוחה לבלתי נשכחת. הנה הרשימה של הרכיבים:
- 300 גרם דגים טריים (סלמון, טונה או כל דג שאתם אוהבים)
- 200 גרם גבינת פטה
- 100 גרם של זיתים ירוקים קצוצים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 שן שום קצוצה
- חצי כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לדקור את המנה: לחם פריך וטרי
החומרים הנ"ל מהווים בסיס מעניין לסלט דגים, אבל לא חייבים להיצמד בדיוק לאותם הפריטים. אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינת קשיו או טופו. מה דעתכם על להכין גרסה ללא גלוטן? פשוט להימנע מלחם רגיל ולבחור לחם תפו”א.
שלבי ההכנה
עכשיו, בואו נתחיל את מסע ההכנה. אנחנו ניצור משהו אגדי שיהיה כל כך מושלם עד שתרצו לשנוא אותנו על כך שהבאתם את המתכון הביתה. אז קחו לכם כוס מים ושימו לב לשלבים הבאים:
- מניחים את הדגים בקערה עם שמן זית, מיץ לימון, שום קצוץ וכמון. מתבלים במלח ופלפל. אפשר להשאיר להשרות במשך 15 דקות.
- בינתיים, קוצצים את הגבינה ואת הזיתים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- לאחר שהדגים שהו במר marinade, שמים את הדגים בתבנית ואופים בתנור על 180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות, עד שהדג מתבשל ומעט מתסמם.
- מוציאים את הדג מהתנור ומניחים לו להתקרר לטווח קצר.
- חותכים את הדג לפרוסות ברוחב ומסדרים על צלחת שטוחה.
- מניחים על כל פרוסת דג כף מהתערובת עם הגבינה והזיתים.
- מניחים פרוסות לחם פריך בצד ומגישים.
ומה דווקא עם עוד המון טעמים? אתם יכולים להוסיף ירקות קלויים, כמו קישואים ופלפלים. זה למה זה משגע! הכנתם סלט טאפאס מלכותי.
תוספות או שדרוגים אפשריים
האם אתם רוצים להתנסות בעוד טעמים? יש לא מעט אפשרויות לשדרוגים. מה עם הוספת עגבניות מיובשות שיביאו חריפות מיוחדת? או אולי סרירצ'ה לדגש חריף? אם אתם מכירים משפחה שיש לה נטיות מתוקות, ממש אפשר לשדרג עם דבש על גבינת הפטה.
ואם הגיע הזמן לאירוח, דאגו להגיש לצד המנה הזו גם יין נעים או קוקטייל פירות. זה מושלם לכל חגיגה!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את השאריות מהמנה הזו?
השאריות יכולות להיכנס למקרר למשך 2-3 ימים. מקפלים את החומרים המתוחזקים ומסודרים בצורה מדויקת כדי לשמור על טעמם.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את המנה מראש ולהניח במקרר. תביאו לשולחן לקראת המפגש.
מהי האפשרות לערבב טעמים בצגים נוספים?
אפשר לשלב גם טעמים ים תיכוניים עם תבלינים כמו אורגנו וחריף ברארדיקי.
האם דגים קפואים מתאימים גם למנה הזאת?
בוודאי! רק ודאו שהם באיכות טובה ושהם לא פוגעים בטעמים.
האם יש עוד צורך להגיש את המנה בצלחת מרשימה?
בהחלט! צלחת יפה תוסיף את כל הפנינה. אתם תקבלו צבעים מדהימים וטעמים נפלאים.
לא מצליחים למצוא גבינת פטה? מה ניתן לשים במקום?
אפשר להחליף בגבינת צהובה אוהבים או בטופו מתובל אם אתם שואפים לגרסה טבעונית.
באיזה עונות מומלץ להכין את המנה?
אפשר להכין את המנה במשך כל השנה, אך היא מתאימה יותר לקיץ כשיש זמינות גבוהה לירקות הטריים.
איזה סלטים מתאימים לצד המנה?
סלט עגבניות קיץ או סלט ירוק קליף הם קסומים לצידה.
טעמים מיוחדים יכולים להיווצר אם נשתף כאן?
מאוד! כל תיבול שתרוויחו בעקביות עם הזמן יתן טעם אישי למנה.
אפשר להניח את המנה כקישוט לאירוע?
בוודאי! השולחן יתמלא בריחות מהשלב הראשון.
עזבו את השולחן רגע, אנחנו כאן כדי לנסות ולהכין את המנה המדהימה הזו יחד. אם מצאתם את המתכון הטוב ביותר – שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תתפלאו כמה אנשים יאהבו את הפיצר המושלם הזה.
כתיבת תגובה