עוגה כושית פשוטה וטעימה שתהפוך אותך לשף מצליח

עוגה כושית פשוטה וטעימה שתהפוך אותך לשף מצליח

עוגה כושית פשוטה וטעימה שתמיד מצליחה

מותק, הרגע הזה שבו אתם פותחים את דלת התנור ומריחים את הריח המדהים של עוגת שוקולד נימוחה, זהו רגע שאין לו תחליף. כל כך הרבה פעמים ניסינו להכין עוגות שונות, אך כאשר מגיעה עוגה כושית – אנחנו יודעים שהיא תמיד תצליח. מדובר בעוגה מושלמת שמתאימה לכל אירוע, מיום הולדת ועד ערב חטיפים מול הטלוויזיה. היא אגדה של טעמים, בעלת מרקם מרגש שמעט נימוח על הלשון. פה תמצאו את המתכון הממכר ביותר שלנו, ושיהיה ברור – אין הרבה דברים יותר בריאים מללכלך את הידיים בבצק ואז ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עוגה כושית מדהימה, משגעת, מתבססת על מספר רכיבים פשוטים שנמצאים בכל מטבח. מדובר בחומרים שעליהם אתם לרוב לא מסמנים ימי הולדת, אבל כשהם מתאחדים זה נהיה ממש מושלם. הנה מהם:

  • 2 כוסות קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קקאו
  • 4 ביצים
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • אופציונלי: אגוזי לוז קצוצים ואו ציפוי שוקולד לפיניש המושלם

סוד ההצלחה של המתכון הזה טמון בקקאו האיכותי שבו נעשה שימוש. שימו לב – הימנעו מקקאו זול, מספרות שחוק כזה יכול לגזול את קסם העוגה ולהותיר טעם מר!

שלבי ההכנה

תוהים כיצד להכין את העוגה המעלפת הזו? קיבלתם עצה קטנה – לפנק את עצמכם בחוויות חדשות של אפייה יכול לקחת אתכם למקומות בלתי צפויים. עכשיו ניגש לשלבון של הכנת העוגה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים כלי גדול ושמים בו את כוסות הקמח, הסוכר, קקאו ואבקת סודה לשתייה.
  3. טורפים היטב את החומרים היבשים עד שהתערובת מתאחדת.
  4. כשהחומרים היבשים מוכנים, מוסיפים את השמן, הביצים ותמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. לאחר מכן, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים שוב.
  6. אם רוצים – נכון להוסיף את אגוזי הלוז הקצוצים לתערובת על מנת שתהיה קצת יותר פריכה.
  7. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות.
  9. בזמן שהעוגה בתוך התנור, אפשר להכין ציפוי שוקולד על ידי המסת שוקולד חלב עם שמנת מתוקה.
  10. כאשר העוגה מוכנה, נותנים לה להתקרר לפני שמניחים את הציפוי מעל.

שבועט באפייה כמו מפרק נינג'ה, תראו, ההכנה היא פשוטה ואתם יודעים מה? אנחנו מתרגלים ככה לכתיבת ספר מתכונים!

אפשרויות תחליפיות

לכם, המחפשים פתרונות בריאים או טבעונים, יש לנו בשורות מרגשות:

– ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או סירופ מייפל.
– במקום ביצים, אפשר להשתמש ב-4 כפות של מחית תפוחים.
– להמיר את השמן בשמן קוקוס או טחינה גולמית.
– בקשר לקמח – מעבר לקמח תפו”א, יש אפשרות להשתמש בקמח שקדים או קמח חומוס.

כמו כן, אם אתם מאלו שמעדיפים להימנע משוקולד חלב, לוקחים את השוקולד המריר ומערבבים כך שיהיה טעים יותר!

תוספות ושדרוגים

לא הצגנו את כל האפשרויות! התוספות מאפשרות לכם לקחת את העוגה הספונטנית הזו לכיוונים חדשים:

  • שוקולד צ׳יפס מריר או חלב – בטח גם יש לכם בבית!
  • תוספת של פירות כמו דובדבנים או תותים מבחוץ – במיונז!
  • קרם שמנת לקישוט – רגע, אל תשכחו לשמור לחלקים.
  • לגרסה מוכנה מתחילת הדרך – עוגה כושית עם פירות יער – אין דבר טעים מזה!

שאלות ותשובות

סוגים של קקאו מה לעשות?
קקאו איכותי יהפוך את העוגה למושלמת. הימנעו מששת קקאו זולים. קקאו איכותי תורם לטעם ולארומה של העוגה.

אפשר שהעוגה תצא צמיגה?
עוגה תצא צמיגה בדרך כלל אם לא תבישה בתנור. ודאו שהתנור חם וגם שהעוגה נעלית עד הסוף!

מה לעשות אם העוגה נשרפה?
אם העוגה נשרפה, שלב ההכנה היה מוקדם מדי! לא נורא, אתם עדיין יכולים לשדרג אותה עם ציפוי שוקולד!

האם אפשר להמיר קמח?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים! תנו לחזון שלכם לפרוץ החוצה גם בעוגה.

מה לקחת להשלמת עם תוספות?
מומלץ להכין קרם שמנת או לצפות בשוקולד – זו הדרך המושלמת להעשיר ולהפתיע!

אפשר לאחסן את העוגה במקפיא?
בהחלט! אנשים מחזיקים עוגה כושית הקפאה עד חודשיים. בשיטת נייר אפייה היא יכולה להחזיק שנה!

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
לרוב העוגה מחזיקה 5-7 ימים במקרר. אם היא אמנם גם מצופה, קחו בחשבון שאם יש תוספות רוטב משגע, זה עשוי לגרום לה להחמיץ.

האם אפשר להוסיף שמן זית במקום שמן רגיל?
שמן זית יכול לתת טעם מדהים! זה יכול להוסיף לעוגה ממד של טעם ייחודי.

האם סטר ללא גלוטן משתלב?
בהחלט! גרסה ללא גלוטן יכולה להיות לא פחות טעימה מהגרסה המסורתית!

כעת שסיימתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולעודד אותם גם לנסות! כל כך משגע ומומלץ להשאיר את המתכון על שולחן הקבלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *