עוגיות חמאה ללא ביצים שיפתיעו את כולם
עוגיות חמאה ללא ביצים – קלאסיקה של טעמים!
רבים מאיתנו אוהבים לפנק את עצמנו במשהו מתוק, וכשמדובר בעוגיות חמאה, אין ספק שבחרנו במשהו מראש נפלא. אלו עוגיות שיכולות לחמם את הלב ואת הבית, להכניס אותנו לאווירה של רוגע ונעימות. תארו לכם עוגיות חמאה, שלא רק שהן מענגות את החיך, אלא גם מתאימות לכל מי שלא אוכל ביצים. אם זה נשמע לכם מעניין, נשמח אם תמשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- המתכון מספיק ל-12 מנות (עוגיות)
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המדהימות הללו, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים שכולם בוודאי יש להם בבית.
- 250 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לטבעונים)
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 גרם סוכר חום
- 2 כפיות תמצית vanille
- 400 גרם קמח מנופה
- 50 גרם קורנפלור
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- שוקולד קצוץ (לפי הטעם שלכם, אפשר לשים שוקולד מריר או חלב)
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, אז מה דעתכם על טיפים עבור מרכיבים חלופיים? אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את החמאה במרגרינה איכותית; אפשר גם לנסות חמאה מיצרנים טבעוניים. כמו כן, כדאי לשקול להוסיף אגוזים קצוצים לקבלת טיפה פריכות נוספת!
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. בזהירות רבה! מסודרים? בואו נצא לדרך!
- נכניס את החמאה הרכה לקערה גדולה ונקציף אותה היטב עם הסוכר הלבן והחום עד שהתערובת תהיה מסודרת ומאווררת.
- נוסיף את תמצית הווניל ונדליק את המיקסר שוב עד שהתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח.
- נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהקמח נעלם.
- נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב בעדינות עד שהתערובת תהיה אחידה.
- ניצור כדורים בגודל של כף מהמסת עוגיות ונניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נלחץ מעט על כל כדור עם כף למרוח אותו במעט.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להשחים בשוליים.
- נוציא מהתנור ונניח להן להתקרר על רשת.
- נדאג לאחסן את העוגיות בצנצנת אטומה; כך תוכלו להאריך את חייהן!
העוגיות יהיו נימוחות בטירוף! כל ביס יגרום לכם לגלות עונג מהסוג שאתה "ולקקת את האצבעות".
שדרוגים אפשריים
ישנן כל כך הרבה דרכים לשדרג את העוגיות האלה ולהפוך אותן לדברים אגדים! לחלופין, אפשר לשים עם בתערובת אגוזים קצוצים, צימוקים, או פירות מיובשים. לכל אוהבי הטעמים החריפים, אפשר להוסיף קינמון או ג'ינג'ר לתערובת. ואם אתם אוכלים דל פחמימות, יש גם תחליפים כמו קמח שקדים או קמח קוקוס.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגיות גם ללא גלוטן?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח תחליפי כמו קמח שקדים או קמח תפו"א. אלה הרבה יותר בריאים ומזינים.
מה אפשר לשים במקום חמאה?
מרגרינה איכותית תעשה את העבודה מצוין. יש גם תחליפים כמו טחינה או שמן קוקוס.
האם אפשר לשמור על העוגיות במקפיא?
בהחלט! עוגיות חמאה מחזיקות היטב במקפיא. פשוט עטפו אותן היטב בניילון נצמד.
איך יודעים שזמן האפייה מספיק?
כאשר השוליים מתחילים להיות זהובים, אבל המרכז נשאר רך, הן מוכנות!
מה הסוד של העוגיות המושלמות?
השגת חמאה בטמפ' החדר היא קריטית! קלות ההקצפה תורמת לתוצאה אוורירית יותר.
האם ניתן להחליף את השוקולד באבקת קקאו?
כן, תוכלו לשים קאקו במקום שוקולד, אבל ההרגשה תהיה שונה. חמישה כפות קקאו יוסיפו ארומה וטעם.
האם אפשר להשתמש בקוקוס מתאים לתערובות?
ברור, קוקוס מתוק בתערובת יעשה פלאים לעוגיות!
האם אני יכול להכין את העוגיות מראש?
זה יופי! אפשר להכין מראש ולשמור במקום קריר עד למועד ההגשה.
האם העוגיות האלה מתאימות לילדים?
בבהירות! הן גם בריאות וגם טעים לילדים!
כמה זמן נשמרות העוגיות האלו?
אם הם מאוחסנות נכון בצנצנת אטומה, הן יישמרו כל שבועות.
בסופו של דבר, אנו מקווים שאתם מתרגשים לנסות את המתכון של העוגיות המיניות הללו! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כדי שגם להם יהיה את הטעם המאגי הזה בבית. מי יודע, אולי תגלו שגם הם לא יכולים להפסיק לאכול מהן!
כתיבת תגובה