עוגיות טחינה בריאות ללא סוכר שהן טעים במיוחד
עוגיות טחינה בריאות ללא סוכר
דמיינו לעצמכם רגע את הרגע שבו אתם פותחים את קופסת העוגיות, הריח המדהים מתפשט באוויר, והלבבות שלכם מתמלאים בשמחה. עדיין קיים החשש, האם מדובר בעוגיות בריאות או שסתם נגזר מסכנה לקו החיים שלכם? אם התשובה לשאלה הזו תמיד הייתה "כן", אז הגעתם למקום הנכון. ריכזנו עבורכם מתכון לעוגיות טחינה בריאות שמחברות בין תענוג לבין תזונה, והסטטיסטיקות מוכיחות שהן ממכרות! נתחיל?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי המתכון מתאים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 15-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לא משנה אם אתם צמחוניים, טבעוניים או פשוט אוהבים את מה שטעים ובריא, המתכון הזה בשבילכם! העוגיות שמשדרות את הביתיות של סבתא שלנו, עם טוויסט מודרני. בואו נתחיל ברכיבים הנהדרים שיגיעו אלינו מתוך עולם הטחינה!
- 200 גרם טחינה גולמית
- 100 מ"ל מים
- 100 גרם תמרים מגולענים (או דבש, אם אתם לא נגד סוכר)
- 150 גרם קמח שיבולת שועל (או כל קמח מלא אחר)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל זה מוסיף הרבה!)
- קמצוץ מלח
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים לגרסה טבעונית, עליכם להרגיש חופשיים לשים במקום התמרים סירופ אגבה או דחוס באגוזי לוז. ואם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, רק הימנעו מקמח ששולל את הגלוטן כמו קמח חומוס או קמח קוקוס! זה מדהים, לא?
שלבי ההכנה
כדאי לדעת, התהליך הזה קל כמו לשתות מים. מתכוני העוגיות בריאות והנימוחות לא אמורות להיות מסובכות, וזה הצעד הראשון בדרך למתכון הכי טעים שיש! אתם מוכנים?
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את הטחינה עם המים במק bowl עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את התמרים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח השיבולת השועל עם הסודה לשתייה, קינמון, מלח וקליפת הלימון.
- מאחדים את שני התערובות ליצירת תערובת אחידה.
- קורצים מהתערובת עוגיות קטנות מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים למשך 15 דקות או עד שהעוגיות משגעות ומתחילות להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר כמה דקות.
- ללקק את האצבעות וליהנות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
האהבה שלי לעוגיות הללו היא שגעונית. תוכלו להפתיע את היקרים לכם עם כמה שדרוגים מעניינים. אם אתם רוצים להפוך אותן למושחתות יותר, הוסיפו את השוקולד המריר הקצוץ או הוסיפו אגוזים קצוצים לשדרוג החוויה הבריאותית. מתכון נוסף משגע כרוך בהכנת עוגיות ממולאות בריבה – מקום נהדר להוסיף תום שיבולת שועל לרשת בריאה ולא פחות ממעלפת!
שאלות ותשובות
איפה ניתן לאחסן את העוגיות?
העוגיות הללו ישמרו מצוין בטמפרטורת החדר בתוך קופסת זכוכית אטומה למשך כשבוע.
האם ידוע שהטחינה בריאה?
כן, טחינה עשויה משומשום והיא מכילה המון סידן, ברזל וחלבון! היא מוכרת כחלק מתפריט מאוזן ובריא.
האם אפשר להכין את העוגיות בלי סוכר בכלל?
כמובן! המתכון שלנו מבוסס על תמרים שנותנים מתיקות טבעית לחלוטין.
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח אחר?
בטח שאפשר! קמח שקדים או קמח תפו”א יכולים להיות תחליפים מצוינים אם תרצו לשדרג את הערך התזונתי.
מה קורה אם הכנסתי יותר מדי מים?
במקרה הזה, הוסיפו קמח למסה עד שהיא מתייצבת וניתנת לקרצוף!
האם אפשר להוסיף שוקולד לפורט?
בוודאי! שוקולד מריר קצוץ בהחלט יוסיף טעם משגע ונתח של גואניה בעצם.
כמה זמן לוקח להכין את העוגיות?
עוגיות טחינה הללו מוכנות תוך 35 דקות – מהר כמו לנשום!
אני רוצה להכין לגרסה מתוקה יותר, מה לעשות?
נסו להחליף את התמרים בסירופ מייפל ותוסיפו 1-2 כפות נוספות כדי לעדן את הטעם.
האם יש מקום לגוון במתכון הזה?
כמובן! שחקו עם מרכיבים כמו קוקוס או אגוזי לוז קצוצים – אין גבול creativity!
האם אפשר להכין את העוגיות מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הבצק, לקורץ ולאפות מתי שרוצים.
ובסופו של יום, העוגיות הללו הן חוויה מדהימה שאפשר לחלוק עם כולם! אם אהבתם את המתכון, אתם מוזמנים לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. מי רוצה להיות הברווז שהוא זה שמאכיל את היקרים לו בעוגיות טחינה מושלמות? 理想的生活,从这里开始!
כתיבת תגובה