עוגיות ללא גלוטן עם קורנפלור שכל אחד יצטרך לנסות
"`html
עוגיות מדהימות ללא גלוטן עם קורנפלור – המתכון שיגרום לכם להתמכר
אין כמו עוגיות טריות, חמות, נימוחות ועשויות באהבה כדי לשמח את הלב והנשמה. אנחנו נפנה אתכם לסדנאה קלילה וטעימה של הכנת עוגיות ללא גלוטן מקמח תפו”ח, קורנפלור ורכיבים ממכרים נוספים, שיגרמו למישהו אחר ללקק את האצבעות לאחר כל ביס. השילוב המענג הזה מבטיח עוגיות אווריריות, עם קצת פריכות בצדדים, ומתיקות שמעוררת זיכרונות של אמא או סבתא. נשמע טוב? בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- משך ההכנה: 20 דקות.
- משך אפייה: 10-12 דקות.
- רמת קושי: קל.
- מספיק ל: 20 עוגיות.
המרכיבים הדרושים
אחת מהיתרונות הגדולים של מתכון זה היא שהמרכיבים פשוטים וקל למצוא אותם. כך שבזמן קצר תוכלו לספק את התשוקה לעוגיות הכי טובות שיש. וכמובן, בשביל לקרוא את המתכון הזה עד הסוף, מומלץ להביא את הרכיבים האיומים הבאים:
- 2 כוסות קורנפלור
- ½ כוס סוכר חום כהה (או סוכר קניים)
- ½ כוס שמן קוקוס מומס (או חמאה) – זה טעים בשניהם
- 2 ביצים
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ
- 1 בקבוק תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח.
מרכיבים חלופיים
רוצים לגרום לעוגיות שלכם להיות בריאות יותר? חלופות רבות לא חסרות! אם אתם טבעונים, תוכלו להשתמש ב"אגוזי קוקוס" במקום ביצים, או להזמין כמה חיות פראיות מהשכונה… או לא! אפשר גם להשתמש בגרסה דלת פחמימות: פשוט להחליף את הסוכר מתוק לצורתו בגזרים, כך תהיה לכם עוגיה ביתית בריאה ונהדרת.
שלבי ההכנה
והנה, מתחילים להתגלגל על השולחן! הכירו את השיטות הפשוטות למדיי להכנת העוגיות הקסומות הללו:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים בקערה את הקורנפלור, הסוכר, הסודה והמלח. מערבבים היטב עד שהתמציקה משולבת.
- יוצרים גומה ומוסיפים את השמן ואת הביצים. טורפים עם כף עץ עד שהתערובת מתאגדת.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת תמצית הווניל, ומערבבים שוב כדי שהשוקולד יתפזר באופן שווה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בכפות כפולות ומעגליות, בעובי של סנטימטר-סנטימטר וחצי.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות נראות מוזהבות ומתפשטות – היזהרו לא לחרוך, זה עלול לגרום למלחמה במטבח.
- מניחים להתקרר במשך 15 דקות לפחות לפני שמקבלים את העוגיות לתנור.
שדרוגים וכלים נוסיפם
אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות המדהימות הללו, תוכלו להוסיף שנחשו מה? אגוזים קצוצים כמו פקאנים או אגוזי לוז, פירות יבשים, קוקוס מגורר או אפילו בוטנים ליצירת טעמים שונים.
שדרוג נוסף הוא המילוי. אפשר למלא את העוגיות בריבה, חמאת בוטנים או קרם פרש! כך תוכלו למלא את העוגיות עם מגוון טעמים ואפילו לגרום לאורחים שלכם לנסוע למציאות שצריך למצוא את הביס הזה.
שאלות ותשובות
כמה עוגיות יוצאים מהמתכון?
במתכון שלנו אתם תקבלו בערך 20 עוגיות, תלוי בכמה גדולות אתם יוצרים אותן.
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
בוודאי! ניתן לשמור את העוגיות במקפיא למשך חודשיים. כך תוכלו להכין מנה כפולה ולהיות מוכנים להם בכל זמן!
האם כדאי להוסיף אגוזים לעוגיות?
בהחלט! אגוזים יכולים להוסיף פריכות וטעמים נהדרים. אנחנו ממליצים על אגוזי לוז או פקאנים – הם מצוינים כאן.
מהו קמח תפו”ח?
קמח תפו”ח הוא קמח שיוצרים על ידי טחינת תפוחי אדמה. הוא ללא גלוטן ומעניק עוגיות רכות ונימוחות.
האם יש חלופה לסוכר?
ברור! אפשר להשתמש בסירופ מייפל, דחוק בוסר, או כל ממתיק טבעי אחר שאתם אוהבים.
מה לעשות אם העוגיות מתפשטות מדי?
אם עוגיות מתחממות מדי, אתם יכולים להפחית מעט בשמן או לשים את הבצק במקפיא לכמה דקות – זה אמור למנוע מהעוגיות להיות שטוחות.
האם אפשר להכין את המתכון עם קמח טף?
בהחלט! קמח טף יכול לשמש כתחליף מצוין לקורנפלור, אם כי אולי תצטרכו לערבב עם קצת קמח תפו”ח.
איך שומרים על העוגיות טריות?
העוגיות טריות ביותר כששומרים אותם בכלי אטום, לשרוד את הקרבה על השולחן.
האם אפשר לשנות את תמצית הווניל?
בוודאי! תוכלו להשתמש בתמצית שקדים או אף בתמציות של פירות שונים. כל עוגיה תהפוך למעולה!
אם אתם מרגישים שהמתכון הזה מדבר אליכם, אל תשכחו לשתף את העוגיות המדהימות הללו עם חברים ובני משפחה. זכרו, עוגיות דורשות אהבה, תשוקה – ומה לא? בואו לאבזר את השולחן בעוגיות הכי טעימות שיש!
"`
כתיבת תגובה