עוגיות שוקולד ב 5 דקות שיגרמו לכם להתמכר
עוגיות שוקולד ב-5 דקות
אילו יכולנו לייצר ברק של קסם במטבח, לדעתי זה היה טעמן של העוגיות הללו. דמיינו סרטונים ברשתות החברתיות, שבהם אנשים לוגמים קפה וחתכים עוגיית שוקולד שמתרחקת מתשומת הלב, נהיות בין 5 דקות להסתערות מרשימה. אנחנו, כמובן, רצינו לנסות לייצר את הקסם הזה בעצמנו. אם אתם מחפשים פתרון מהיר וטעמים משגעים, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון: 5 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 12 עוגיות
- זמן הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נעבור על הרכיבים הנדרשים. לא מדובר במשהו מסובך; כל מה שאנחנו צריכים זה כמה מרכיבים שסטנדרטיים כמעט בכל חשבון של אפייה.
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר חום
- 1 ביצה
- 150 גרם קמח
- 50 גרם קקאו איכותי
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל מוסיף המון)
אם תרצו לעשות את העוגיות יותר בריאות או בהתאם לצרכים ספציפיים, אפשר לשים פרטית כמו קמח תפו”א או קמח שקדים. זה פשוט אגדי מה שמתקבל!
שלבי ההכנה
תחזיקו חזק, כי הכנת העוגיות מתבצעת בזריזות, והן ממכרות ברמות שלא זכרתם!
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נניח את החמאה הרכה ונוסיף את הסוכר החום. נשפשף יחד עד שהתערובת נהיית חלקה ומוקצפת.
- נשברים את הביצה לתוך התערובת ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד.
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- נוסיף את הרכיבים היבשים לתערובת הרטובה ונערבב בעדינות עד שהכל עובר תהליך הכשרה.
- נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב עד שהשוקולד מתפזר אחיד בתערובת.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נניח כפות מהתערובת במרחק של 5 ס"מ זו מזו.
- נכניס לתנור למשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתמצק אבל עדיין רכות.
- נוציא מהתנור ונניח לעוגיות להתקרר לחלוטין (זה הזמן המושלם לגנוב אחת!).
עכשיו, יש לנו עוגיות ממש מעלף, פצחניות וקלות להכנה. התוספת של השוקולד מביאה להן את הטעמים המדהימים שמרשרים בפה, וכל אחד יכול להכין אותן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם תרצו להיות ליצירתיים, ישנן כמה אפשרויות להשבחת המתכון:
- להוסיף אגוזי לוז קצוצים או פקאנים לתערובת.
- להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב לתוצאה מתוקה יותר.
- להשים במרכז עוגיה טיפול שוקולד מרהיב.
- אפשר גם לשדרג את מרקם העוגיות – לדוגמה, על ידי הוספתמזון קמח שיבולת שועל כחלק מהקמח.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגיות מעבר ליום?
כמובן! אני ממליץ לשים אותן בקופסה סגורה. משם, הן יכולות להחזיק מעמד עד שבוע, אם תצליחו להתאפק לא לכסות את כולן ביום הראשון.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! אפשר להחליף את הביצה במוז או בפקן טחונים עם מים. החמאה יכולה להיות מוחלפת בשמן קוקוס או חמאת שקדים.
אפשר להכין את העוגיות באותו יום כאשר אוכלים מהן?
כן! זה מה שעושה אותן כל כך משגעות. ניתן לאכול אותן כשהן חמות או להשאיר במקרר להמתין ליום המחרת.
מה אם אני רוצה להוסיף טעמים נוספים?
יו, זה ממש פשוט! הוסיפו קליפת תפוז מגורר או תמצית של פיסטוק כדי להוסיף טעמים חדשים.
האם ניתן להשתמש בקקאו לא ממותק?
בהחלט! אבל אני ממליץ לא להחסין במתכון אם אתם לא רוצים שהעוגיות ייצאו מרירות יותר.
איזה סוג שוקולד הכי כדאי להשתמש?
כפי שציינו, שוקולד מריר הוא המומלץ ביותר, אבל שוקולד חלב יוסיף יותר מתיקות.
יש צורך להקפיא את התערובת?
לא, אבל אם תרצו עוגיות קצת יותר גבוהות, תנו לתערובת להתקרר כ-15 דקות לפני האפייה.
האם כשאני מכין את זה על תנור טורבו, צריך לשים על טמפרטורה שונה?
כן. אם יש לכם תנור טורבו, קחו מייד 20 מעלות מהטמפרטורה.
באיזה גובה אני אמור לכסות את העוגיות?
חד משמעית! ממש הופש כזה של 3-5 ס"מ יזרים לאוויר ואפיה טובה.
האם ניתן להוסיף קמח משלל סוגים?
כמובן! קמח חצי חצי רב תכליתי עם תוקף, שיבולת שועל או תפו”א יכול גם לעבוד מדהים.
אז מה אתם מחכים? תחכו שיתקרר, תעשו קפה, וכל השאר… זה הזמן לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. אני מבטיח שלא תתחרטו! כל עוגיה הופכת לנס, וגירוש מחיאות כפיים למי שיבואו לנסות!
כתיבת תגובה