עוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה שכולם יתאהבו בהן
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות פרווה
בואו נדמיין רגע את הרגע הזה שבו אתם פותחים את התיבה של העוגיות וכולכם קשובים לריח המשגע שעולה. השוקולד המנמס נוגע על הלב, והעוגיות מתמוססות בפה כמו חלום מתוק. זהו לא רק מתכון- זהו סוד משפחתי, שמתורגם גם בעשרות גרסאות שונות. אבל בסופו של דבר, כולן מגיעות למקום אחד – המעדן המושלם הזה שמזכיר פרווה אמא של סבתא. אז נשמח לספר לכם על המתכון שלנו, שמציע עוגיות שוקולד צ'יפס רכות במילוי של ניצוצות טעמים, שלא תוכלו להפסיק לאכול. אתם מוכנים להפתעה? אלו לא סתם עוגיות, אלא מתכון מדהים, שמאגד כל מה שטעים ומעט שונה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- זמן סה"כ: 30 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 24 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, בואו ניקח רגע למקד את תשומת הלב שלנו על רכיבי המתכון שמכינים את העוגיות האלו למופלאות ביותר. מדבר על שילוב של רכיבים פשוטים אבל שמלווים בתשומת לב והשקעה קטנה, הרי שזה מה שעושה את העבודה. אז שימו לב, כל רכיב הוא חלק מהקסם.
- 240 גרם קמח חיטה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם שמן קוקוס (מומס)
- 100 גרם סוכר חום כהה
- 50 גרם סוכר רגיל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מים פושרים
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
(הכי טעים שיש!)
עכשיו, כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה בהרבה מאוד דרכים. מכירים את המונח "עוגיות בריאות"? לא נפתור את כל האלרגיות, אבל אפשר לקצר מהדרך עם חומרי גלם אחרים או לגרום לעוגיות להיות טבעוניות לחלוטין עם תחליפים מתאים. שימו לב: במקום שמן קוקוס, ניתן להיעזר בשמן זרעים אחר, וסוכר קוקוס שומר על הטעם והמרקם.
שלבי ההכנה
ומדובר פשוט בשלב הקריטי – האופן שבו אנו מכינים את כל הטוב הזה הוא שמבדל אותנו מאלו אחרים. אז לא נקצר, פשוט נתחיל.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- בקערה נפרדת, יש להקציף את השמנים עם שני סוגי הסוכר עד שהמרקם מתייצב.
- מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל והמים, ומערבבים היטב.
- בשלב הבא – מוסיפים בעדינות את תערובת הקמח לתערובת הלחה.
- כשהתערובת מתאחדת, מעבירים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים היטב.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בעזרת כף בעיגולים של תערובת המזון.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות משגשגות.
- כשהן יוצאות מהתנור, תנו להן להתקרר על מגש. הטיפ שלי – לחכות לפעם הבאה כדי שתהיה לכם עוגיה רכה שלא נעלמת מיד!
שדרוגים ותוספות
ואם אתם אוהבים לנסות דברים חדשים, זה המקום להיות יצירתיים. על מנת לחדש את המתכון, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או פירות יבשים. אפשר גם להמיר את השוקולד המריר בחלב או לבן, אם זה הכיוון שלכם. ואם אנחנו כבר מדברים על עוגיות, למה לא לשדרג לכל מיני טעמים כמו תפוז או קינמון? השימוש בתבלינים יכול לשדרגו פלאים את החוויה!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! העוגיות נשמרות טוב במקפיא עד חודש. ודא שהן נארזות בקופסה אטומה.
מה אם אני רוצה להמיר את השוקולד בציפוי אחר?
זה בסדר גמור! אפשר לבחור בשוקולד חלב, שוקולד לבן, או אפילו לנסות פירות יבשים כמו חמוציות.
האם ניתן לשחזר את המתכון לגרסה דל פחמימות?
כן! ניתן להמיר חצי מהקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס כדי לשמור על תוצאה דלת פחמימות.
כמה זמן העוגיות שומרות על הטריות?
אם הן נשמרות בקופסה אטומה, הן יישארו רכות וטעימות עד שבועיים.
אילו תבלינים אפשר להוסיף?
קינמון, אגוז מוסקט או אפילו תמצית שקדים יעשו עבודה נהדרת לשדרוג הטעמים.
האם אני יכול להשתמש בשמן אחר?
בהחלט! שמן זית או שמן זרעים אחרים ימצאו מקום טוב במתכון.
מה לעשות אם העוגיות יוצאות יובשות מדי?
אם זה קורה, פשוט הוסיפו מעט יותר מים או שמן לתערובת בעבודה הבאה.
האם אפשר להכין את העוגיות בלי ממד כלשהו?
לא מומלץ, אך תוכלו לנסות להכין אותן גם עם קומפוט תמרים להמתקה, במקום סוכר.
האם המסודרים למיני פרטיות?
ברור! אפשר לשדרג את העוגיות עם שוקולד צ'יפס לבן או חלב אם רוצים להתנסות בטעמים.
האם אפשר להכין עוגיות אלו ללא הגלוטן?
כמובן! החליפו את הקמח עם קמח תפו”א או קמח ללא גלוטן.
אז, חברים, אם אתם חובבים של מתכונים מדהימים שאי אפשר לעמוד בפניהם, אל תהססו לשתף את המתכון של עוגיות השוקולד צ'יפס רכות פרווה עם כל מי שאתם מכירים. בואו נהנה יחד מהטעמים, מהמרקמים ואולי נוסיף גם פרק חדש למורשת המשפחתית שלנו!
כתיבת תגובה