עוגת גבינה אפויה 10 דקות שמתמוססת בפה
עוגת גבינה אפויה – פשוט מדהים!
איזה ריח מעלף של עוגת גבינה תצא לכם מהתנור! כשמדברים על עוגת גבינה אפויה, עולות כל מיני זכרונות מתוקים מהילדות. זהו מתכון שהוא מקור לגאווה קולינרית, עם טעמים משגעים שיגרמו לכולנו ללקק את האצבעות. כשהעוגה יוצאת מהתנור עם ציפוי הזהוב והנפלא שלה, זהו רגע שכולנו רוצים לחוות. מדובר במתכון שהוא לא רק טעים אלא גם ממש קל להכנה, ולכן זה הזמן שלכם לנסות את זה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המושלמת הזו, אתם זקוקים למרכיבים הבאים:
- 300 גרם גבינת שמנת (ניתן להשתמש בגבינה טבעונית אם יש צורך)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
- 1 כפית תמצית וניל
- מיץ מלימון אחד (לא חובה, אבל מוסיף טוויסט טעים)
עכשיו, אם אתם מתלבטים לגבי הגבינות, גבינת שמנת היא בהחלט הבחירה הקלאסית, אבל אל תחששו לנסות גבינות אחרות. גבינת ריקוטה למשל, יכולה להוסיף טעמים אחרים נהדרים.
שלבי ההכנה
כמו כל מטבח, גם הכנת עוגת גבינה יש לה את קסמה. לפני שתתחילו, הכינו את עצמכם עם כל מה שצריך. עכשיו, בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הגבינת שמנת בקערה ומערבבים אותה היטב עם המטרפה עד שהיא משתחררת.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומעבדים עד שהתערובת חלקה.
- בהדרגה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים בזהירות את הביצים, אחת אחת, ומערבבים ביניהן.
- מניחים את הקמח ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומיץ הלימון, אם בחרתם.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ומניחים בתנור לאפייה של 30-40 דקות.
- ממתינים כמה דקות אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ונותנים לה להתקרר.
- מומלץ להניח במקרר למשך כמה שעות לפני ההגשה.
וזהו, אתם מוכנים עם עוגת גבינה מדהימה שתשגע את כל הסובבים אתכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשהעוגה מוכנה, מדוע לא לשדרג אותה קצת? ניתן להוסיף לעוגה רוטב קרם עשה בבית כמו רוטב שוקולד או אפילו רוטב פירות יער. הרי אין כמו עוגה טעימה עם נגיעה מתוקה נוספת!
אפשר גם לשדרג עם פירות טריים כמו תותים או אוכמניות, שיתנו לעוגה מרעננות נוספת.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת מתי העוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כאשר היא מתייצבת במרכז, אך עדיין מתנודדת מעט. יש להניח לה להתקרר לפני שמוציאים לתבנית צלחת.
מה אפשר לשים במקום גבינת שמנת?
גורם לגבינות ריקוטה, מסקרפונה, ואפילו טופו מוחמץ יכולים לעבוד מצוין.
ובמקרה שאני רוצה מתכון אישי יותר?
אתם יכולים להחליף את הסוכר עם דחיסות אחרות כמו דחיסות תמרים, לדוגמה, שיהיה בריא יותר.
האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בוודאי, ניתן להכין את העוגה יום מראש ולשמור במקרר. היא אפילו תהיה טעימה יותר לאחר יום.
מה עושים אם העוגה נקרעת?
אם העוגה נקרעת יש לאותת עליה עם רוטב חמים כמו חרוסת או שוקולד, היא תיראה מושלמת.
האם שווה להוסיף פירות לעוגה?
לגמרי! פירות צבעוניים מוסיפים לעוגה גם טעם וגם יופי. אפשר לשים פירות לפני או אחרי האפייה.
מה אם אני רוצה גרסה דלת קלוריות?
בהחלט! אנחנו ממליצים להשתמש בחומרים אחרים כמו גבינת קוטג' או חלב יוגורט במקום השמנת.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
כמובן! ניתן להשתמש בגבינת קשיו או טופו כאופציה טבעונית מצוינת.
בתוך כמה זמן העוגה תתייבש?
סביר להניח שהתייבשות תתרחש אחרי מספר ימים, ואם לא, תוודאו שהיא נשמרת במקרר.
איזה רוטב מתוק הולך הכי טוב עם עוגת גבינה?
רוטב פירות יער או רוטב שוקולד ההולכים עם עוגת גבינה כמו חתונה טובה!
אז עכשיו כשאתם יודעים איך להכין עוגת גבינה פשוטה ומדהימה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים! האהבה למטבח מתיישבת מחוץ לתנור, ועם מתכון כזה, כולם יאהבו אתכם! תיהנו!
כתיבת תגובה