עוגת יום הולדת קרין גורן למבוגרים שתשגע את האורחים

עוגת יום הולדת קרין גורן למבוגרים שתשגע את האורחים

"`html

עוגת יום הולדת קרין גורן למבוגרים – טעם של חגיגה

קחו לכם עוגת יום הולדת שהיא רגע של אושר בחיים. עוגת יום הולדת של קרין גורן, עם המרכיבים הנבחרים וההכנה הידידותית, היא משגעת ובשילוב של טעמים מפתיעים היא מבטיחה לרגש את כל החוגגים. אנחנו לא מדברים כאן על עוגת שוקולד רגילה, אלא על עוגה המשלבת טעמים כמו אגוזים פרוסים, שוקולד מריר וגרגרי פירות יער. מדובר בעוגה אגדי, מעלפת וכזו שמעלפת בכל ביס.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשיצרנו מתח ומתחו את בלוטות הטעם שלכם, הגיע הזמן לדבר על הרכיבים שלהם נחוץ לנו להכין את העוגה המדהימה הזו.

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים
  • 1/2 כוס גרגרי פירות יער קפואים או טריים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם שמנת מתוקה (לקישוט)

אפשרויות רוטציה

אם אתם רוצים להעניק לעוגה אישיות נוספת, תוכלו לעשות שינוי במרכיבים. למשל, להמיר את אגוזי הלוז באגוזי פקאן או לשים במקום גרגרי היער ריבת פטל. אתם בהחלט יכולים לקחת את העוגה הזו וליצור וריאציות שונות ולזכות בתגובות מרגשות ושטף של "וואו" מהחוגגים.

שלבי ההכנה

לכל הממתקים הללו, הצטיידו במרשרש והניחו את התשוקות על השולחן. אפשר לשיר שירים על מנת לעודד את העניין, כי ברצינות, התהליך לא פחות משגע!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ עם נייר אפייה בתוכה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר קטן על חום נמוך עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר. טורפים היטב עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב.
  5. מוסיפים את הקמח, אגוזי הלוז, גרגרי היער, תמצית הווניל והמלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מזגים לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות. עוקבים אחרי התהליך כדי שהעוגה לא תיקרע!
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר על רשת במשך 15 דקות.
  8. מקשטים עם שמנת מתוקה בעזרת שקית זילוף.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לחזור לשטח וליהנות עוד יותר, ישנם שדרוגים שיגרמו לעוגה הזו להיות הכי טעים שיש!

  • שדרוג עם קרם פטיסייר בתוספת פירות טריים.
  • שכבת קינוח בין העוגות באם אתם רוצים לבקש עוד חיבוקים אחרי בליסים.
  • רוטב שוקולד חם המזליף מעל לקישוט.

שאלות ותשובות על המתכון

האם אני יכול לשים פחות סוכר בעוגה?
כמובן, אתם יכולים להביא את הסוכר לרמות שאתם רוצים. מומלץ להתחיל עם כוס סוכר ואז לטעום את התערובת!

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
זה אפשרי, אבל אתם עלולים לא לקבל את אותו טעם עוצמתי. כל טעם והגדרתו. שוקולד מריר מוסיף עומק משמעותי.

האם אני חייב להשתמש באגוזי לוז?
לא, אפשר להמיר באגוזים אחרים כמו פיסטוקים או אפילו להשאיר את זה בלי אגוזים לחלוטין.

אפשר להכין את העוגה יום לפני ואח"כ לקשט?
בהחלט, זה חושב להיות אפילו יותר טעים אחרי לילה במקרר.

האם זה תוקף כל דDiet? דל פחמימות?
העוגה הזו לא בדיוק עונה על הקריטריונים, אבל תיהנו ממנה ביום חגיגי במיוחד.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט, כך תשמרו על עסיסיותה. עטפו בנייר כסף והניחו במקפיא.

מה עושים אם העוגה לא התפכה כמו שצריך?
לא להילחץ! זה קורה. העוגה יכולה להיות קצת יותר שטוחה, אבל למעשה הטעם יכול להישאר מדהים.

אני רוצה עוגה נמוכה, איך אפשר לשנות את המתכון?
פשוט השתמשו בתבנית קטנה יותר. תבנית רחבה תגרום לעוגה להתפשט.

האם אפשר להוסיף ליצירה פירות נוספים?
בהחלט! פירות כמו תותים או בננות יכולים להשתלב מצוין עם הטעמים.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
במקרר היא תישמר טובה עד 5 ימים לפחות, אם תצליחו להחזיק מעמד!

אם הפך המתכון ללהיט והצלחתם למרוח חיוך וחגיגה סביבכם, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות והעניקו למישהו אחר את המתנה הזו! חגיגות דורשות מתכונים האגדי הזו, ומי יודע – אולי זה אפילו יתחיל מסורת יום הולדת משפחתית שלכם!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *