עוגת מיץ תפוזים של קרין גורן שתשגע אתכם
עוגת מיץ תפוזים של קרין גורן
לאחרונה גילינו את המתכון המדהים הזה לעוגת מיץ תפוזים שהוביל אותנו למקומות שלא חלמנו עליהם. מדובר בעוגה מעלפת, שנמסה בפה וכולה אור שמש אחד גדול בכל ביס. היא הצליחה לעורר את החושים שלנו ולמלא אותנו בזיכרונות קסומים מתקופת הילדות. עוגת מיץ תפוזים של קרין גורן היא לא סתם עוגה, אלא יצירת אמנות שניתן להכין אותה בקלות רבה, והיא תוסיף טעם, צבע וריח לכל אירוע – משפחתי או חברתי. אז שלפו את הסקיצות והכניסו את הידיים שלכם לעניין! מתכון זה לא רק גאוני, אלא גם ממכר, ואנחנו מבטיחים לכם שתרצו להכין אותו שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומי יכול ליהנות מהעוגה הזו
- זמן הכנה: 15 דקות.
- זמן אפייה: 40 דקות.
- רמת קושי: קל.
- כמות מנות: 10-12 מנות.
הרכיבים הדרושים
עכשיו, אחרי שהגירנו לכם את התיאבון, הגיע הזמן להציג את רשימת הרכיבים שצריך להכין. המתכון מצריך רכיבים פשוטים וזמינים, כך שגם אם אתם בסופר או בשוק, תמצאו את מה שאתם צריכים בקלות.
- 2 ביצים גדולות.
- 1 כוס סוכר (200 גרם).
- 1/2 כוס שמן צמחי.
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי (ללא סוכר נוסף).
- 2 כוסות קמח (שווה ערך ל-250 גרם).
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה.
- 1 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מוסיף טעם אגדי).
- 1 כפית תמצית וניל.
- מעט מלח.
- לקישוט: אבקת סוכר.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן לגלות איך מכינים את העוגה המהממת הזו. תמצאו שההליך פשוט במיוחד, ולא ידרוש מכם יותר מדי זמן. זה מתכון שקל לבחור בו כשאתם רוצים לפנק את האהובים עליכם.
- ראשית, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית אפייה חשובה (כדאי לשים עם שמן או נייר אפייה).
- בסיסית, בתערובת נפרדת, אנחנו טורפים את הביצים יחד עם הסוכר עד שהתערובת מתקבלת להמיסה בהירה.
- לאחר מכן, אנחנו מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
- אתה לא תשכחו להוסיף גם את תמצית הווניל! כל כך הרבה טעמים מגניבים.
- במקביל, אנחנו בקצוות מכסים את הקמח יחד עם אבקת הסודה לשתייה, קינמון ומלח.
- שמים את כל החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהקמח מתמזג ללא גושים.
- מוזגים לתבנית האפייה והכניסו לתנור. מתאימים זמן לתנור של כ-40 דקות.
- כשהעוגה מתייצבת ונהיית מושלמת, צריך לבדוק אם היא מוכנה בעזרת קיסם: הכניסו קיסם למרכז ואם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
- לא לשכוח לחכות שהעוגה תתקרר לפני שמוצאים אותה מהתבנית.
- לבסוף, מפזרים אבקת סוכר על העוגה המהממת ואפשר אפילו לקשט עם חתיכות תפוז.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגת מיץ תפוזים הזו היא בהחלט אגדה בפני עצמה, אבל יש הרבה דרכים להוסיף לה טוויסט ולשדרג אותה אפילו יותר. למשל, ניתן להוסיף שוקולד מריר קצוץ או צימוקים לתוך הבצק לתוספת מתיקות.
אם אתם אוהבים נגיסים פריכים, תוכלו לנסות להוסיף אגוזי מלאבות קצוצים. לגבי הגרסאות הבריאותיות – אפשר לחליף את הסוכר בסוכר קוקוס, לשים קמח כוסמין במקום קמח לבן, וזהו! העוגה שלכם פוטרת אתכם מרגשות אשם.
בנוסף, ואף נוסטלגי יותר, ניתן לשים בין שכבות העוגה קצת ריבת תפוזים או קרם לימון למגע מרענן, ושיהיה משגע!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את העוגה ללא סוכר?
אפשר בהחלט! ניתן להמיר את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סילאן או דקל. העוגה עדיין תהיה מדהימה!
האם העוגה מתאימה להקפאה?
כן, אפשר להקפיא את העוגה ולשלוף אותה כשצריך, בעבודה, בחג או סתם כשמתחשק.
כמה זמן מחזיקה העוגה במקרר?
העוגה יכולה להחזיק במקרר עד שבוע, אבל בדרך כלל היא נעלמת הרבה יותר מהר כי היא פשוט ממכרת!
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר להחליף במיץ לימון שמוסיף חמצמצות מדהימה, או במיץ רימונים לקבלת צבע עז וטעים.
האם ניתן להכין את העוגה בעבודת יד בלבד?
בהחלט! אפשר להתחיל לטרוף את הבצק סתם עם מקציף ידני. התוצאה לא תשתנה.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית מאפינס?
בוודאי! יוצא מקסים מאוד ואפשר למכור דלפק של מיני עוגות פרסף.
האם ניתן לשים קקאו בעוגה?
כן, אפשר לשים קקאו לאפקט שוקולדי וליצור עוגת מיקס טעמים מדהימה.
מה אם רוצים עוגה גבוהה יותר?
כבר לא תהיה בעיה, להוסיף עוד ביצה, ולהגדיל את זמני האפייה בהתאם – פשוט לגדול באהבה.
בריאות – האם יש אפשרות להחליף את הקמח?
כן! ניתן להשתמש בקמח שיבולת שועל או קמח שקדים ואפילו בתוספת של קמח טף.
האם יש רעיונות למילוי?
כמובן! ריבת תותים, ריבת שזיפים או אפילו קצפת עם חתיכות פירות יוסיפו המון טעמים!
אז מה זה היה? מתכון עוגת מיץ תפוזים שיציב אתכם במרכז הבמה בכל ארוחה! אם אתם אוהבים אותו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות. כך כולם ייהנו מהעונג הזה! כל הכבוד על העבודה הקשה שלכם, ומאחלים לכם הנאה רבה על כל ביס. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה