עוגת סולת תפוזים ללא הקצפה שתשגע אתכם
העוגה המושלמת שתגרום לכם להרגיש בגן עדן
יש משהו בעוגת סולת תפוזים ללא הקצפה שמגרה אותנו לחשוב על ילדות, על סבתא המגיעה לביקור עם ריח של מתוק באוויר. כשאתם נוגסים בחתיכה רכה ואוורירית, אתם מבינים שזה לא סתם מתכון – זו חוויה מעוררת נוסטלגיה. עוגה שנמסה בפה, עם טעמים גבוהים של תפוזים שמשאירים אתכם עם רצון לעוד חתיכה, ועוד חתיכה… זה בדיוק מה שהיא. אין כמו עוגה כזו לשתף עם חברים, ולא משנה אם זה לסוף שבוע או אם מתחשק לכם לפנק את עצמכם ביום רגיל.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן לחשוף את רכיבי העוגה הזאת בצורה שתגרום לכל אחד לרצות להכין אותה עוד היום. כל מרכיב בה מוסיף נופך טעים על גבי טעים ואם תבחנו מקרוב, תגלו שהעוגה הזו יכולה להיות פתרון מושלם גם לאירוח. ואנחנו לא מדברים כאן על סתם עוגה – אנחנו מדברים על עוגת סולת תפוזים מעלפת!
- 1 כוס סולת (כ-150 גרם)
- 1 כוס סוכר (כ-200 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי (כ-250 מ"ל)
- 1/2 כוס שמן קנולה (125 מ"ל)
- 2 ביצים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1 כוס אגזפוס (מזון כללי לגבינות) או יוגורט (אם רוצים רכות מושלמת)
- גרידת תפוז (מהתפוזים של הציוד שלכם – אם יש)
- קמצוץ של מלח
תשמרו על המתכון הזה, כי בשיתוף חברים הוא עלול להיחשב לסוד מדהים!
מרכיבים חלופיים
לבעלי דיאטות מיוחדות, אין בעיה! הנה כמה שדרוגים! אתם יכולים להמיר את ביצים עבור רסק תפוחים או טחינה (1/4 כוס) וליצור גרסה טבעונית. עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להמיר את הסולת בקמח תפו”ח. נסו להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או תמרים ולראות את העוגה מתמלאת בעוד טעמים משגעים.
שלבי ההכנה
ההכנה מהירה מאוד ויכולה להתבצע אפילו במקביל להחדרת המוזיקה הנכונה! בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- משמנים תבנית לעוגה (כ-24 ס"מ) עם קצת שמן ומפזרים קמח כדי שהעוגה לא תדבק.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פני השטח עם מרית.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 30 דקות, או עד שקיסם שמוחדר במרכז יוצא יבש.
- מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני שמגישים.
כמובן, אתם גם יכולים לעצב את העוגה בלבביות עם אבקת סוכר, קישוטי שוקולד או סירופ תפוזים, ולהרגיש שזו העוגה הכי טעימה שיש.
שדרוגים ותוספות
עכשיו כשיש לכם את הבסיס, למה לא להוסיף קצת תשוקה? ניתן לשדרג את העוגה עם פירות, כמו תותים, רוטב רימונים או שמנת מתוקה. אפשר לסחוט עוד קצת מיץ תפוזים מעל וליצור מסיבת טעמים. באמת שאני לא מגזים כשהעוגה הזו יכולה ללוות כל כוס קפה או תה. כל חתיכה היא ממש אגדה!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! העוגה נשמרת היטב במקפיא. פשוט עטפו אותה בניילון נצמד והקפיאו. כשהיא קפואה, פשוט הוציאו אותה כשיש צורך, ותנו לה להפשיר על השיש. היא תשמור על רכותה.
האם ניתן לשים אגוזים בתערובת?
בוודאי! אגוזי מקדמיה, אגוזי לוז ושקדים יכולים להוסיף טעם נפלא ודCrunchy בעוגה, אבל אני ממליץ להוסיף אותם בזהירות כדי לא להכביד על הטעם הבסיסי של תפוז.
מה עושים אם העוגה נשברה?
נשברה? אין בעיה! פשוט מחליפים את צורת ההגשה לאסטרטגיה של "עוגת קוביות" וכך לא רק שגם אין בושה, אלא זה יכול להיות מאוד ייחודי.
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוסים דחוסים מהטבע. כך תקבלו עוגה בריאה יותר ועדיין טעימה!
כמה זמן העוגה מחזיקה?
אם היא מאוחסנת בקופסה סגורה, העוגה יכולה להחזיק מעל שבועיים, אבל אני ממליץ לא לנסות את זה – היא נעלמת מהר מאוד!
האם העוגה מתאימה לדיאטה?
אם משנים את המתכון, זה יכול להתאים לדיאטות. חסכון בסוכר ובשמן, או השימוש ביוגורט דל קלוריות יכול בהחלט להפוך את העוגה לבריאה יותר.
למה יש להשתמש במיץ תפוזים טבעי?
מיץ תפוזים טרי נותן טעמים טבעיים ומרעננים יותר מאשר מיץ קנוי.
האם זה מתכון קלאסי?
בוודאי! מדובר בעצם במתכון שעבר מדור לדור, ואני יכול לספר שמי שמכין אותו פעם אחת, מתאהב בו!
איך אפשר לפנק את הילדים בחטיף הזה?
אם אתם רוצים לפנק את הילדים, אפשר להוסיף לתערובת שוקולד צ׳יפס ולקבל עוגה עם טוויסט סמוי ומפנק.
מה כדאי להגיש לצד העוגה?
אני ממליץ על כוס תה או קפה לצד העוגה- יחד הם מייצרים את השילוב המושלם.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולעורר את חשק הטעמים המדהימים הללו. שתפו את המתכון, כי טוב מחייב שיתוף!
כתיבת תגובה