עוגת עלי גפן ששמה יזניק אתכם לגבהים חדשים
עוגת עלי גפן של שי לי ליפא: מתכון מדהים שאין לו תחליף
דמיינו לעצמכם ערב קיץ חם, סבא יושב על כיסא במרפסת ומריח את ריח עלי הגפן המתבשלים. מזג האוויר מושלם, לא חם מדי ולא קר מדי. כולנו מתאספים מסביב לשולחן משפחתי, שולחן מלא בכל טוב וטעמים מרהיבים. ואז, פינג! אחד מבני הדודים טועם את עוגת עלי הגפן של שי לי ליפא, והעיניים שלו מתמלאות בהפתעה. איזה טעם! איזה ניחוח! ברגע הזה כולם יודעים שנעשתה כאן משהו מעלף. אין ספק, זהו מתכון מושלם שנשאר בזיכרון… ובטעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עוגת עלי גפן הזו היא לא סתם עוגה, היא מתכון אגדי, מסורת קלאסית שכולנו יודעים לאהוב. אנחנו כאן כדי לגלות את סוד הטעמים. בעבודה משותפת, נוכל ליצור את פלאי האפייה. אז מה נצטרך כדי להכין את העוגה המדהימה הזו?
- 300 גרם עלי גפן צעירים, שטופים היטב
- 2 כוסות אורז ישראלי שטוף
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
עבור מי שמעוניין בטעמים אחרים, אפשר לשקול להחליף את האורז באורז חום או קינוע, לקבלת גרסה בריאה יותר. אם אתם צמחוניים, ניתן לשמור על מתכון דל פחמימיות על ידי החלפת אורז באורז קולורבוי, דבר שיחשוף אתכם למרקם חדש ומרשים. כמו כן, עבור גרסה טבעונית, פשוט ניתן להימנע משימוש בשומן מהחי. השימוש בשמן קוקוס יכול להעניק למנה טעם חדש ומשגע!
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן להיכנס לעניין. אחרי שכולנו אספנו רכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה.
- מניחים את עלי הגפן במים רותחים במשך 5-10 דקות עד שהם מתרככים. סננו והניחו להתקרר.
- במחבת גדולה, מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- טגנו את הבצל עד שיהיה שקוף ולטפוח, ואז מוסיפים את האורז.
- מוסיפים את התבלינים: כמון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- שמים את התערובת במחבת ומוסיפים 4 כוסות מים. מבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהאורז סופג את המים.
- יוצרים צורת עוגה בעזרת התערובת הזו, על ידי הנחת 1-2 כפות ממנה על כל עלה גפן המונח על משטח שטוח.
- מקפלים את השוליים על התערובת וגלגלים את עלה הגפן כך שהעוגה תצא בעובי אחיד.
- מניחים את העוגות על תבנית אפייה ויוצקים מעל את השמן והלימון הנותרים.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהעוגות מתמכנות וגבוהות.
לאחר האפייה, תנו למנה להתקרר לפני חיתוך וטעימה. אני ממליץ לחכות כמה דקות, כדי שהטעמים יתמזגו ויהפכו למקשה אחת. לא להאמין כמה טעמים שיכולים להיפגש על צלחת אחת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עולם המטבח הוא עולם של אין ספור אפשרויות, ואם אתם רוצים לשדרג את העוגה או להוסיף לה טוויסט, אני ממליץ לכם על הדוגמאות הבאות:
- פנקו את העוגה עם רוטב יוגורט וגרגרי רימון. זה מוסיף רעננות ומראה מרהיב.
- לשדרוג בריאותי, הוסיפו ירקות קצוצים לתערובת האורז – גזר, בצל ירוק, או אפילו בייבי קישואים.
- אם תרצו לחוש את הקיץ בקרבכם, מוסיפים נענע קצוצה. הגוונים הירוקים והטעמים המפלאים יפתיעו את כולם.
שאלות ותשובות
מה הייחודיות של העוגה הזו?
העוגה הזו משלבת מתכון מסורתי עם טעמים מודרניים. השימוש בעלי גפן מארגן להם טוויסט מרענן ומתוחכם.
האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את העוגה יום מראש. היא נשמרת מעולה במקרר וכשהיא מתקררת, הטעמים מתחדדים והופכים ליותר מעניינים.
האם יש דרך להכנת העוגה בגירסה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להשתמש באורז חום או קינואה, והעוגה עדיין תצא מהממת ומעוררת תיאבון.
מהו הטעם של העוגה?
העוגה יוצרת שילוב של מתיקות, חמיצות וטעמים עשירים שמפרים את החיך בצורה שכל ביס היא חוויה!
אם אני לא אוהב עלי גפן, מה אני יכול לשים במקום?
אם אתם רוצים לגוון, תנסו להשתמש בעלה פילה/פילו. התוצאה תהיה עורית יותר ואוורירית!
האם העוגה הזו מתאימה לילדים?
בהחלט! היא פשוטה להכנה וילדים נהנים מאוד מהטעמים. אפשר גם לשתף אותם בהכנה – חוויה משותפת שיש לזכור!
כמה זמן לוקח להכין את העוגה?
המשותף לאורח החיים היום-יומי שלנו, זה שהעוגה תדרוש בסביבות 60 דקות להכנה. מומלץ להתארגן מראש עם כל החומרים!
האם יש צורך להשאיר את העוגה במקרר?
כן, כדי לשמור על העוגה טרייה וטובה לטעם מרבי, אני ממליץ לשמור אותה במקרר אחרי שמסיימים לאכול.
מה הדרך הטובה ביותר להגיש את העוגה?
חיתכו את העוגה לפרוסות והגישו אותה לצד סלט ירקות מרענן – השילוב פשוט מושלם!
האם אפשר להכין עוגת עלי גפן עם תוספות שונות?
בהחלט! ניתן להוסיף כל מיני תוספות בדרך של פטריות, אגוזים, או אפילו צימוקים כדי לשדרג את רמת הטעם.
אני מקווה שאתם מוכנים לנסות את המתכון המדהים הזה! אתם לא תתחרטו, זה פשוט משגע! אם אהבתם, שתפו עם חברים ומשפחה ותנו להם גם ליהנות מהטעמים האלה. באפייה וטעימה נעימה!
כתיבת תגובה