עוגת פרווה הכי טעימה שיש – כך תכינו אותה בקלות
"`html
עוגת פרווה הכי טעימה שיש
כל אחד מאיתנו נתקל בעוגה שמדגדגת את בלוטות הטעם ומעלה אותנו על העננים. ובכן, כשמדובר בעוגת פרווה, אנחנו לא מדברים על סתם טעים. אנחנו מדברים על עוגה ששום דבר אחר לא יכול להחליף – עוגת פרווה מדהימה, ממכרת ומעלפת שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה. תארו לכם את המראה הזה: עוגה גבוהה, אוורירית, עם ציפוי שוקולד עשיר ומעטפת פציחה. אנחנו לא משוגעים, זה מה שמחכה לכם במתכון הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 12-14
- רמת קושי: בינונית
הרכיבים הדרושים
כדי להוציא את המירב וליצור את העוגה המושלמת, נזדקק לחומרים הבאים:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן זרעי רימונים או שמן קנולה
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 2 כפות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונאלי)
- לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר פרווה, 1 קופסת שמנת מתוקה פרווה
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט תחמיצו את האגוזים ותחליפו את השוקולד בשוקולד מריר נטול חלב!
שלבי ההכנה
לא עמדנו בפיתוי לנסות את המתכון הזה, ובאמת שלא יכולנו לחכות להציב אותו על השולחן. רוצים לדעת איך? חמש דקות בלבד, והנה הסוד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
- שמים קמח, קקאו, סוכר, סודה לשתייה והמלח בקערה גדולה.
- מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עם מטרפה עד שהתערובות חלקה.
- אם אתם אוהבים אגוזים – הוסיפו אותם עכשיו לתערובת וערבבו בעדינות.
- מעבירים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
- בזמן שהעוגה בתנור, ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה על בן מארי עד שהתערובות חלקה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר כמה דקות.
- מחזירים את השוקולד המומס מעל העוגה הקרה ומניחים לה להתייצב.
- סometimes, אנחנו פשוט מתבלטים על מה לאכול – איך לא להציע לחם עם השוקולד?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשתבנו את העוגה המושלמת, אל תשכחו לשדרג אותה! יש מגוון תוספות שיכולות לקחת את העוגה שלכם אל מעבר לרמה של אגדי.
- שכבת קרם קוקוס מתוקה למי שאוהב טעמים טרופיים.
- במקום אגוזים, אפשר לשים טפטופים של חמאת אגוזים. זה ממש משגע!
- למי שאוהב עוגות עם טוויסט, לשים מעט קינמון בתערובת.
- אפשר גם לקשט בפירות יער מעל לשוקולד לפני שהוא מתייצב – מתקבל מראה מרהיב!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
כמובן! קמח ללא גלוטן עובד מצוין. השתמשו בקמח שקדים או תערובת קמחים כזו שמיועדת לאפייה.
למה נשתמש באגוזי מלך?
אגוזי המלך נותנים עושר וצריבת טעם מדהימה. אם אתם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשאיר אותם מחוץ למתכון.
אפשר להכין את העוגה בכמה תבניות קטנות במקום אחת גדולה?
בוודאי! עוגה אישית לכל אחד – מי לא אוהב את זה? פשוט תפרסו את הזמן האפייה כך שהעוגות יתייצבו.
איך שומרים את העוגה כדי שתשמור על טריותה?
שמרו את העוגה בכלי סגור בטמפרטורת החדר. ניתן גם להקפיא אותה – היא נשמרת מצוין!
האם העוגה הזאת מתאימה למסיבות?
זו פשוט עוגת חובה! כולם יאהבו את השוקולד, ולא יאמינו שהיא פרווה.
באיזה שוקולד להשתמש?
שוקולד מריר עם אחוז קקאו גבוה נותן טעם עשיר יותר ומעורר. מעבר לכך, לא נשכח שוקולד מבריק מעל – זה מה שכולם אוהבים.
כמה זמן מחזיקה העוגה?
בעיקרון, העוגה תישאר טרייה כשלושה ימים, אבל במידה שיש לה ביקוש גבוה – תהיה לכם רשות לערוך עוגה חדשה בכל יום.
איך יודעים אם העוגה מוכנה?
בעזרת קיסם, דקרו את ליבת העוגה. אם יוצא נקי, היא מוכנה!
מה עושים אם העוגה לא נופלת מהתבנית?
אל תדאגו! תנו לה להתקרר כמה דקות לפני ההפיכה. לעיתים, עוגות דווקא אוהבות להישאר מחוברות.
מדוע זו עוגה מושלמת לאירוח?
כי היא מתאימה לכל אחד – גם טובלים עם חלב צמחי וגם נהנים משוקולד משגע!
בסופו של יום, אין כמו עוגה ביתית טובה להתכרבל איתה בחורף. אז שתפו את המתכון המיוחד הזה עם חברים, ובואו נתחיל את המסיבה!
"`
כתיבת תגובה