עוגת קרמבו קלה בעשר דקות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוגת קרמבו קלה בעשר דקות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוגת קרמבו קלה בעשר דקות שאי אפשר לעמוד בפניה

בבואי לנרמל את הרגע הזה בו אתם תושיטו יד ותלקקו את השפתיים, יש לי משהו באמת מיוחד בשבילכם! כן, מדובר בעוגה שלא רק תהפוך לכל אירוע משותף שלכם לבלתי נשכח, אלא גם תקפל חזרה את אהבות הילדות שלנו! אתם מוכנים? אנחנו הולכים להכין עוגת קרמבו קלה בעשר דקות, ואם זה לא נשמע מדהים, טוב… אז חכו עד שתטעמו אותה.

זמן הכנת המתכון

• סה"כ זמן הכנה: 10 דקות בלבד!

• רמת קושי: קלה מאוד (הכי קלה שיש, אם תשאלו אותי)

• מתאים ל: 8-10 אנשים רעבים ומאושרים.

אין כמו ריחות של עוגות המדברים על ילדות מתוקה. עוגת קרמבו, אותה עוגת עננים אוורירית, שממולאים גלדים של שוקולד ומרשמלו, ומשאירה אותנו מתגעגעים לעוד. זו עוגת קרמבו קלה שאנחנו הולכים להכין עכשיו לגמרי תעלה על כל ציפיותיכם! הפעם, אני הולך לחשוף אתכם על מתכון להסרת קנה – עוגת קרמבו בעשר דקות. השילוב של קרם מתוק ושוקולד נמס שיגישו אתכם לעולם חלומות של מתיקות.

בתור הנזרק מהקדושה, הקרמבו נחשב לאחד המעדנים הנגישים והאהובים ביותר בסופו של חורף, אם כי הוא נחוץ עבור לא מעט אנשים בכל עת של השנה, אבל אנחנו נביא אותו לתוך הסיפור שלנו בצורה אחרת ולא פחות ממכרת ומעלפת.

הרכיבים הדרושים

★ 12 קרמבואים (אפשר לבחור בטעמים שונים לפי הטעם)

★ 1 חבילת עוגיות פתי בר (רגילות או שוקולד, לשיקולכם)

★ 100 גרם חמאה מומסת

★ 250 גרם גבינת שמנת (רצוי 30% שומן, אבל אם אתם רוצים דוגמה טבעונית, יש חיקויים טבעוניים נהדרים)

★ 1/2 כוס סוכר

★ 1 כפית תמצית וניל

★ 1/2 כוס חלב (או חלב סויה/שקדים לגישה טבעונית או דל פחמימות)

★ שוקולד מריר קצוץ לעיטור (אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד לבן)

כל הרכיבים הללו מגיעים ביחד כדי לתת לנו תוצאה מדהימה, מעלפת, ואפילו אגדה עבור הטעמים שלכם.

ולפני שנעבור לשלב ההכנה, יש לנו חלופות ורעיונות: אם יש לכם אי סבילות לגלוטן, תוכלו להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן. גם קרמבואים בטעמים שונים יוסיפו גוון אישי לעוגה.

שלבי ההכנה

זהו, הגיע הזמן! רוח פנימו לקרמבו!

1. בתבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר אפייה.

2. מועכים את הפתי בר עד לקבלת פירורים דקים בצורה עקבית.

3. מערבבים את הפתי בר עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מפזרים את התערובת בתחתית התבנית ומדביקים היטב.

5. מכניסים את הקרמבואים יחד עם הגבינת שמנת לקערה (כן, הקרמבואים!).

6. מוסיפים לקערה את הסוכר, תמצית וניל והחלב.

7. מקציפים את כל המרכיבים עם מיקסר ידני עד לקבלת תערובת חלקה והומוגנית.

8. שופכים את הקרם מעל הקלתית בתחתית התבנית.

9. מיישרים בעזרתו שלה לעוגה היא כל כך אוהבת.

10. מפזרים שוקולד קצוץ מעל הקרם בצורה חופשית (לתוספת מראית עין מעלפת בלשון המעטה).

יכול להיות שגם תוספת של אגוזים, קליפות תפוז מגורדות או סוכריות תוסיפו יופי וטעם לעוגה שלכם.

מתכון זה, קל ופשוט משגוע אך עוצמתי, ייקח לא יותר מעשר דקות להכנה!

שאלות ותשובות

מה הופך את המתכון הזה לייחודי?
מה שהופך את המתכון הזה לייחודי הוא קודם כל העובדה שהוא כל כך קל ומהיר להכנה, וגם הטעם המעולה שלו. יש בו קרמבואים אהובים שמתחברים עם שוקולד קרמים, מה שמספק טעמים שמפתיעים כל פעם מחדש.

האם יש חלופה טבעונית לקרמבו?
לשמחתי כן! כיום ישנן גרסאות טבעוניות נהדרות של קרמבואים. בנוסף, ניתן להשתמש בגבינת שמנת טבעונית ובתחליף חלב נפוץ כמו חלב סויה, שקדים או קוקוס.

האם ניתן להשתמש בשוקולד אחר מלבד שוקולד מריר?
בוודאי! אם יש לכם העדפות אחרות, כמו שוקולד חלב או שוקולד לבן, זה בהחלט אפשרי. כל שוקולד ייתן לכם חוויה קצת אחרת, הכל תלוי בטעם האישי שלכם.

האם ניתן להוסיף פירות?
פירות זו תוספת מרעננת ונפלאה לעוגה הזו! תותים, אננס או פירות יער ישתלבו נפלא עם הקרבן והשוקולד.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
ניתן לשמור את העוגה בקירור עד 3-4 ימים, אבל מהניסיון שלי, היא לא תחזיק כל כך הרבה זמן כי תתחסל במהירות.

איך ניתן להפוך את העוגה לדלת פחמימות?
אפשר להשתמש בחלב שקדים/קוקוס, בביסקוויטים דלי פחמימות ובממתיק טבעי במקום סוכר.

האם צריך להקפיא את העוגה?
לא, עוגה זו לא חייבת להדרדר למקפיא. קירור יספיק בהחלט.

האם ניתן להכין אותה ללא מיקסר?
בהחלט, אפשר, אך מיקסר ידני יחסוך לכם הרבה עבודה.

יש חלופה ללא גלוטן לעוגיות הפתי בר?
כן, כיום ניתן למצוא בקלות עוגיות פתי בר ללא גלוטן.

מה עושים אם הקרם לא מתקשה מספיק?
יכול להיות שהגבינה לא הייתה קרה מספיק. נסו לקרר את הקרם ואז להשתמש בו שוב. חוזרת על כך חשוב לקרר בהתאם.

כעת, כאשר יש לכם את המתכון הזה בידי, זה הזמן לשתף את המתכון עם חבריכם ברשתות החברתיות ולהפיץ למי שאתם מכירים. בטוח שהם יודו לכם בכל ביס!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *