עוגת שוקולד במיקרוגל שתשנה לכם את חווית הקינוח

עוגת שוקולד במיקרוגל שתשנה לכם את חווית הקינוח

עוגת שוקולד במיקרוגל הכי מפתיעה שיש

אין כמו עוגת שוקולד, והפעם אנו מציעים לכם גרסה מהירה ומפתיעה של עוגת שוקולד במיקרוגל שמתחוללת בתוך דקות ספורות! מדובר בעוגה שהופכת כל רגע של פינוק למשהו מגניב ואגדי. תוך פחות מעשר דקות תוכלו ליהנות מעוגה שממלאת את הבית בניחוחות מדהימים, נמסה בפה ומספקת רגעי אושר שאין להם תחליף! אל תשתעשעו, כי לאחר שתקראו את המתכון, אתם תמצאו את עצמכם מכינים אותה שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 1-2 דקות במיקרוגל
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 1

הרכיבים הדרושים

העוגה הזו מדהימה בפשטות שלה. בשעה שכולם רוקדים סביב כיריים חמות, אתם תוכלו להרשים את כל הקהל בעוגה שנותנת כבוד לטכנולוגיה המודרנית. קבלו את רשימת המרכיבים:

  • 4 כפות קמח
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 2 כפות סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 3 כפות חלב
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כפות שוקולד צ׳יפס (אופציה, שדרוג מגניב)

בתור השדרוג המושלם, ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים או בחלב קוקוס, כך שהעוגה תהפוך לגרסה טבעונית. נפלא!

שלבי ההכנה

הגענו לחלק המרתק! בשעה שהעוגה מתעוררת לחיים במיקרוגל, נשתדל לשמור על כללים פשוטים.

  1. ניקח את הקערה אותה נרצה לשים במיקרוגל (מומלץ קערת סיליקון או זכוכית).
  2. נוסיף את כל המרכיבים היבשים (קמח, קקאו, סוכר, מלח, סודה לשתייה) לקערה ונטגן אותם היטב עם כף או מטרפה.
  3. נוסיף את החלב, השמן ותמצית הווניל, ונטגן שוב עד שהבלילה אחידה.
  4. כדי להקפיץ את הטעם, נוסיף שוקולד צ׳יפס אם רוצים, ונערבב שוב.
  5. נכניס את הקערה למיקרוגל למשך 1-2 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ויציבה למגע.
  6. נוציא בזהירות וניתן לה להתקרר קצת – אם לא נשרוף את השפתיים!
  7. ובשיא הפינוק, אפשר לזרות מעל אבקת סוכר או לשפוך מעט רוטב שוקולד.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו כשיש לנו את העוגה המושלמת, למה לא לשדרג אותה קצת? יש כל כך הרבה אופציות!

  • ניתן להוסיף אגוזי לוז או פקאנים קצוצים לתוך הבלילה.
  • גרסה דיאטטית – אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום או ממתיקים טבעיים כמו סטיביה.
  • לגיוון וטעים במיוחד – הוסיפו קצפת מעל והפכו את העוגה לארוחה משגעת.
  • שילוב של פירות טריים כמו תותים, בננות או דובדבנים – פשוט חוויה נדירה.

שאלות ותשובות

מה קורה אם אני לא מתכוון להוסיף שוקולד צ׳יפס?
אתם לא מתחייבים! העוגה תהיה מדהימה גם בלעדיהם. עם זאת, הם בהחלט מוסיפים קונטרסט יפה של מתיקות וטעימות.

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
באופן חד משמעי! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים. זה פשוט מושלם.

כמה זמן העוגה מחזיקה מעמד במקרר?
כשהעוגה מכוסה, היא יכולה להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים, אבל אין סיכוי שזה יקרה – היא ממכרת!

האם אני יכול להקפיא את העוגה?
בוודאי, הקפאת עוגה זו אפשרית! אך נגיד את האמת – למי באמת יש סבלנות לחכות עד שהיא תפשיר?

באיזו תבנית כדאי להשתמש?
תבחרו תבנית שמתאימה למיקרוגל, רצוי קערה שטוחה שמאפשרת חימום אחיד.

האם אפשר להכין את העוגה עם מים במקום חלב?
מוזמנים לנסות את זה גם כן! אבל החלב מעניק טעם יותר עשיר.

כמה זמן עוגה תצטרך במיקרוגל אם אני מכין עבור 2 אנשים?
פשוט תעשו את אותו המתכון פעמיים. המלצה לדלל את זמן הבישול כדי שהעוגה לא תתייבש.

האם לשים את המיקרוגל על הספק גבוה או נמוך?
המלצה שלי היא על הספק גבוה. כך העוגה לא תצא ספוגית מדי.

מה לעשות אם העוגה לא תופסת במיקרוגל?
אם זה קורה, תוודאו ששמתם את המיקרוגל בהגדרה שנכונה לכלי שלכם.

האם זה ניתן להכנה לאירועים מיוחדים?
לחלוטין! עם קישוטים מעולים, העוגה הזו משגעת בכל חג או מסיבה.

אז אם אתם מרגישים שהגיע הזמן לפנק את עצמכם בעוגה שהיא הכי טעימה שיש, אל תהססו! יצרו ושמשו במתכון הזה ושתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות כדי שכולנו נזכה כאן להתענגות על העוגה המדהימה הזו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *