עוגת שיש עם קקאו פרווה שתשגע אתכם!

עוגת שיש עם קקאו פרווה שתשגע אתכם!

"`html

עוגת שיש עם קקאו פרווה

לפני שלוקחים את הכף אל הקערה ומתחילים לערבב, חשוב לי לשתף אתכם בסוד הקטן שלי: עוגת השיש הזאת היא אהבה אמיתית! כשמקבלים ריחות נפלאים של קקאו יחד עם צבעים של עוגה בהירה, זה בהחלט מה לעשות כשאתם רוצים לפנק את עצמכם ואת האהובים עליכם. לעוגת שיש עם קקאו לא רק טעם אגדי, אלא היא גם חלק מהזיכרונות שלנו מהבית. לחם של סבתא, נסיך מתוק שעושה שמח ומפיץ חיוכים בכל ביס. המסע שלי עם העוגה הזו התחיל כשפעם ראשונה ניסיתי אותה אצל חברה, והבנתי שמדובר במשהו מעלף ומדבר אל הלב. אז הבה נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קלה. מספר מנות: 10-12.

  • הזמן כולל זמן אפייה.
  • הרמת קושי מתאימה גם למתחילים ולחובבים.
  • מנה אחת מספיקה ל-10-12 פרוסות.

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשיש לנו את כל הציוד ואת הרוח הנכונה, כל מה שאנחנו צריכים זה כמה מרכיבים פשוטים! תנו לי לשתף אתכם ברשימה:

  • 250 גרם קמח חיטה
  • 100 גרם סוכר חום.
  • 150 מ"ל שמן חריע.
  • 250 מ"ל מים פושרים.
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה.
  • 3 כפות קקאו איכותי.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 2 כפות חומץ.
  • תוספת: שוקולד מריר קצוץ (לפי הטעם).

מומלץ להשתמש בקקאו איכותי, כזה שיהפוך את העוגה שלכם למדהימה במיוחד. יש לכם אפשרות להחליף את השמן בשמן קוקוס למי שמעדיף טעמים עשירים יותר. לא לציין את זה? שמן קוקוס מעניק לעוגה טעם חם ומפנק!

שלבי ההכנה

מלפני שאנחנו מסתבכים, אני פה כדי להקל את התהליך! ההכנה היא ממש פשוטה! מי צריך גם מתכונים מסובכים כשיש לנו את המתכון המושלם הזה? זה הזמן להתחיל!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים קערה גדולה ומערבבים את הקמח, הסוכר, מלח ואבקת סודה לשתייה.
  3. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל ומערבבים עם מטרפה.
  4. מוסיפים את המים החמימים וחומץ ומערבבים היטב.
  5. בעזרת כף, עוטפים חלק מהתערובת בקקאו ומערבבים עד שהקקאו מתממש בתערובת.
  6. כעת, לוקחים תבנית אינגליש קייק ומשמנים אותה בשמן.
  7. מניחים בה את התערובת, קודם תערובת הקקאו ולאחר מכן התערובת הרגילה, כדי לקבל את השיש המהמם.
  8. אם רוצים, מפוררים שוקולד מריר ומניחים על התערובת.
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות.
  10. בוחנים בעזרת קיסם. אם יוצא יבש, העוגה מוכנה!
  11. מומלץ לתת לעוגה להתקרר לפני שחותכים.

עכשיו אחרי שעשינו את כל השלבים, אפשר לשתף את המשפחה ואת החברים! זה בדיוק הזמן לשתף בתנור שלנו את ההתלהבות!

צמאים ליותר? אז מה דעתכם על שדרוגים ותוספות? אפשר להוסיף ע flakes קוקוס, אגוזים קצוצים או אפילו משהו מתוק כמו ממרח שוקולד למי שאוהב להפתיע.

שאלות ותשובות

איך יודעים שהעוגה מוכנה?
אם קיסם נכנס יבש, העוגה מוכנה! אם לא, תנו לה עוד כמה דקות ותשקלו לבדוק שוב.

אפשר לשמור את העוגה במקרר?
בוודאי, ניתן לשמור את העוגה במקרר למשך עד שבוע. היא גם נשמרת באשפוז יום-יומיים מחוץ למקרר.

מה אפשר להחליף במקום שמן חריע?
שמן קוקוס או חמאה מתוקה יכולים להיות תחליפים מצוינים. שניהם מוסיפים טעם ועשירות.

האם אפשר לעשות את המתכון ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א בתור תחליף.

מה לעשות אם העוגה יוצאת גבוהה מדי?
אם העוגה יוצאת גבוהה, זה סימן שהיא אוורירית. פשוט תקפיצו מלמעלה בעדינות עם קיסם, תראו שהחום עובר לשם!

אני רוצה עוגה עם יותר טעם שוקולד. מה לעשות?
אפשר להגדיל את כמות הקקאו או להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתוך התערובת.

אילו תוספות אפשר להוסיף לפי טעמי?
תוספות כמו חמוציות, אגוזי לוז או מרציפן יכולים להיות תוספות נפלאות!

מה מומלץ לעשות אם העוגה לא יוצאת רכה?
לוודא שהמכסים והמרכיבים מעורבבים היטב. אפשר גם להוסיף מעט יותר מים.

האם אפשר להכין עוגת שיש עם קקאו בעזרת בלנדר?
כן! הכנת התערובת בבלנדר יכולה להוציא את כל הטעמים בקלות, אבל צריך להיזהר לא לערבב יותר מדי!

זה מתכון שמתאים למסיבת ילדים?
כמובן! עוגת השיש עם קקאו היא מושלמת למסיבות ילדים – היא צבעונית, טעימה, ומושלמת לכל מגש קינוחים.

אני מקווה שאתם מתמלאים בהתרגשות כמו שאני התמלאתי בשמחה כשיצא לי לנסות את המתכון הממהם הזה. שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כל אחד חייב ליהנות מהעוגה הזו!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *