עוגת שכבות נס קפה עם שמן שתשגע אתכם
עוגת שכבות נס קפה עם שמן – חוויה מעוררת חושים
אנו עומדים ממש על סף התגלות מתוקה, על קצה של עוגת שכבות נס קפה עם שמן, שלא תשאיר אתכם אדישים! מדובר בעוגה ממכרת, שתמלא את הבית בניחוחות קסומים, ותשאיר את האורחים שלכם עם חיוך על הפנים ובעיקר עם רצון לעוד פרוסה. זהו מתכון שמשלב טעמים מפתיעים, מרקמים נימוחים, ואהבה גדולה שאנחנו מוסיפים לכל שכבה ושכבה. העוגה הזו יכולה להיות הכוכב של כל ארוחה, וחשוב לציין – היא ממש פשוטה להכנה. ועכשיו לתכל'ס, כי לא רוצים להכביר במילים, אלא לשתף אתכם בחוויה המדהימה הזו.
זמן הכנת המתכון
הרכיבים הדרושים
עכשיו, לאחר שעוררנו את התיאבון שלכם, בואו נדבר על המרכיבים המיוחדים שמהם ניצור את יצירת האומנות הזו:
- 2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1 כוס סוכר גרגרים
- 1/2 כוס שמן (שמן קנולה או שמן תמרים)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קפה נמס (נס קפה)
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל מומלץ)
- 1/2 כפית מלח
- לקרם: 200 גרם שמנת על חלב (אם רוצים אפשר גם שמנת מתוקה)
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כפית וניל
דרכים אחרות להניח את הידיים על העוגה הזו כוללות החלפה של הקפה הנמס בקפה מועשר, ואם אתם טבעוניים, אין בעיה! אנו יכולים להשתמש בשמנת צמחית, והעוגה תצא פשוט אגדי!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל את הדרך למתכון מעלף הזה בשלבים פשוטים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הביצים והקפה הנמס עם המים הרותחים עד שהכל מתמזג.
- יוצקים את התערובת הרטובה לתוך תערובת הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים את העוגה לחלוטין על רשת.
- לקרם: מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ווניל עד שהתערובת מתייצבת.
- חותכים את העוגה לשכבות (בדרך כלל 2 או 3 שכבות).
- מרימים שכבת עוגה אחת, מורחים עליה שכבה נדיבה של קרם, ומניחים עליה את השכבה הבאה.
- ממשיכים כך עד גמר השכבות, ומסיימים עם קרם על השכבה העליונה.
- מעטרים את העוגה בפירורי עוגה או במעט אבקת קקאו.
- מניחים במקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
שאפו, העוגה מוכנה!
כעת אנחנו מצפים בציפייה לתוצאה האדירה. המסע להכנת עוגת השכבות הזו נמשך קרוב לשעה, אבל hodl – זה לחלוטין שווה את זה!
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, נגיע לחלק המעשי: תוספות ושדרוגים שיכולים להפוך את העוגה הזו לאגדה. אם אתם רוצים להוסיף צבע וקסם עז, אתם יכולים לשלב פירות טריים, כמו תותים או אוכמניות, בין השכבות. רוצים להקפיץ את המלכותיות? הוסיפו קוביות שוקולד מריר מעל הקרם, והתוצאה תהיה פשוט משגעת. ואם אתם רוצים לתת לעוגה שלכם טוויסט קלאסי, שלבו מעט אגוזי לוז קצוצים, שיעניקו לכם גם טעם ותוספת קרנץ'.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה הזו בגרסה טבעונית?
התשובה היא בהחלט כן! החליפו את הביצים ב-2 כפות של פשתן טחון עם 6 כפות מים, והשתמשו בשמנת צמחית עבור הקרם. התוצאה תהיה גם בריאה וגם טעימה.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה תישאר טרייה במקרר למשך 4-5 ימים, אך אני בטוח שהיא תחלוף הרבה לפני כן.
האם יש צורך להקפיא את העוגה?
אם נשארו לכם שאריות, ניתן להקפיא את העוגה. היא תישמר מצוין בשקית אטומה לאורך כחודש.
מה צריך לעשות אם העוגה יוצאת נמוכה מדי?
בהיקף של קמח או שמן שיצא לא נכון, יכול להיווצר עוגה נמוכה. הקפידו על המידות שמוזכרות למעלה.
האם אני יכול לשים במתכון קקאו?
כן! פשוט החליפו 1/4 כוס קמח בקקאו איכותי, ותהיה לכם עוגה שוקולדית מענגת.
מה ניתן לשים במקום הקפה?
אם אתם לא חובבי קפה, אפשר להשתמש בשוקולד חם נמס או בתמצית שקדים – התוצאה תצא מעולה!
האם אפשר להכין את המתכון בתבנית מלבנית?
בוודאי! פשוט תשימו את התערובת בתבנית מרובעת, ואפו בהתאם לזמן הנדרש (בדקו עם קיסם).
אילו תוספות מומלצות מעל העוגה?
אפשר להוסיף פירות טריים, קצפת, שוקולד מותך, ואפילו שכבות של נוגט!
מה התהליך אם רוצים להכין את העוגה במקום כניסות?
במקום ניתוח שיער, אתם יכולים לנסות להכין קפסולות מסיסות ולמזוג אותן על העוגה כקישוט.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! העוגה מתאימה ברמת המתיקות שלה, ומהניסיון שלי הילדים ישמחו להכין אותה יחד עם ההורים.
לסיום, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חבריכם ברשתות החברתיות! אני מקווה שתיהנו מהעוגה המזוגגת הזו, ושהיא תביא מעט מתיקות לחייכם! בברכת תיאבון!
כתיבת תגובה