עוגת שמרים שוקולד עסיסית שתשדרגו איתה כל אירוע

עוגת שמרים שוקולד עסיסית שתשדרגו איתה כל אירוע

עוגת שמרים שוקולד עסיסית שתשדרגו איתה כל אירוע

דמיינו את הניחוח המשגע של שמרים טריים עם שוקולד שמציף את כל הבית. זה הרגע שבו אתם יודעים שאתם עומדים להכין משהו באמת מעלף. רגעים כאלה, בהם כל עולם האפייה מתמקד לכיוון עוגת שמרים שוקולד עסיסית, הם ריחות שהזיכרונות נעוצים בהם. כן, אני מדבר על עוגה שנמסה בפה, אוורירית, ומרקם של עננים. זו העוגה האגדית שאתם לא תרצו להפסיק לאכול ומיד תתאהבו בה.

זמן הכנת המתכון:

• סה"כ זמן: 3 שעות (כולל זמן התפחה)
• רמת קושי: בינוני
• מספיק ל-10 אנשים

אבל לפני שנצלול לפרטים הטכניים, בואו נדבר על מה זה אומר באמת להכין עוגת שמרים. שמרים הם למעשה יצורים חיים קטנטנים, שמפיחים חיים באזורי הקמח והסוכר, ומאפשרים לעוגה לתפוח ולהפוך לאוורירית כל כך. המפגש בין השוקולד הממכר לשמרים יוצר חגיגה של ממש!

הנעימה הפשוטה אבל מלאת טעם של העוגה הזו לא תוכל להשאיר אף אחד אדיש. אתם תראו איך כל גז הנובע מהשמרים גורם לכל ביס להיות חגיגה משל עצמו.
חברים, מובטח לכם שהיא תהיה מושלמת. כולנו מכירים את הרגע הזה שבו העוגה יוצאת מהתנור, וכל הבית מתמלא בניחוחות שמזכירים את הביקורים בביתה של סבתא, ואין כמו עוגת שמרים שוקולד עם כוס תה חם בצד.

הרכיבים הדרושים

• 500 גרם קמח (3 ושליש כוסות)
• 100 גרם סוכר (חצי כוס)
• 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים (1 חבילה)
• 250 מ"ל חלב חמים (1 כוס)
• 2 ביצים
• 100 גרם חמאה מומסת (בערך חצי כוס)
• חצי כפית מלח

לבסיס השוקולד:

• 200 גרם שוקולד מריר מומס
• 50 גרם שוקולד חלב מומס
• 50 גרם חמאה מומסת
• 4 כפות סוכר (כ-60 גרם)
• כף קקאו

בשלב זה אתם מוכנים ומזומנים ליצור עוגת שמרים שוקולד מדהימה. ואם אתם רוצים לגוון ולהוסיף על המתכון, תוכלו להוסיף גם באגוזי לוז קצוצים דק או שקדים קלויים.

שלבי ההכנה

בואו נדבר תכף על הדרך שתוביל אתכם לפסגת העוגות!

הכנת הבצק

■ נשים את הקמח בקערה גדולה.
■ נוסיף את הסוכר ואת השמרים ונערבב מעט.
■ חממים את החלב (שיהיה חמים, לא חם) ומוסיפים לקערה.
■ נוסיף את הביצים בהדרגה ונערבב עד שהן נטמעות.
■ נוסיף את החמאה המומסת ואת המלח ונערבב שוב.
■ נגעיל את הבצק במטחנה או בידיים עד שהבצק חלק.
■ נניח לו לתפוח בקערה מכוסה במגבת במטבח החם למשך כשעה.

בזמן שהבצק תופח, נכין את קרם השוקולד:

■ נמיס בקלחת את השוקולד המריר והחלב עם החמאה.
■ נוסיף את הקקאו והסוכר ונערבב עד לתערובת מבריקה ואחידה.
■ נשאיר את התערובת בחדר חם לצינון קל.

בשלב הזה של המתכון, אתם כבר יכולים לדמיין את העוגה מתחילה להיפרש מולכם במהירות.

הרכבת העוגה:

■ נחלק את הבצק התפוח לשתי חתיכות שוות.
■ נרדד כל חתיכה למשטח בעובי 0.5 ס"מ.
■ נפזר את ממרח השוקולד מעל המשטח המרודד, תוך שמירה על אחידות ודקה מושלמת.
■ נגלגל את המשטחים לרולדות ארוכות.
■ נחתוך כל רולדה לשניים.

קליעת העוגה:

■ נשזור את הרולדות זו בזו בתצורת בריד.
■ נניח את השזורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אפייה:

■ נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35 דקות או עד שהעוגה זהובה ונושב ריח מעלף.

בשביל שהעוגה תהיה מגוונת ומתאימה לכל האורחים, ניתן גם לנסות גרסאות חלופיות.

מרכיבים חלופיים

א. לעוגה טבעונית – אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים ואת הביצים ב3 כפות רסק תפוחים.
ב. לעוגה ללא גלוטן – ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח רגיל.
ג. אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד עם אגוזים.

ברגע שתנסו את כל האפשרויות האלה, העוגה תתאים באופן מושלם לכל אוכלי התזונה.

תוספות ושדרוגים

• שימוש בעיסת קקאו במקום שוקולד רגיל עבור חוויה יותר מרירה ומהנה.
• הוסיפו פירורי קקאו או פיצפוצי שוקולד על הקרם לשידרוג המרקם.
• זריקת גרגרי מלח ים על העוגה מיד עם יציאתה מהתנור לעונג מלוח-מתוק שיעיף לכם את הטעמים.
• אפשר להכין זיגוג שוקולד נוסף ולשפוך אותו מעל בעת ההגשה.

לסיום, שאלות נפוצות ששומעים מקרב הקוראים והקולינריים:

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את העוגה מראש ולהקפיא? כן, ניתן להפשיר אותה בטמפרטורת החדר או בתנור חם.

כמה זמן העוגה נשמרת? העוגה נשמרת טרייה למשך 3-4 ימים במקרר.

האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? כן, רק היו מוכנים – המרקם ישתנה קלות.

האם ניתן להכין את הקרם מראש? בהחלט! רק שמרו אותו במקרר וכשמשתמשים בו השאירו מחוץ למקרר להתייצבות בטמפרטורת חדר.

האם ניתן להשתמש בסוכר חלופי? כן, סוכר קנים או דבש מתאימים מצוין.

כיצד לזהות שהבצק תופח כראוי? הבצק ישלש את נפחו והמרקם יהיה רך וגמיש.

האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים? בוודאי, רק תזכרו להכין אותם לפי ההוראות על האריזה.

מה ניתן לעשות אם הבצק לא תופח? נסו להכניס את הבצק למקום חמם יותר, או בדקו שהשמרים תקינים.

האם ניתן להכין את העוגה ללא חמאה? כן, השתמשו בשמן קוקוס או בשמן זית כתוספת שומן.

האם יש דרך להפוך את העוגה לדלת פחמימות? כן, השתמשו בקמח שקדים ותחליפים לסוכרים כמו סטיביה.

אני בטוח שעכשיו, עם כל הידע והטיפים האלה, אתם מוכנים ומזומנים לנסות את המתכון המושלם הזה. דרבקו לי אם נהניתם, ושתפו את המתכון ברשתות החברתיות! החברים שלכם יאהבו את זה עליכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *