עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא שתכבוש אתכם

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא שתכבוש אתכם

"`html

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

נכנסים למטבח, מתגנבת לנו הריח הנפלא שעוטף את כל הבית. עוגת תפוחים מתוקה, נימוחה ומעלפת, זה מה שעושה לנו את זה. זה לא סתם ריח, זה זיכרון של ילדות. זיכרון של אמא מכינה לנו עוגה טעימה כזו, כזו שכולנו רצינו ללקק את האצבעות אחריה. וזה לא סוד שהיא הייתה תמיד טוענת "זה מתכון של סבתא". אז עכשיו, אתם ושאני אומר לכם: הגיע הזמן שנכין את העוגה הזו יחד, ובגדול!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8

הרכיבים הדרושים

הגעתם לשלב המפרט של המתכון, אז אתם מוכנים? אני אתכם, אחר כך נתלהב מהתוצאה המהממת! מדובר בעוגה פשוטה, מדהימה וכל כך קלה להכנה. בואו נתחיל עם הרכיבים:

  • 4 תפוחים בינוניים (אדומים או ירוקים, תלוי מה אתם אוהבים)
  • 150 גרם סוכר (לגרסה דלה בקלוריות, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס)
  • 2 ביצים
  • 200 גרם קמח מתובל באבקת סודה לשתייה
  • 100 מ"ל שמן קנולה או שמן זית לסגנון בריאותי יותר
  • 1 כפית קינמון (מוסיף טעם אגדי)
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל מוסיפה הרבה)

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעונים, שתהיו בטוחים שיהיה לכם כיף! פשוט החליפו את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים. לשמור על אורח חיים ריאלי? אין בעיה! החליפו את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוף למערכת דיאט קפדנית. רוצים לגרסה ללא גלוטן? ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח אורז.

שלבי ההכנה

קדימה, אנחנו צועדים ישר למלאכה! כל התהליך הוא פשוט ומהיר, אתם תתאהבו:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות וצולים את התפוחים לשם פיתוי.
  2. קולפים ומניחים את התפוחים על קרש חיתוך, חותכים לקוביות בגובה 1 ס"מ.
  3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהן מתערבבות היטב.
  4. מוסיפים את השמן ותמצית הווניל, ואז ממשיכים לטרוף.
  5. במקביל, מניחים את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה והמלח בקערה נפרדת.
  6. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הנוזלית ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  7. מסננים את קוביות התפוחים לתוך הבצק ומערבבים בעדינות.
  8. שמים את התערובת בתבנית פיירקס מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים בתנור במשך 35-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומשמיעה צליל נעים כשנוגעים בה.
  10. נותנים לעוגה להתקרר קצת, ואז חותכים ומקשטים עם אבקת סוכר – אם רוצים!

מיד אחרי שסיימתם להכין את העוגה, תרגישו קלילות נפלאה במטבח. ראשית, כמובן שהריח המנחם יתפשט בכל הבית, כמו חיבוק חם מהילדות. שנית, אתם תודו לי כשתאכלו מהעוגה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, מי שאוהב לעיתים לשדרג, תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים למילוי עבור פריכות נוספת. אפשר לשים גם שוקולד מריר קצוץ כדי להוסיף שוקולדיות פנטסטית לעוגה. כמוסיף מקסים, קפה או גוי להקפיץ את טעמי התפוחים. ניתן גם לטשטש פרוסות תפוח קנמונאיות فوق העוגה, זה פשוט אגדי!

שאלות ותשובות

מה כדאי להוסיף לעוגה כדי להפוך אותה ליותר מתוקה? אתם יכולים להוסיף יותר סוכר או לשים מטבעות תמרים לסירופ מתוק.

אפשר להכין את העוגה עם קמח ללא גלוטן? בהחלט! קמח שקדים או קמח אורז בהחלט יעשו את העבודה.

האם אפשר להשתמש בתפוחים קפואים? אם מדובר בתפוחים קפואים, שימי לב להשרות אותם קודם במים חמימים כדי להפשיר.

מה אפשר לשים במקום ביצים? רסק תפוחים יכול בהחלט להוות תחליף מצוין ואפילו יוסיף מתיקות!

אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור? ניתן לשמור את העוגה במקרר למשך מספר ימים.

האם יש אפשרות להכין את העוגה בטוסטר האוויר? בהחלט! אפשר להכין בטוסטר אוויר בחום נמוך, אבל התוצאה עשויה להתעכב.

מה עושים עם העוגה אם היא נשארת? בטח ששמים במקפיא שיעלה לנו חיוך כל פעם שנחלט כאן בהחלטה להכין עוד כמות!

איך כדאי לאכול את העוגה הכי טעימה בעולם? ללקק את האצבעות. מתוק, עם שמנת, או אפילו על טוסט פריך בשילוב מרגשת של גבינת שמנת.

איזה תפוחים כדאי לבחור? אני ממליץ להתרכז בתפוחים מתוקים, כמו גאלה או פוג'י, אך תרצו לנסות גם קיימן.

ואחרון חביב, האם אפשר להוסיף קקאו? למה לא?! רק שימו לב לאזן את המתיקות, כי זה משגע!

אם אתם מהסוג שאוהב לאפות, זה הזמן לשתף! הכינו עוגת תפוחים מדהימה, ויש לכם את התורה הקצרה כאן – הקפיצו את המתכון לכל החברים ברשתות החברתיות! בואו ניצור חגיגה של טעמים וזכרונות!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *