עוף בתנור עם סילאן ודבש שיכבוש את הלבבות
עוף בתנור עם סילאן ודבש: מתכון שמרדים את התיאבון
יש רגעים שבהם אנחנו מגלים מחדש את הכוח של חומרי הגלם הפשוטים והנהדרים שסבתא שלנו השתמשה בהם. ועוף בתנור עם סילאן ודבש הוא בדיוק אחד מאותם מתכונים שיכולים לקחת אותנו במסע לחלוטין אחר. הדביקות של הסילאן והמתיקות של הדבש מתמזגות עם טעמים ארומטיים ומוסיפים נופך מכשף לכל מנת עוף. ברגע שסוגרים את דלת התנור, הבית מתמלא בריחות של תבלינים, תום והנאה. מי לא רוצה לחיות את החוויה הזו? זה מתכון שמדובר עליו, זה מתכון שמתמזג עם כל כך הרבה זיכרונות טובים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, אנחנו נצטרך לערבב בין חומרי גלם איכותיים שיביאו לתוצאה הכי טעימה שיש. מה שבטוח, אחרי שתטעמו את זה, לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות. אז הנה מה שדרוש לכם:
- 1.5 ק"ג עוף (רגליים, שוקיים או שניהם)
- חצי כוס סילאן
- חצי כוס דבש
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חרדל (מעדיף דיז'ון)
- 4 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- החצי כוס מים
- תבלינים בהרכב אישי (פפריקה מתוקה, כמון, תימין)
המנה הזו יכולה להתאים גם לגרסה טבעונית! פשוט ניתן להשתמש בחלקים של סויה או תחליף עוף מבוסס טופו, וסילאן ודבש יישארו כמקורות מתוקים שמוסיפים לכל תחליף.
שלבי ההכנה
כעת, מגיע החלק המרגש – בואו נכין את מנת העוף שתשאיר את כולם מופתעים!
- לחמם את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- בצלחת גדולה, לערבב את הסילאן, הדבש, שמן הזית, החרדל, השום הקצוץ, מלח ופלפל.
- להוסיף את חלקי העוף לתערובת ולערבב היטב, כך שכל חתיכת עוף תהיה עטופה במשרה מתוקה.
- למלא את תבנית האפו במים ולסדר את חלקי העוף מעל.
- אם רוצים, אפשר לפזר מעל תבלינים נוספים כמו פפריקה ותימין להכנה נהדרת.
- לעטוף בנייר כסף ולאפות במשך 40 דקות, לאחר מכן להוציא ולשחרר את הנייר.
- להשאיר את העוף בתנור למשך 20 דקות נוספות, עד שמשחים ולריח שיתפשט בבית.
עכשיו, בזמן שהעוף נמצא בתנור, אני ממליץ על הכנת תוספות נהדרות שיכולות ללוות את המנה. מה דעתכם על תפוחי אדמה בתנור עם תבלינים? או סלט ירקות רענן שיישרף את המתיקות של המנה? החדשנות במטבח תלויה בכם!
שדרוגים ותוספות אפשריים
עכשיו בשלב הזה, כדאי לחשוב על איך ניתן לשדרג את המנה המקורית. אם אתם ממש אוהבים תבלינים, אפשר להוסיף קינמון או קרמפורי לתערובת המשרה, שהוספתם גם אגוזי פקאן קצוצים לתוך העוף במהלך האפייה תהיה אגדה!
שאלות ותשובות
איך ניתן להאריך את זמן האפייה אם אני משתמש בעוף שלם?
אתם יכולים בקלות להאריך את זמן האפייה בעוד 30-40 דקות, בתנאי שהעוף שלכם מכוסה בנייר כסף במהלך שלב הראשון של האפייה. הכיסוי שומר על העוף בסביבה עסיסית.
האם אפשר להמיר את הדבש בסוכר?
כך אמנם, אבל טעם המנה לא יהיה אותו הדבר. הדבש נותן לעוף את מה שטועמים כשמו – מתיקות ותחושה חמה.
כמה זמן אפשר לשמור את העוף במקרר?
עוף מבושל נשאר טרי במקרר במשך 2-3 ימים, אז תרגישו חופשי להכין מראש ובשקט לאכול גם ימים לאחר מכן.
האם ניתן להקפיא את העוף לאחר הבישול?
בהחלט. עוף מבושל ניתנן להקפיא בתנאים הנכונים והטעם שלו יישאר מצוין גם לאחר ההקפאה.
מה הכמויות שאני יכול להכין אם אני רוצה אירוח ממהות גדולה?
אם אתם מבשלים למספר אנשים גדול, אפשר להכפיל את הכמויות בהתאם. העיקר לזכור, לדאוג לתבניות מתאימות ולצמצם את הכמויות בנוגע למים.
עד כמה מתכון זה משגע?
המתכון הזה פשוט אוכל יוצא דופן! החל מהמרכיבים המובחרים ועד לריחות שיתפשטו בבית בזמן האפייה.
אפשר לשדרג את המרכיבים ולהפוך את המתכון לנטול גלוטן?
בוודאי! כל מרכיב במתכון הזה הוא טבעי ואינו מכיל גלוטן, אתם יכולים להשתמש בתבלינים טבעיים אחרים כדי להוסיף עוד טעם.
מה עושים אם אין לי תימין?
ניתן להמיר את התימין בבסיליקום או בזיליקום יבש, אם אתם רוצים לנסות טעמים אחרים.
האם יש מצב לשילוב ירקות נוספים עם העוף?
בהחלט! תוספת גזר, קישואים, או בטטה בתבנית יתרמו לבריאות המנה וישדרגו אותה.
איך מגישים את העוף כדי שיהיה הכי טעים?
מומלץ לחתוך את העוף ולמזוג מעליו את המשרה שנותרה, ולהגיש לצד סלט טרי או תפו”א בתנור, שכל פינה תתמלא בטעמים.
עכשיו, כשאתם בידיים זורמות עם המתכון הזה, אל תשכחו לשתף ולהפיץ אותו לחברים! זה הזמן להזמין את כולם לשולחן. להכין את העוף הנפלא הזה ולהתענג על הטעמים הממש מדהימים! בתיאבון!
כתיבת תגובה