עוף עם אפונה של סמדי בומבה – מתכון שמדבר אל הלב

עוף עם אפונה של סמדי בומבה – מתכון שמדבר אל הלב

עוף עם אפונה של סמדי בומבה – מתכון שנשמע כמו אגדה

טעמים שנוגעים בלב. ריחות שמחזירים אותנו לבית של סבתא. המתכון הזה, עוף עם אפונה של סמדי בומבה, הוא בהחלט משהו שלא תרצו לפספס. זו המנה שהפכה לאגדה בכל משפחה, והכניסה בכל פעם כל כך הרבה נחת ותחושת חמימות. זהו מתכון חדשני, קלאסי וממכר בכמה רמות, וכשאתם שמים אותו על השולחן, אתם בהחלט במקום העליון של תפריט השבת. אז בואו ניגש אל המתכון המדהים הזה, ונחווה טעמים שיסחפו אותנו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

מרכיבים דרושים

למתכון זה נשתמש ברכיבים פשוטים אותן ניתן למצוא בכל מטבח, אך השילוב ביניהם יוצר את הטעמים המושלמים שישאירו אתכם נחושים לחזור על המתכון שוב ושוב.

  • 1 ק"ג עוף – כרעיים, שוקיים או חזה, לפי ההעדפה האישית
  • 250 גרם אפונה ירוקה (אפשר קפואה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • קצת כוסברה קצוצה לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

בבקשה אל תהססו להיות יצירתיים! אתם יכולים להחליף את העוף בחלבון צמחי כמו טופו או סייטן למנה טבעונית ומדהימה לא פחות. כמה רעיונות נוספים: להשתמש באפונה ירוקה טרייה או שאפשר להוסיף גם גזר, בטטה או תפו”א לסיר, מה שיוסיף גם צבע וגם טעם.

שלבי ההכנה

בשלב הבא, נצא למסע מהיר בהכנה של העוף עם האפונה. אתם לא תאמינו כמה זה פשוט! בואו נתחיל:

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא נהיה שקוף ורך.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב במשך דקה נוספת, עד שיתחיל לריח טוב.
  4. נכניס את חתיכות העוף לסיר ונטגן בינתיים עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  5. נפזר מעל את הפפריקה, הכמון, מלח והכורכום ונערבב הכל יחד.
  6. נוסיף את רסק העגבניות ונערבב היטב.
  7. נערם מעל המים ונביא לרתיחה.
  8. נמנע את הלהבה ונכס את הסיר למשך 40 דקות, עד שהעוף מתבשל רק מהאדים שיתפתחו.
  9. כשלפני סיום הבישול ב-10 דקות, נוסיף את האפונה.
  10. נשקשק את הסיר ונוסיף את הכוסברה הקצוצה לקישוט.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש הרבה דרכים לשדרג את המנה הזו! הוספת רוטב סויה לסיר לשדרוג טעמים מדהים. אפשר לשלב תפוחי אדמה שהם ממכרים או להוסיף כמה פטריות. כולנו יודעים שהאהבה שלנו לאוכל היא עצומה, אז למה לא הפוך את המנה הזו לאגדי בהתאם להעדפות שלכם?

שאלות ותשובות

מה עושים אם יש לי זמן קצר לארוחה?
הפתרון? הכנה מוקדמת! אפשר להכין את העוף הזה יום לפני, לשמור במקרר ואז פשוט לחמם שוב על הכיריים.

האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
בהחלט! יש לשים לב להכין את המנה לאורך זמן, כי צריך להמיס את העוף באופן מלא.

מה ניתן להחליף במקרה שאין לי אפונה?
אפשר להשתמש בחומוס מבושל או בכל ירק אחר שאוהבים – גזר למשל, יכול להיות תוספת מהנה!

האם ניתן להגיש את המנה הזו בסעודה משפחתית?
בוודאי! זהו מתכון מושלם לכל משפחה, וכל אחד יוכל לנשנש עוד ועוד.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! מדובר בטעמים מתוקים ומנחמים שהילדים פשוט מתים עליהם.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
עד 3 ימים. יש לשמור בכלי אטום כדי למנוע ריחות לא נעימים.

איך יודעים שהעוף מבושל לגמרי?
העוף צריך להיות רך וקל להפרדה מהעצם. ניתן להשתמש במדחום בישול – 75 מעלות צריכות להיות קו הסיום.

האם אפשר להקפיא את העוף עם אפונה?
כן! הקפאת המנה תאפשר לכם להנות ממנה גם בעתיד, רק יש לחמם היטב לפני ההגשה.

מה תוכלו להציע לצד המנה הזו?
שילוב טעים עם אורז או פירה פשוט יוכל להוסיף הרבה!

האם ניתן להכין אפשרות דלת פחמימות?
בוודאי! אפשר ללוות את העוף עם קישואים מאודים או סלט בריא וטעים.

עכשיו כשהכנתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את היצירה שלכם עם החברים ברשתות החברתיות. תנו להם לטעום את מה שלמדתם, ומי יודע, אולי גם הם ייצרו מנה אגדי כמו שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *