פאי רועים מרוקאי: השפתיים יתמוגגו בכל ביס!

פאי רועים מרוקאי: השפתיים יתמוגגו בכל ביס!

פאי רועים מרוקאי – המתכון המושלם שיביא את הבית שלכם לחגיגה של טעמים

תארו לעצמכם את התמונה הבאה: סגנון חיים של פאי רועים, עם בצק פריך ועסיסי קציצות טחינה מרוקאיות שמלטף את הלשון. מתכון שלא רק מזכיר את הבית, אלא גם מספק אווירה של ארוחה משפחתית חמה ואוהבת. מעבר לטעמו המדהים, מדובר במנה שיכולה להיות משגעת בכל חג או אירוע. אנחנו כאן כדי להביא לכם את המתכון המקורי, שמיועד לשבועות, אך בהחלט מומלץ לכל יום בשבוע!

זמן ההכנה: 30 דקות | זמן בישול: 45 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 6-8 אנשים

  • זמן הכנה כולל: 75 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • המתכון מספיק ל- 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפאי הרועים המרוקאי, נשתמש במרכיבים טבעיים ומשובחים שיהפכו את המנה למושלמת ומעלפת. תנו לנו להתחיל:

  • 500 גרם בשר טחון (אופציה: עוף או טופו לטבעונים)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קלופים ומגורדים
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
  • 1/4 כפית שטחית של טחינה – בהחלט מומלץ!
  • 1/2 כוס אפונה קפואה
  • טבעול של 2 ביצים (או 1/4 כוס של חלב סויה לתחליף טבעוני)
  • 1/2 כוס גבינת פטה (אופציה: טופו מרוסק לטבעוניים)
  • 1 חבילה של בצק עלים (מומלץ סחוט וקפוא)

וכמובן, לא נשכח את התבלינים! תבלו את המנה במשהו שאתם אוהבים – מגילת תבלינים היא תמיד מזל טוב!

שלבי ההכנה

לאחר שהחכינו את כל המצרכים, הגיע הזמן לפתח את הידע ולרצות את החיך בתהליך הכנת המתכון. ריכוז תמיד מביא לתוצאה דלוקס, אז בואו נתחיל.

  1. מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לערבב כ-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ונותנים לבשר להתבשל.
  4. כשהבשר מבושל, נוסיף את האפונה וניתן כולם להתמזג לעוד מספר דקות.
  5. מעבירים את התערובת לקערה, נותנים לה להתקרר למשך 10 דקות ואז מוסיפים את הביצים והגבינה.
  6. נשמן תבנית אפייה, נפרס את הבצק בצורה אחידה על התבנית, ומשהים צדדים מיותרים.
  7. שמים את תערובת הבשר על הבצק, מכסים בבצק נוסף ומבצעים חתכים בבצק כך שיתפרצו אדים באפייה.
  8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהבצק זהוב.

ואם יש לכם השראה יצירתית, תוכלו לשדרג את המנה בעזרת ירקות המועדפים עליכם – עגבניות משפחות, קישואים, או אפילו טופו עגלגל! לא כדאי למהר – מנה של פאי רועים תמיד מרווה את הלב ואת הנשמה.

שדרוגים ותוספות

מעבר למרכיבים הבסיסיים, ישנם כמה שדרוגים פשוטים שיכולים לשדרג את המתכון המדהים הזה:

  • אפשר להוסיף קוביות של בטטה מרוסקת כדי להקנות מתיקות עדינה.
  • שילוב עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה יכול להעניק פריכות רעננה בכל ביס.
  • לגרסה בלי מוצרי חלב, יש להמיר את הגבינה לטופו מרוסק עם חריף.
  • להגיש עם רוטב יוגורט לימוני – סופר מפנק!
  • כמובן שאי אפשר לשכוח את הלחם הטרי שיושב ליד – שימו לב לאיזה תוספות אתם מכניסים!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי פטרוזיליה?

לא נורא! אפשר להשתמש בכל עשב תיבול אחר כמו טימין או אורגנו, זה עדיין יהיה אגדי!

האם המתכון בריא?

בהחלט! אנחנו משתמשים במרכיבים טריים ואפשר גם לאפות את הפאי במקום לטגן.

אפשר לשים ירקות אחרים?

ודאי! כל ירק שאוהבים יכול להתאים – קישואים, דלעת, אפילו סלק. תנו לדמיון שלכם לבוא לידי ביטוי!

אתה מרגיש שמישהו לא יאהב את זה?

ממש לא! זה טעים, לאנשים יש את כולנו!

אם אני לא אוהב גבינה, מה אפשר לשים במקום?

כמובן! אפשר להחליף את הגבינה בטופו מרוסק מתובל.

איפה ניתן למצוא בצק עלים?

באופן כללי, ניתן למצוא אותו במרבית החנויות – תמיד קונים את זה קפוא, חד פעמי וברגע זה עצמאי!

זה יכול להיות טבעוני?

בהחלט, קל מאוד להתאים את המתכון – פשוט החליף את הבשר בטופו או בשר סויה.

כמה זמן הוא בישול בתנור?

כ-30-40 דקות, בהתאם לעוצמת התנור שלכם – עד להזהבה מושלמת.

זה אישי או משפחתי?

מתכון שהולך טוב עם כל המשפחה – נערים, מבוגרים, כולם יאהבו!

האם זה דורש ניסיון בבישול?

לא כל כך הרבה! זה מרגיש כמו מסלול בישול ברמה הבינונית.

ודאי שתוכלו לשדרג את המתכון הזה כמו שתרצו! אנשים נהנים מהטעמים האגדים שלו. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! נערכים לנגוס בזה? שיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *