פוקאצ'ה בטאבון שאתם חייבים לנסות היום
פוקאצ'ה בטאבון – כשפחם והמרקם נפגשים
בתחום האוכל האיטלקי, פוקאצ'ה חורגת מהקלאסיקות הרגילות והופכת לכל כך הרבה יותר. היא כמו מחול של טעמים ועשבים, בה כל ביס מספק חוויה מדהימה. דמיינו את עצמכם יושבים בחצר מטופחת, הלחם הזה יוצא מהטאבון או מהתנור וכולכם מתאגדים סביב השולחן, מהם מגיעים ריחות של עשבי תיבול, שמן זית, וזעתר… השותפים שלכם בשולחן שואלים שוב ושוב אם אתם בטוחים שצריך לחלוק את זה, מכיוון שזה פשוט ממכר. אז תארו לכם, במיקום הנכון, עם הכלים הנכונים – תוכלו להשיג את הפוקאצ'ה המושלמת ששואפת להיות הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון: 3 שעות | רמת קושי: בינונית | מתאים ל-8 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: שעתיים
- זמן אפייה: 30 דקות
- כמות מנות: 8
הרכיבים הדרושים
כעת, הגיע הזמן להתארגן על כל מה שאנחנו צריכים על מנת להתחיל בהכנה של הפוקאצ'ה המעלפת הזו. להלן המרכיבים בקצרה:
- רבע קילוגרם קמח מחיטה (כחמש כוסות)
- שתי כפות שמן זית
- כפית מלח
- שתי כפות סוכר
- שתי כפות שמרים יבשים
- כוס מים פושרים (225 מ"ל)
- שליש כוס עשבי תיבול (תימין, רוזמרין, זעתר)
- מלח ים גס (למעלה)
- לימון (אופציונלי, לקישוט)
- שום כתוש (אופציונלי)
למען האמת, אפשר לשחק עם המרכיבים ולהוסיף גם גבינות או ירקות מטוגנים וליצור וואו נוסף! מתחילים להתלהב? זה מצוין! כי כל שנה אתם תמצאו את עצמכם הולכים עם זה רחוק יותר.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל בנעימה הכי משגעת שיש! הכנת פוקאצ'ה לא חייבת להיות דבר חצי- חשמלי, תנו לדמיון שלכם לזרום!
- מניחים את השמרים והסוכר בתוך קערה עם מים פושרים למשך כעשר דקות, עד שמתקבל תסיסה.
- מוסיפים קמח ומלח, ואז את השמן, ומערבבים עד לקבלת בצק.
- מעבדים היטב בידיים כ-10 דקות עד שהבצק נעים ונח.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה ונותנים לו לתפוח עד שמכפיל את גודלו (כשעה).
- מאדים בעדינות את הבצק וחולקים לשניים אם אתם רוצים פוקאצ’ה שתי שכבות.
- מניחים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, משטחים מעט עם האצבעות.
- יוצרים בעזרת האצבעות חור בפרוסות ומניחים טיפה שמן זית מעל.
- מפזרים מלח גס ועשבי תיבול מעל.
- מכניסים לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס או לטאבון למשך 30 דקות, עד שהפוקאצ'ה מתנפחת ומשחימה.
- מטפטפים עוד קצת שמן זית מעל לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים
יתכן ותרצו להוסיף קצת טוויסטים לפוקאצ'ה שלכם. פחות מתפשרים על טוב!”
- אפשר לשדרג עם גבינת פטה מעל.
- אבוקדו וזיתים יוצרים טעמים בלתי נשכחים.
- פסטו מעל בבצק המוכן מספק הומאג' לעונת הקיץ.
- סקנטים של חומוס עם לימון סחוט נהדרים עם לחם כזה.
- טוחנים רוזמרין ושום, מה שאפילו טעים גם לגריל סלטים.
כשהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור, פשוט ללקק את האצבעות! זה באמת נמס בפה.
שאלות ותשובות
מה הרעיון מאחורי הפוקאצ'ה?
פוקאצ'ה originated as a flatbread and it has been associated with Italian cuisine for centuries. It's a delicious way to showcase fresh ingredients, all while being remarkably simple to make.
האם אפשר לשמור את הפוקאצ’ה למחרת?
במקום לשמור במקרר, הוסיפו עטיפה נאה והניחו בטמפרטורת החדר. אפשר גם לחמם מעט בתנור.
למה כל כך מומלץ להשתמש בטאבון?
הטאבון יוצר סביבה חמה מאוד בצורה אחידה שמקנה לפוקאצ'ה את הקריספיות החמימה הזאת!
איך אפשר לדעת אם הבצק תפח מספיק?
אם הבצק הופך לכפול מגודלו ומופיעה "עדן", זה זמן ממד לתפוח לתנור.
יש אפשרויות לנמנע פחמימות?
אפשר לשקול שימוש בקמח קוקוס או קמח שקדים, אבל טעם יוצא קצת שונה.
האם צריך לעבור את שלב ההגשה תמיד?
ממש לא, יש הרבה דרכים להניח את המנה! אפשרייה לשרת עם רטבים שונים או עם גבינות.
איזה עשבי תיבול כדאי להשתמש?
היחסים האהובים הם רוזמרין, תימין וזעתר, אך גם גבינת פטה וחילבה נמנות על המומלצים.
מה אם אני רוצה פוקאצ'ה מתוקה?
אפשר לשלב קמצוץ קינמון ושוקולד מריר מעל כדי ליהנות.
האם יש בעיה לבקש עזרה מהילדים בהכנה?
כלל לא, זו הדרך הטופ להפוך את המנה לכיף משפחתי-קולינרי!
מתי הזמן הטוב ביותר להגיש פוקאצ’ה?
אחרי שהפוקאצ'ה יוצאת מהתנור כשחם. אפשר להניח עליה פרוסות עגבנייה או מה שהולך לעניין.
מהנסיון שלי, הפוקאצ'ה הזו לא רק שתגנב את ההצגה, היא תזכה לתשואות מרובות! אני ממליץ בחום לשתף מתכון זה ברשתות החברתיות שלכם, כי זה בהחלט אגדי!
כתיבת תגובה