פוקצ'ה פיצה טעימה שתכבוש את הלבבות שלך

פוקצ'ה פיצה טעימה שתכבוש את הלבבות שלך

פוקצ’ה פיצה – התמכרות מעלפת שתשאיר אתכם רעבים לעוד

נראה כי כיום ישנם מתכונים שמצליחים לשוב ולכבוש את לבבות האנשים בכל פעם מחדש. פוקצ’ה פיצה היא בדיוק אחד מהמתכונים הללו, המשלב את קסם הפוקצ’ה האיטלקית עם המראות והמעלות של הפיצה האהובה. ברגע שהמאפה הזה יוצא מהתנור עם הקצוות המחוספסים והמעלפים, ריח השום והעשבים מתמזגים יחד לתוך ארומה שאין דומה לה. אתם תתחילו להרגיש שלכם רק בוסטרים או קופסאות פיצה לא יצליחו להתקרב לטעם המשוגע הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: שעה
  • סך הכל: שעה וחצי
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, התעמקו ברשימת המרכיבים שלנו. כל אחד מהם מוסיף נופך נוסף לפוקצ’ה הפיצה, והם יחד ייצרו עבורכם חוויה בלתי נשכחת. ממש ניתן לראות את המהות של המדענים שהקפיצו את כל הטעמים למעלה!

  • 500 גרם קמח לחם (אפשר גם קמח לבן, אך קמח לחם ייתן תפיחה יותר גבוהה)
  • 400 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים)
  • 10 גרם מלח
  • 50 מ"ל שמן זית איכותי
  • 150 גרם רוטב פיצה (אפשר לקנות מוכן, אבל למה לא להכין לבד?)
  • 250 גרם גבינת מוצרלה (נשבעת לכם, זה החלק הכי טעים)
  • 100 גרם פפרוני (או ירקות לקהל הצמחוני!)
  • עלים של בזיליקום מרענן (לבחירה)

מרכיבים חלופיים

עבור הגרסה הטבעונית, אפשר להחליף את הגבינה עם תחליף גבינת קשיו או משקה סויה שמבוסס על אגוזי לוז. הפאפפרוני אפשר להחליף בירקות קלויים, כמו פטריות או קליפות זוקיני. העניין הוא פשוט – שימו את טוב הלב שלכם במתכון!

שלבי ההכנה

עכשיו אנו מגיעים לשחקן המרכזי – שלב ההכנה! הנה השלבים שידחפו אתכם אל עבר ההצלחה:

  1. נמיס את השמרים במים הפושרים ונשאיר את התערובת ל-5 דקות.
  2. בקערה גדולה, נמזוג את קמח הלחם ונוסיף את המלח.
  3. נשפוך את תערובת המים והשמרים לתוך הקמח ונעבוד עם כף עץ ליצירת בצק.
  4. נוסיף את שמן הזית ונעבוד על הבצק עם הידיים 10 דקות, עד שהכול יתמזג כמו זוג אוהבים.
  5. נעטוף את הקערה בניילון נצמד ונשאיר לתפיחה במקום חמים לשעה.
  6. כאשר הבצק תפח, נשמן תבנית בגובה כ-2 ס"מ ונפזר עליה קמח.
  7. נוציא את הבצק מהקערה ונרד אותו בעדינות כדי להוציא את האוויר.
  8. נשכפל אותו לתבנית ומעבירים לאפייה של בערך 30 דקות.
  9. לאחר 15 דקות, נוסיף את רוטב הפיצה, גבינת מוצרלה והפפרוני (או הירקות הנבחרים).
  10. נחזיר לתנור לאפייה נוספת של 10-15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת והשוליים קיבלו צבע זהוב.

וכך, במרחב הזמן הקצר הזה, תצליחו להכין מאפה בל ייאמן, מהפכה של טעמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לגוון את הפוקצ’ה פיצה שלכם, למה לא לשדרגו עם כמה תוספות שלא תשכחו?

  • תוספת של פטריות קלויות וכמה זורים של טימין יוסיפו טעמים עשירים.
  • גוונים את הפוקצ’ה עם מגוון גבינות – אפילו פרמזן, שבור בידיים, ממליצה לבדוק!
  • צ’ילי חריף או זיתים קצוצים יכולים להרים את המנה לרמות חדשות.
  • נסו להוסיף קצת סויה מעל בתום האפייה – רעיון אגדי!
  • לגרסה בריאה יותר, אפשר לשים ירקות רבים כתוספת ויש לכם כמה גבינות פחות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם?
בהחלט! קמח רגיל גם יעבוד, אך הבצק לא יתפח באותה צורה. קמח לחם עשיר יותר בחלבונים, מה שמסייע ליצירת הבצק האוורירי הזה.

מה עושים אם לא מצליחים למצוא פפרוני?
אתם יכולים פשוט לשים כל תוספת שתרצו. פיצה היא כלי גמיש; פטריות, ירקות, טאק ושום – הכל הולך!

על מה להשגיח בזמן האפייה?
חשוב להשגיח על הגבינה ולא לשכוח אותה בתנור עד שייפרד! מוציאים ברגע שהיא מתחילה להתמוסס כמו חלום.

כמה זמן אפשר לשמור פוקצ’ה פיצה?
פוקצ’ה פיצה יכולה להחזיק יומיים-שלושה במקרר, אם היא שומרת בתנאים טובים. אני ממליצה לחמם אותה במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.

איך יודעים מתי הבצק מספיק תפוח?
אם הבצק הכפיל את נפחו, זו אינדיקציה מצוינת. חריצים עליו יכולים לגלות הרבה על התהליך!

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולשמור במקרר. רק תנו לו זמן לחזור לטמפ’ החדר לפני ההכנה.

מה קורה אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן?
אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”ח ולראות איך התהליך משתנה. זה ידרוש שינויים קלים במים.

האם רוטב הפיצה ניתן להכנה בבית?
אכן! רוטב מתוצרת בית המאפשר לתפוס טעמים שונים יכול להוסיף איכות לפיצה. פשוט מערבבים עגבניות, שום, בזיליקום, מלח, ובשל!

למה כדאי לשים עלי בזיליקום בסיום?
הבזיליקום מוסיף רעננות לקראת הסוף. כשמוסיפים אותו לאחר האפייה, הריח והטעם שלו יוצאים מעולים.

האם אפשר לאכול את הפוקצ’ה קרה?
כן! זה עלול להיות לא כמו כשהיא חמה, אבל פלוס אחד בשבילה! אתם יכולים להפוך אותה גם לסלט מעל לצלחת מטרפת בחורף!

כל המתכון המהמם הזה שייסע לכם מיגון בישול שלכם מכאן והלאה. פוקצ’ה פיצה היא פשוט דבר מעלף שאתם חייבים להכין! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ועם כל החברים, כי זה כל כך מדהים, שמגיע גם לאחרים לטעום מהטעמים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *