פינת האוכל של סיון מתכונים שלא תרצו לפספס
המנות המדהימות של סיון – מסע קולינרי שמשגע את החיך!
אם אתם מחפשים את המתכון המושלם שיגרום לחברים שלכם להישאר עם פה פעור ולבקש עוד, הגעתם למקום הנכון! פינת האוכל של סיון ידועה במתכונים אגדים ומעוררי תיאבון, וכעת גזרנו לכם את המתכון למנה שהיא לא פחות ממעלפת. אנו הולכים להכין רוטב פסטו ביתי עם טוויסט דל פחמימיות – גרסה בריאה ולא מסובכת. אז, החזיקו חזק, כי אנחנו מתכוננים לתחילתו של המסע המושי!
זמן הכנה ודרגת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- דרגת קושי: קלה
- מספק 4 מנות
הרכיבים הדרושים לרוטב פסטו
הרוטב הזה הוא אחד מהקערות הכי טובות, שניתן להכין תוך דקות ספורות. זהו רוטב שמשדר אנרגיות חיוביות, ומומלץ לא רק עם פסטה אלא גם על טוסטים, סלטים או סתם כמו שהוא – כזה שקל ללקק את האצבעות אחר כך. לפניכם רשימה של רכיבים שברבים מאיתנו יהיו במקפיא ובמזווה:
- 2 כוסות בזיליקום טרי
- 1/2 כוס אגוזי פקאן (או פיסטוקים לסגנון ייחודי)
- 3/4 כוס שמן זית איכותי
- 1/4 כוס Parmesan מגורר (או תחליף גרסה טבעונית)
- 2-3 שיני שום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד
שלבי ההכנה של רוטב הפסטו המושלם
הגעתם לשלב המרגש! כל מה שנותר כעת הוא להעביר את החומרים למעבד מזון ולהתחיל לחגוג. אין זה מכבר, רוטב הפסטו שלנו יתמזג במדויק וישאיר אתכם מרוגשים מכמה קצר וקל ההכנה היה. נוסיף כאן גם טיפים מניסיון אישי שיעזרו לכם להפוך את הרוטב שלכם למושלם!
- שמים את כל הרכיבים במעבד המזון חוץ משמן הזית.
- מפעילים את המעבד ומערבבים היטב עד שהתערובת מתחילה להתמזג.
- בעוד המעבד פועל, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה עד שהכל מתעבה ונראה כמו רוטב חלק.
- ממליחים ו-peppery לעשות את הטעמים הבולטים!
- מעבירים את הרוטב לכלי זכוכית אטום, והוא מוכן לשימוש!
כמובן שניתן לשדרג את המתכון הזה באמצעים שונים. יש שיגידו שאגוזי פקאן הופכים אותו לעשיר ומיוחד, אחרים יעדיפו לשמור עליו קלאסי עם אגוזי ברסל. אז מה אתם מעדיפים? אה, ויש לכם אפשרות להוסיף פינוקים נוספים כמו נגיעות של צ'יפוטלה חריף או כמה טיפות של חומץ בלסמי – וזה ייתן קיסם לרטט!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אחרי שהכנתם את רוטב הפסטו, ניתן להוסיף אותם למנות שונות ולשדרג את המזון שלכם עד למרגע בו תוכלו להרגיש כמו שפים מקצועיים! זה לא רק רוטב לפסטה – הוא מושלם גם על סלטים טריים, קציצות דג עם ציפוי פסטו, או אפילו כתוספת על קוביות סקווש קלוי! תשתעשעו עם זה, שחפים!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי אגוזי פקאן?
ניתן להשתמש בכל אגוז אחר שאתם אוהבים, פיסטוקים הם אופציה מהנה ומיוחדת.
האם אפשר להכין את הרוטב הזה בריא יותר?
בהחלט! ניתן לשים פחות שמן זית ולהפוך אותו לבריא יותר מבלי לפגוע בטעם.
האם ניתן להקפיא את הרוטב?
כן, אך מומלץ להקפיא אותו מנות קטנות כדי שיהיה קל להוציא את הכמות הנדרשת בכל פעם.
אילו סלטים משתלבים עם הרוטב?
רוטב הפסטו לא רק משתלב עם סלטים ירוקים, אלא גם עם סלטי קינואה, סלטים עם עדשים, או תוספות על טוסטים.
מתי הרוטב הוא הכי טעים?
הכי טעים ברגע שמוציאים אותו מהמכונה. תוכלו גם לשמור אותו בקירור יומיים.
האם ניתן להחליף את גבינת הפרמזן?
בוודאי! אפשר לשים גבינה טבעונית או להשאיר את הרוטב בלי גבינה לגמרי.
מה ניתן להוסיף לרוטב כדי שיהיה חריף?
הוספת צ'יפוטלה או פלפל חריף לפי הטעם תעשה את העבודה!
האם אפשר להשתמש במעבד מזון קטן?
כן, רק שימו לב לא לערבב כמויות גדולות מדי, כי זה לא יתערבב בצורה שווה.
האם יש שימושים נוספים לרוטב?
כמובן! הרוטב מצויין על פיצה גריל, או כתוספת טפנדה לסנדוויצ'ים.
איך אני יכול לעשות את הרוטב משגע יותר?
ניתן לשלב עשבי תיבול נוספים כמו רוזמרין או תימין, זה מוסיף ניחוח מדהים.
אז מה דעתכם? מתכון ממכר שווה גילוי, במיוחד כשהוא מתבל במגע של מרץ נהדר ואהבה. אם אתם מתלהבים מהטעמים הטריים ומהרוטב מלא האופי הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה. תחשבו כמה אושר תוכלו להביא לשולחן שלכם!
כתיבת תגובה