פיצה קונוס: המתכון שישנה את הדרך שלך לאכול פיצה

פיצה קונוס: המתכון שישנה את הדרך שלך לאכול פיצה

פיצה קונוס: ההגשה המושלמת לכל חגיגה!

מה דעתכם על פיצה קונוס? מדובר במעדן מדהים שבואו נודה, הוא חוסך את כל ההתעסקות עם צלחות, מחמיא לכל חתיכת גבינה ומזכיר לנו את הילדות במדינה. נגמרו הימים של פיצה מרובעת או עגולה שנופלת מהבצק; כאן אנחנו מדברים על פיצה שמסתירה בתוכה את כל הטעמים המושלמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הנה זה מגיע – תמצגו נא את העצמים המופלאים של פיצה קונוס:

  • קמח של 500 גרם (אפשר להשתמש גם בקמח מלא עבור גרסה בריאה יותר)
  • שמרים יבשים: 10 גרם
  • מלח: 10 גרם
  • מים חמימים: 300 מ"ל
  • שמן זית: 50 מ"ל
  • גבינת מוצרלה מגורדת: 300 גרם
  • רוטב עגב Tomatoes 200 מ"ל
  • תוספות: פטריות, זיתים, בצל, פפרי, ועוד (מה שאתם אוהבים!)

שימו לב! הפיצה יכולה להיות גם גרסה טבעונית – פשוט החליפו את הגבינה בממרח שקדים או גבינת טופו. או אם אתם מודאגים מהמזון הכלול כאן, שפרו את הבריאות על ידי שימוש בחלבון פרי כמו עגבניות או חצילים במקום הבצק הרגיל.

שלבי ההכנה

ועכשיו לשלב החשוב – איך להכין את הפיצה קונוס המושלמת:

  1. במערבל, נשלב את הקמח, השמרים והמלח.
  2. בצלוחית נפרדת, נמזוג את המים החמימים עם השמן.
  3. נוסיף את הנוזלים לתוך הקמח ונערבב היטב עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  4. נעביר את הבצק לשולחן עבודה מקומח ונתחיל ללוש ל-10 דקות עד שהבצק הופך לרך וגמיש.
  5. נניח את הבצק בקערה מכוסה בניילון ונחכה שהוא יתפח כפליים – בערך שעה.
  6. אחרי שהתפח, נחלק את הבצק ל-4 כדורים.
  7. כל כדור נפרס לצורת עיגול בעובי של כ-2 ס"מ.
  8. ניקח את עיגול הבצק, ונקפל לקונוס – אפשר להשתעשע ולדאוג שהקצוות יהיו נאותים.
  9. נמלא את הקונוסים ברוטב העגבניות ובגבינת המוצרלה.
  10. נגוון בתוספות שאנחנו אוהבים – פטריות, זיתים, בצל או פפרי!
  11. נניח את הקונוסים בתבנית על נייר אפייה.
  12. נאפה בתנור מחומם מראש ל-220 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והקונוסים זהובים.

נותן לחכות להתרפק ותן לארoma להיכנס לאפך שלכם, זה מה שמיוחד במתכון הזה! אחרי הכל, אין כמו פיצה טרייה מהתנור.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בתור אחד שאוהב לשדרג מתכונים, אני ממליץ לכם לנסות מגוון תוספות. למשל, תוספת של רטבי פסטו או יוגורט עיזים תתן לדיסק קונוס נגיעות עדינות ומיוחדות. אפשר גם לערבב גבינות שונות כמו פר מג'אנו או פטה, מה שיהפוך כל ביס למעלף!

עוד אופציה – ניתן לשדרג את הקונוס מתמונת ביסקוויט ולמלא אותו בשוקולד, סוכריות צבעוניות או אפילו בפירות טריים, ולבצע את הדבר ההפוך – קינוח קונוס אגדי!

שאלות ותשובות

איך אני יכול להפוך את המתכון הזה לדל פחמימות?
כדי להפוך את המתכון לדל פחמימות, ניתן להשתמש בקמח עם תכולת פחמימות נמוכה כמו קמח שקדים, או לשפר את הבצק עם קמח קווקר.

האם ניתן להכין את הבצק יום לפני?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק יום לפני, לשים אותו במקרר, ולתת לו לתפוס בטמפרטורת החדר לפני השימוש.

מה לעשות אם הבצק התייבש תוך כדי ההכנה?
אם הבצק מתייבש, אפשר להוסיף מעט מים חמימים ולאפיין אותו שוב עד שיהיה ברמת לחות טובה.

האם ניתן לקפוא את הקונוסים המוכנים?
בהחלט! לאחר האפייה, ניתן להקפיא את הקונוסים. רק כדאי לחמם אותם שוב בתנור לפני ההגשה.

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור את הקונוסים למחרת?
עדיף לשמור את הקונוסים במיכל אטום. אם הבצק מתחיל להתייבש, אפשר לחמם אותם שוב על מחבת או בתנור.

מה מומלץ לעשות אם אין לי רוטב עגבניות?
אפשר להשתמש ברטבים אחרים כמו רוטב בולונז, שמן זית, או תמציתי פסטו. זה בהחלט יכול לשדרג את הטעם!

האם אני יכול להכין את הבצק ללא גלוטן?
כמובן! קיימים קמחים ללא גלוטן שיכולים לשמש כתחליף, כמו קמח אורז או קמח תפו”א. רק תזכרו לשים לב למסה.

מהי הדרך הטובה ביותר לאכול פיצה קונוס?
הדרך המושלמת היא לאחוז בזהירות בקונוס, ללקק את האצבעות ולייסד סגנון חיים חדש של פיצה, כמובן עם חברים!

האם אפשר להכין את הפיצה קונוס על פלטה?
כן, אפשר להכין על פלטה, אפשר לחמם את הקונוסים ולעשות גרסה שונה למופת במצה.

מה קורה אם אני מוסיף יותר מדי תוספות?
אם תוספות רבות מדי עלולות לגרום לבצק לקרוס, אני ממליץ להוסיף בכמויות מתונות ולהשאיר כמה פינות פנויים לכל הזדמנות של גבינה מבעבעת.

אנחנו החלטנו לדלג על הכללים ולהיכנס לתחום המפנק הזה! כך תכינו את הפיצה קונוס המושלמת. אנחנו מפצירים בכם לשתף בחוויותיכם ובמתכון המטריף ברשתות החברתיות. שיהיה לכם בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *