פיתה דרוזית מתכון ללא שמרים שכולם אוהבים

פיתה דרוזית מתכון ללא שמרים שכולם אוהבים

פיתה דרוזית – מתכון מדהים ללא שמרים

בשעה שנשב עם החבר'ה סביב השולחן, נערוך מסיבה שכולה טעמים וריחות, ונתפנק על פיתה דרוזית ריחנית, שלא תשאיר אף אחד אדיש. אתם יודעים, אנחנו חיים בעידן שבו כל אחד שואל מה יש בתפריט החדש, אבל כשמדובר בפיתה דרוזית, זהו תפריט של מסורת עם טוויסט מודרני, שגם דודה יעל מאבשלום תצטרך להודות – זה באמת אגדי! הפיתה הזו לא זקוקה לשמרים, כך שאף אחד לא צריך להמתין שעות לספינג' או לגלגל ייסורי סבל בזמן ההתפחה. אתם מוכנים? מתחילים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 פיתות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, נסביר קצת על המרכיבים. הפיתה הזו עשויה ממצרכים פשוטים, אבל התוצאה נהדרת ואולי אפילו תגרום לכם לרצות להכין פיתות לעונג נוסף בשבועות הקרובים!

  • 500 גרם קמח חיטה מלא (התוצאה תהיה נימוחה ומלאה בטעמים)
  • 1 כוס מים פושרים (לא רותחים, שיהיה נעים בלבד)
  • 2 כפות שמן זית (כדי להוסיף טעם ואיכות)
  • 1 כף מלח (מי הים, אם תשאלו אותי!)
  • 1 כף סוכר (הסוד מאחורי הטעם המתקתק)
  • ½ כפית כמון (נוגע בתבלינים לשדרוג)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה (לצבע ולחיים)

אה, והנה עוד משהו מרגש. אפשר להכין גרסה טבעונית לחלוטין פשוט על ידי החלפת השמן בשמן קוקוס, ולבחור קמח ללא גלוטן למי שיש לו רגישות.

שלבי ההכנה

כעת נעבור לחלק הכיף – ההכנה עצמה! זה הזמן להראות את המיומנויות הקולינריות שלנו.

  1. בקערה גדולה, נוסיף את הקמח, מלח, סוכר, כמון ופפריקה. נערבב את הכל יחד.
  2. נעשה גומה במרכז החומרים היבשים, ונוסיף את המים הפושרים והשמן.
  3. נשיל ידיים ונתחיל ללוש את הבצק עד שהוא נעים ולא דביק.
  4. נכסה את הקערה במגבת לחה ונשאיר את הבצק למנוחה של כ-10 דקות, כך שהוא יירגע.
  5. לאחר מכן, נחתוך את הבצק לכמה כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  6. נשמן מעט את משטח העבודה שלנו ונרדד כל כדור לתוך פיתה בעובי של 1 ס"מ.
  7. נתחיל לחמם מחבת בלי שמן על להבה בינונית.
  8. נניח את הפיתות היפות במחבת, ונבשל 2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.
  9. נעביר את הפיתות לצלחת ונחסה במגבת כדי לשמור על החום והאווריריות.

אם רחמנא ליצלן מישהו לא יודע מה לעשות עם הפיתות הממכרות הללו – לא לדאוג! הן מושלמות לחמם בעזרת טאבון או אפילו בתנור.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הפיתות דרוזיות הן בהחלט הבסיס המושלם לכל טופינג שתרצו: טחינה, חומ hummus, או אפילו סלט ירקות רענן. נסו לשדרג את המנה עם גבינות או ירקות קלויים. ככה אפשר לבנות מיני שיפודי פיתה שיגרמו לכל אחד ללקק את האצבעות!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הפיתות אחרי ההכנה?

הפיתות הכי טובות כאשר הן חמות, אבל אם נשארו פיתות, אפשר לשמור במיכל אטום במקרר. בנוסף, אפשר להקפיא לאחר קירור.

האם אפשר להכין פיתות עם קמח כוסמין?

בוודאי! קמח כוסמין מביא טעם אגדי ומספק פרופיל בריאותי גבוה יותר. התוצאה תהיה דחוסה יותר ונימוחה.

מה אם אין לי מחבת מתאימה לפיתות?

אפשר בהחלט להשתמש בתנור. רק יש לחמם את התנור על טמפ' גבוהה ולהניח את הפיתות על תבנית אפייה במשך 5-7 דקות.

האם ניתן להכין פיתות ממולאות?

לגמרי! ניתן לשים בתוכן גבינות, ירקות מקורמלים, או בשר טחון. שווה לנסות!

האם מתכון זה טוב לדיאטה?

בהחלט! אם משתמשים בקמח מלא, הפיתות יכולות להיות בריאות, ובמקום שמנים נוספים כדאי פשוט לשדרג עם ירקות!

מה הטריק להפוך את הפיתות לאווריריות יותר?

.חשוב מאוד ללוש את הבצק מספיק זמן כדי שהוא יקבל את העקביות הנכונה ואוויר ייכנס לתוכו.

מה משך זמן הבישול המומלץ?

משך בישול של 2-3 דקות לצד עושה את העבודה, אבל תראו שהן מתנפחות והופכות למושלמות.

מתי הפיתות יהיו מוכן לאכילה?

תריחו את הטעמים ותראו את הזהבה – זה הסימן הכי טוב שהן מוכנות!

כמה זמן ההכנה לוקחת?

באופן כללי, הכנת הפיתות תימשך בסביבות 30 דקות. ככה שאפשר להפוך את זה לארוחת ערב מספיקה!

האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?

כמובן! אפשר להוסיף שום כתוש, רוזמרין, או כל תבלין שאוהבים כדי ליצור טעם ייחודי.

ועכשיו, כשאתם בידיים יחפות עם פיתה מדהימה, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, וליהנות מכל ביס – כי הבחירה שלכם עושה את ההבדל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *