פנקייק בלי חלב: המתכון המושלם לכל אחד!
הפנקייק המדליק ביותר שתנסו להכין!
מה שיכול להיות יותר משגע מפנקייק מרהיב, רך ובעיקר טעים? ככל ששוקלים להכין פנקייק, עולה בתודעה סצנה משפחתית של ארוחת בוקר חמימה ומלאה בצחוקים, שמחה וארומה מופלאה של פנקייקים מתבשלים. ונכון, כולם מכירים את הגרסה עם החלב, אבל הפעם החלטנו לשדרגו לגרסה נטולת חלב, שהיא בהחלט אגדה!
בואו נדמיין את הרגע הזה שאתם לוקחים את הפנקייק, מניחים עליו תוספות כמו סירופ מייפל או פרי טרי, בצליל העוקב של החלב שזרם בצדדים. מצוין, לא? נגלה גם שאפשר להתנסות בתוספות שונות, וזה לחלוטין חובה!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות רמת קושי: קל כמות מנות: 4-6 מנות
– 20 דקות הכנה
– מתכון קליל
– מספיק ל-4-6 מנות שממלאות את הבטן
הרכיבים הדרושים
אז אולי תהיתם, מה הם הרכיבים שצריך שיהיה לנו בשביל הפנקייק המדהים הזה? כל מה שעליכם להכין ממש כאן, תחום אחד עבור פנקייק. אתם יכולים לשנות, לשדרג ולהפוך את זה למושלם בעיניכם.
- 1.5 כוסות קמח חיטה – כדי להיות אוורירי ונעים בפה.
- 2 כפות סוכר – כי מי לא אוהב מתוק?
- 1 כף אבקת סודה לשתייה – זה סוד ההתרוממות.
- 1 כפית מלח – קצת טעם שיבלט.
- 1.5 כוסות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר) – לפנקייק שהוא דל בשומן אך עשיר בטעם.
- 2 ביצים – שיתן לעיסה ובסיס טוב.
- 1 כפית תמצית וניל – לפטנט המיוחד שלנו.
- 2 כפות שמן קנולה – שקצת שומן חובה.
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם צורך בגרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בחלב אורז או חלב סויה. אפשר גם להחליף את הביצים בתחליף טבעוני, כמו 1/4 כוס רסק תפוחים או 1 להב של פשתן עם 2.5 כפות מים – זה בהחלט יעבוד באותה מידה. ואם תרצו מתכון ללא גלוטן, אפשר לשלב קמח תפו”ח או קמח שיבולת שועל.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתהליך ההכנה המלהיב:
1. נתחיל בלקחת קערה גדולה ויוצקים לתוכה את קמח החיטה, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
2. נערבב את החומרים היבשים יחד עד שיהיו אחידים.
3. בקערה נפרדת, נשבור את הביצים ונתוסף חלב השקדים, תמצית הווניל והשמן.
4. נערבב את החומרים הרטובים עד שהתערובת תהיה חלקה.
5. נוסיף לתערובת היבשה את הרטובה – נערבב בעדינות על מנת לא ליצור יתר על המידה (גם טעים וגם משגע).
6. נתחיל לחמם מחבת על חום בינוני ונניח מעט שמן על פניה.
7. נזלף כף מהתערובת למחבת – זה הזמן לראות את הקסם קורה!
8. כשיתחילו להיווצר בועות קטנות על הפנקייק, זה סימן נהדר להפוך אותו!
9. נטגן את הצד השני במשך כ-2 דקות נוספות.
10. נניח את הפנקייקים המוכנים על צלחת ונחזור על אותו תהליך עם שאר התערובת.
הפנקייקים צריכים לצאת גבוהים, אווריריים ומעלפים – בדיוק כמו שכולם אוהבים.
שדרוגים ותוספות
מכאן והלאה, אתם מוזמנים לשדרג את הפנקייקים כמו שאתם אוהבים. אני מבקש לומר כמה רעיונות מעניינים:
– פירות טריים: תותים, בננות, או קיווי יכולים להיות תוספת נהדרת.
– שוקולד צ׳יפס: להוסיף את הרגע של המתיקות לכל ביס.
– אגוזים קצוצים: כדי לקבל קצת קראנצ׳.
– סירופ מייפל, דבש או רוטב שוקולד: שידרגו כל פנקייק לטעים הרבה יותר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח אחר?
כן, בהחלט! לקמח שקדים או קמח תפו”ח יהיה טעם טעים ומיוחד.
מה לעשות אם הפנקייקים לא מתרוממים?
יכול להיות שהסודה לשתייה לא היה טרי. פשוט תשקלו לקנות חדש.
האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא סוכר?
בוודאי! אפשר להשמיט או להשתמש בממתיקים טבעיים, כמו דחפוף תמרים.
כמה פנקייקים אני יכול להכין מתערובת זו?
בערך 6-8 פנקייקים בגודל בינוני.
האם אפשר להכין את הפנקייקים יום לפני?
כן, תוכלו להכין את הפנקייקים, לשמור במקרר ולחמם מחדש בבוקר.
האם אפשר להשתמש בשמני תיבול אחרים?
כמובן! שמן קוקוס או שמן זית יכולים להיות טעמים מצויינים.
מה ההמלצה שלכם לתוספות מתוקות?
סירופ מייפל או רוטב שוקולד הם חגים מיוחדים לפנקייקים.
האם ניתן להקפיא את הפנקייקים?
כמובן, פנקייקים יכולים להחזיק עד חודש במקפיא – רק להפוך את זה לחום למספר דקות!
האם הם מתאימים לארוחת בוקר או קינוח?
לגמרי! זה גם ארוחת בוקר נהדרת וגם קינוח משגע.
למה הפנקייקים שלי דביקים?
יכול להיות שהחום היה גבוה מדי או שהיו יותר מדי נוזלים בתערובת.
הפנקייקים המדהימים הללו יכולים להיות לא רק ארוחה שמכינים בבית, אלא מסע מרגש של טעמים ויצירתיות במטבח. תרגישו חופשי לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם, ולהפיץ את הטעמים המתוקים ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה