פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים שיגנבו את הלב
פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים
שהקלות והפשטות של החיים מפעמים בנו, לפעמים אנחנו מחפשים טעימה מתוקה ונפלאה, יתכן מיד לאחר יום ארוך. מהדבר המדהים ביותר זה שרבים מאיתנו לא מבינים עד כמה קל להכין מנה מעלפת, כמו פצפוצי אורז עם שוקולד וממרח חמאת בוטנים. אפשר לגשת למתכון הזה בכל יום, וליהנות מיצירתיות חד פעמית, או פשוט ללקק את האצבעות ולהתמכר למנה שמזכירה את הילדות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15
הרכיבים הדרושים
אחד הדברים המדהימים במתכון הזה הוא שכמעט כל אחד ואחת יכולים למצוא את המרכיבים במטבח שלהם. פצפוצי האורז האגדים האלה עושים שימוש במוצרים פשוטים שהרבה פעמים יש לנו בבית. הנה רשימה של מה שאנחנו צריכים:
- 200 גרם פצפוצי אורז
- 150 גרם שוקולד מריר (או חלב, אם אתם מעדיפים)
- 100 גרם חמאת בוטנים (מומלץ משקית, מנת בריאות)
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם משוגע)
- קורט מלח
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי, אבל משוגע)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לקחת את המתכון הזה צעד קדימה, יש כמה מרכיבים חלופיים שגם יכולים להגביר את הטעם. למשל:
- אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בשקדייה, או גרסה טבעונית כמו טחנת זרעי חמניה.
- לגרסה ללא גלוטן, פשוט ודאו שהשוקולד שאתם בוחרים הוא נטול גלוטן.
- תוספות כמו פירות מיובשים, שוקולד לבן או ממתקי סוכר יכולים לשדרג את המנה לאותה נחלת עולם!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש את כל מה שצריך, בואו נצלול אל עולם של פצפוצי אורז שאני בטוח שתתמכרו להם! ההכנה כל כך פשוטה, שאנחנו אפילו לא נצטרך לדאוג לכלים מרובים.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בשיטת הנפילת מים על במה נמוכה; אם במיקרוגל, מתחילים ב-30 שניות.
- ברגע שהשוקולד נמס, הוסיפו את חמאת הבוטנים והשאירו להתמזג עם השוקולד.
- כאשר התערובת אחידה לחלוטין, הוסיפו את הקינמון ואת מלח.
- טפחו את פצפוצי האורז לתוך התערובת והקפידו שהם מצופים היטב.
- אם אתם משתמשים באגוזים, הוסיפו אותם לתערובת והקפידו לערבב היטב.
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה, ומניחים בתוכה כפות מהתערובת בעזרת כף או קופסה קטנה.
- מניחים את התבנית במקפיא למשך כ-10-15 דקות, עד שהתערובת מתקhard.
- לאחר שהחטיפים קפאו, יוצאים מהתבנית ומוכנים לאכילה!
שדרוגים אפשריים
אם רוצים לתת למנה הזו טוויסט נוסף, הנה מספר רעיונות לשדרוגים:
- הוסיפו מעט תמצית וניל לתערובת בשביל לתת לה טעם עוצמתי יותר.
- נסו לשדרג את הכדורים עם דימויים של שוקולד עם נגיעות פירות כמו תפוז, או אפילו פירות יער.
- הוסיפו קקאו או אבקת קקאו לתוספת של שוקולד.
- לגרסה בריאה יותר, השתמשו בשוקולד 85% והפחיתו את כמות החמאת הבוטנים.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את פצפוצי האורז בעודם בצורות?
הפצפוצים נשמרים כ-5-7 ימים במקרר, ואפשר גם להכין כמות כפולה כדי שיתארכו יותר, אלא אם כן אתם פתוחים לגמרי ולהשמיד את הכל בעצמכם!
האם אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד לבן?
בוודאי! שוקולד לבן ייתן למנה ממד שונה ומיוחד. רק שתהיה מודעים שהטעם יהיה שונה לגמרי.
מה אפשר לעשות אם התערובת לא מתמצקת?
אם התערובת לא מתמצקת כראוי, להוסיף עוד מעט שוקולד נמס, לערבב ולנסות שוב במקפיא.
מה קורה אם אני רוצה לצמצם פחמימות?
במקרה כזה, כדאי לבדוק שוקולד דל פחמימות, להשתמש בפצפוץ אורז דל פחמימות או חלופין פצפוצי קוקוס.
האם הוספת שוקולד עם מרביר אחי?
בוודאי! זה בהחלט יכול להוסיף מראה אמנותי ותוסס לפצפוצי האורז!
מה לגבי תחליפי אגוזים?
אפשר להוסיף צנוברים או גרעיני דלעת במקום אגוזים; זה ייתן טעמים שונים.
האם אני יכול להשתמש בפצפוצי תירס במקום?
נכון! זה יכול להוסיף טעם מעניין ולהוביל לתוצאה שמרגישה יותר כמו חטיף לשוק של מטיילים.
האם צריך לחמם את חמאת הבוטנים? זה לא נמס לבד?.
באופן בסיסי, לא. אבל חימום קל בשיטת זמן קצר במיקרוגל יכול לעזור לתרום לגורמי ערבול טובים.
האם זו אחת מנות החטיף האהובות עליך?
ודאי! אם יש דבר שאני אוהב, זה לפתח מתכונים מיוחדים באופן יום יומי – זה הכי טעים שיש!
מה אני עושה אם הבטתי שאני לא אוהב את זה?
אם זה קורה, אפשר פשוט לנחם את עצמכם במשקה חם עוד כוס תה; לכל מי שפתאום לא מתלהב.
אז אם תכינו את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את התמונות שלכם ברשתות החברתיות ולספר לכולם כמה פצפוצי האורז האלו מדהימים! ואל תשכחו שעם ביס קטן זה יכול להפוך לאחד מהחטיפים הממכרים ביותר שתאכלו.
כתיבת תגובה