פשטידת אורז וירקות שתשנה את חוויית הארוח שלך

פשטידת אורז וירקות שתשנה את חוויית הארוח שלך

פשטידת אורז וירקות מדהימה ולא שגרתית

אחת העסקאות הכי טובות שאפשר לעשות במטבח, היא ללמוד כיצד להכין פשטידת אורז וירקות משגעת. מדובר במנה אגדה שהיא גם בריאה, גם מזינה וגם טעימה עד כדי כך שאפשר ללקק את האצבעות! המיוחד בפשטידה הזו היא שהיא מאפשרת לכם לשדרג כל ארוחה ולהשתמש בחומרי גלם שאתם הכי אוהבים. במיוחד אם אתם אוהבים ירקות, פשטידת האורז הזו תדרוש מכם לערבב את כל מה שיש במקרר! אפשר להביא אותה לסלט מרהיב, לארוחה משפחתית או פשוט לערב סרטים עם חברים. בואו נצלול יחד למנה הזו שתנפץ לכם את כל המוסדות הקולינריים που הכרתם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשמדובר בפשטידת אורז וירקות, אתם רוצים להצטייד ברכיבים הכי טריים ואיכותיים. השילוב של כל מרכיב יעשה את הקסם וזה בול מה שיגרום לפשטידה שלכם להיות הכי טעימה שיש! אז הנה מה שאתם צריכים:

  • 300 גרם אורז מבושל (כ-1.5 כוסות)
  • 2 ביצים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזר בינוני מגורר
  • 1 קישוא קצוץ
  • 150 גרם פטריות קצוצות (אפשר גם בולגרית לאוהבי הטעמים המיוחדים)
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (לטבעונים ניתן להמיר בגבינת קשיו)
  • יש Salt & pepper to taste (מלח ופלפל לפי הטעם)
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם (רצוי מבית המאפה של סבתא, מושלם!)

מרכיבים חלופיים

התלהבתם מהמינונים אבל אתם חלמתם על פשטידה עם טוויסט? בהחלט! אפשר להמיר את הירקות לפי מה שיש בבית או מה שאתם הכי אוהבים. למשל: אתם יכולים לשים בצל סגול במקום בצל לבן, להוסיף מעט תפו”ע מבושל, או לשים בטטות אפויות. בסוף, כל מה שחשוב זה שיהיה טעים! אם אתם חברים טובים של טבעונות, גבינת הקשיו תעשה עבודה מצוינת ותשאיר את הפשטידה אוורירית כמו על פי תהום.

שלבי ההכנה

כשאתם מתחילים להכין את פשטידת האורז, חשוב להבין שהתהליך הוא קליל ואני מבטיח לכם שתהיו מרוצים מהתוצאה! אז מה אתם צריכים לעשות?

  1. לחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שיפרד זהב ושקוף.
  2. מוסיפים את הגזר המגורר, הקישוא והפטריות למחבת. מטגנים כמה דקות עד שהירקות מתרככים.
  3. שמים את התערובת הטריה בקערה בינונית, ממתינים כמה דקות שיתקרר.
  4. מוסיפים את האורז המבושל, הביצים, גבינת הפטה, כמון, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
  5. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית צורה מלבנית או עגולה מרופדת בנייר אפיה.
  8. אופים 30-35 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת וקיבלה צבע זהב יפה.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר כמה דקות. חותכים לפיסות ומגישים.

שדרוגים ותוספות

לא מספק לכם? תשאירו את הדמיון שלכם חופשי! אפשר להוסיף לתערובת: תפו”א מבושל, ירקות ירוקים כמו קישוא, או אפילו מעט פירות כמו תמרים קצוצים לאיזון הטעמים. אפשר גם לשדרג בטעמים חריפים עם פפריקה מעושנת או צ'ילי. אל תמהרו לספר לי על כך – אני רוצה לדעת אם הצלחתם להפתיע את עצמכם! ומעל לכל, אל תשכחו להוסיף רוטב שטווס קצוף על הפשטידה המדהימה שלכם כבר ברגע ההגשה.

שאלות ותשובות

איך שומרים את הפשטידה?
אפשר לשמור את הפשטידה בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים. היא נשארת טפיחה ומתקלקלת פחות.

אפשר לעשות את הפשטידה ללא ביצים?
בהחלט ניתן! אתם יכולים להשתמש ב-2 כפות של זרעי צ'יה עם 6 כפות מים. המזגו ותחכו שיתייבש.

האם אפשר לאפות במקום לטגן קודם את הבצל?
כן, יכולים לשים על תחילת הבצלים והירקות לתנור, אך הטעמים יהיו שונים מעט.

מה הכמויות שמתאימות אם רוצים להכין את זה עם דגנים אחרים?
אם החלטתם ללכת על קינואה או גריסים, פשוט תשבו בפחית אחת שלכם ותכין את הדגנים לפי הוראות היצרן.

איזה רוטב ממולץ להגיש עם הפשטידה?
אני אישית ממליץ על רוטב טחינה או יוגורט עם שום. זה נותן טוויסט חדשה ולא צפוית!

האם אפשר להכין את הפשטידה גם בשבת?
בהחלט! אפשר להכין מראש ולהגיש סמוך לשבת – היא נשמרת עשרות שעות במקרר במצב הרצוי!

כמה פשטידות אפשר להכין מכמויות גדולות?
בהחלט! ממליץ להכין ב-2 תבניות, הפשטידה נשמרת מצוין במקפיא.

האם אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינה צהובה?
בוודאי! גבינת מוצרלה משדרגת את הטעמים והמרקם של הפשטידה לכיוון המיוחל.

מה אפשר להגיש את זה איתו לחג?
אפשר לשדרג עם סלט ירוק רענן על מנת להוסיף מעט צבעון למנה. זה משגע!

האם אפשר להכין את הפשטידה מראש?
כמובן, ניתן להכין עד שלושה ימים מראש משמנים את התוצאה ולשמח אחרים!

ברגע שבו תכינו את פשטידת האורז והירקות הממש לא שגרתית הזו, אני בטוח שתפזרו את הסיפור בכל מקום. היא פשוט מדהימה והיא תכבוש את כל מי שייתקל בה! אז למה אתם מחכים? לכתבו את המתכון הזה, שתפו עם חברים ורוצים שיכינו גם. טעים? בהחלט משפחתי!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *