פשטידת כרובית פרווה עם מיונז שתשאיר אותך מבקש עוד

פשטידת כרובית פרווה עם מיונז שתשאיר אותך מבקש עוד

"`html

פשטידת כרובית פרווה עם מיונז

לא ניתן לתאר את המשלב המושלם בין בריאות לטעם, אבל אם יש מנה אחת שמצליחה לעשות את זה בעוצמה, זו פשטידת הכרובית המדהימה שלנו. מדובר במנה שהיא בריאה, פרווה, טבעונית ואפילו דלת פחמימות, אך יחד עם זאת, היא כל כך טעימה וממכרת שתרצו ללקק את האצבעות. הקסם טמון באירוניה – חומר גלם שברוב המקרים יוצר תחושה של אוכל בריא, אבל יחד עם מיונז שמעלה את טעם השמנת והעסיסיות, הפשטידה הזו הופכת לאגדה קולינרית. גרסה עכשווית לקבלת פשטודה חגיגית, בלי לוותר על הבריאות; ממש פלא, נכון?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נדבר על המרכיבים הפשוטים אך הכרחיים שיש למנה הזאת. כל מה שתצטרכו כדי ליצור את המנה המשגעת הזו הוא בסה"כ:

  • 1 כרובית בינונית (כחצי קילוגרם)
  • 1/2 כוס מיונז
  • 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח רגיל)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 ביצים (או תחליף ביצים טבעוני)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון (למי שאוהב קצת יותר טעמים)
  • שום כתוש – לפי הטעם (כאן זה לגמרי עליכם)

כמובן שאפשר לשדרג את הפשטידה הזו ולתת לה כל מיני טעמים שונים – אפשר להוסיף תבלינים נוספים או ירקות קצוצים (כמו גזר או קישוא), שמתאימים במיוחד למי שאוהב להכין גרסה קצת יותר עשירה.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, אפשר לעבור לשלב הכנת הפשטידה המעלפת:

  1. מבשלים את הכרובית במים רותחים עד שהיא מתרככת, אך לא מדי. אנחנו רוצים אותה רכה אבל לא מתפרקת.
  2. מסננים את הכרובית ומניחים לה להתקרר מעט.
  3. מעבירים את הכרובית לקערה גדולה, ושמים בתוכה את יתר המרכיבים: המיונז, קמח חומוס, פטרוזיליה, ביצים, מלח, כורכום וכמון.
  4. מערבבים הכל היטב עם מזלג או כף, עד שהתערובת אחידה.
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן ומעצבים פשטידות מהתערובת, בעובי שמעורר תיאבון.
  6. מטגנים את הפשטידות מכל צד עד שהן מושחרות ומקבלות צבע זהוב.
  7. מעבירים לצלחת ומניחים להן להתקרר כמה דקות – או שלא, כי זה כל כך טעים, שלא תצפו אפילו לשניה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשהפשטידות מוכנות, אפשר להוסיף טוויסטים מדהימים. לדוגמה:

  • להוסיף כוסברה קצוצה אם אתם חובבי הטעמים המזרחיים.
  • לשים מעט גבינת פרומעז צהובה בתוך הפשטידה, אם אתם לא מקפידים על כשרות.
  • להכין רוטב מטבל מבסיס טחינה או יוגורט, שיעלה את כל החוויה.
  • נשמע משוגע, אבל אפשר להוסיף לתערובת קצת סויה ופיקנטיות – זה פשוט מדהים.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום מיונז? אפשר להמיר אותו ברסק תפוחים או טחינה, שזה מבחינתי ענק!

האם אפשר לקפוא את הפשטידות? בהחלט! אפשר לקפוא אותן עטופות היטב עד שבועיים.

מה עושים אם הפשטידות לא מחזיקות את עצמן? זה יכול לקרות אם התערובת יומית גם אם היא רטובה מדי. הוסיפו קמח לפי הצורך.

אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף? גזר קצוץ דק וקישוא יכולים להוסיף מרקם ועושר.

האם אני יכול להשתמש בחלפיניו? בהחלט! זה יכול להוסיף חריפות מהנה!

איפה אני יכול לקנות קמח חומוס? קמח חומוס ניתן להשיג בכל חנות טבע ובמרכולים גדולים.

אם שיניתי קצת את המתכון, איך זה ישפיע? זה תמיד מעניין! כל שינוי יכול להניב טעמים שונים – זה הפלא שבבישול.

איך אני יודע אם הפשטידות מוכנות? אם הן זוכות בצבע זהוב וחום, הן מוכנות.

האם אפשר לאפות את הפשטידות? בהחלט! אפשר לאפות בתנור על גובה 200 מעלות עד שהן נראות מעולות.

שתתי שיניים שימי הפשטידות? כשהן משתלבות עם תוספות אחרות? עם פוקאצ'ות, סלטים וכמובן יוגורט, זה פשוט משגע!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים ובני המשפחה שלכם ברשתות החברתיות! הפשטידה הזו מצדיקה הפצה!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *