ציפוי לעוגת שוקולד ללא שמנת מתוקה – מתכון עוצר נשימה!
"`html
ציפוי לעוגת שוקולד ללא שמנת מתוקה
יש רגעים בחיים שבהם רק מנחם שוקולדי יכול להרים אותנו. נכון, גם אנרגיות חיוביות ושיחות רווחה עשויות לעזור, אבל אין תחליף לעוגת שוקולד מתוקה, במיוחד כשהציפוי שלה הוא אגדי ממש! אז מה אם אנחנו קונים עוגה מוכנה או אופים אחת בעצמנו? כשמגיע הזמן לציפוי, אין צורך בשמנת מתוקה בשביל להוסיף פס הזהב לעוגה שלנו. המתכון שלפנינו הוא מדהים, ממכר, ומעלה חיוך על הפנים. תתכוננו, כי אתם הולכים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: כ-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצייד את עצמנו בכל הטוב הזה. העוגה שלנו זקוקה לציפוי שיתעלה על כל ציפוי אחר. והכי טוב? כל הרכיבים זמינים במידה מספקת כמעט בכל חנות.
- 200 גרם שוקולד מריר (מעל 70% קקאו).
- 150 גרם חמאה או מסמיך צמחי (לטבעונים).
- 3 כפות אבקת קקאו.
- 1/2 כוס סוכר (אפשר גם סוכר חולי או ממתיקים טבעיים).
- 1/4 כוס מים רותחים.
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- קורט מלח.
כמובן שיש מקום לשדרוגים! אם בא לכם להקפיץ את הציפוי, ניתן לשלב אגוזי לוז קצוצים או שברי עוגיות שוקולד למשחק מרקם.
שלבי ההכנה
הכנת הציפוי היא פשוטה, ואנחנו הולכים לגלות את כל הסודות בדרך!
- מרתיחים מים בסיר עם תחתית עבה ומניחים עליו קופסה באוויר (בן מרי) או כל כלי עמיד בחום.
- משבצים את השוקולד והחמאה (או המסמיך הצמחי) בתוכו ומערבבים עד שהחמאה והשוקולד מתמוססים לחלוטין.
- מוסיפים את אבקת הקקאו והסוכר, ומערבבים היטב. תיאורטית, אם מישהו ספר כל יום סוכר כדי לשמור על משקל – הוא לא כאן עכשיו! השוקולד במשקל גבוה.
- יוצקים את המים הרותחים ושטיפה של מלח, ומערבבים. תודו שאין דברים יותר טובים ממאכלים שמאחדים יחד אוכל מתוק וחיים מתוקים.
- מסננים את התערובת דרך מסננת דקה (אם יש שאריות של שוקולד לא סופי) ומוסיפים לתערובת את תמצית הווניל.
- נותנים לציפוי להתקרר לטמפ' החדר.
- כאשר הציפוי מתקרר, יוצקים אותו בעדינות על העוגה שלכם ומפזרים אגוזים קצוצים או שברי עוגיות, אם רוצים.
וזהו! ציפוי משגע ומעלף מחכה לעוגה. זה הזמן ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש אינסוף אפשרויות להוסיף לציפוי שלנו. לדוגמה:
- אגוזי לוז חרוכים או קצוצים למרקם פריך.
- סוויטנר טבעי כמו דחף דחיט קיין.
- קמצוץ קינמון להוסיף שדרוג טעמים.
- שוקולד לבן חתוך קטן למראה מדליק.
- טיפות של קפה לקסם נוסף.
שאלות ותשובות
כיצד שומרים את הציפוי? ניתן לשמור את הציפוי במקרר עד שבוע. ודאו למנשק את הגובה כך שלא יתייבש.
האם אפשר להכין ציפוי עם שוקולד לבן? בהחלט! זוהי גרסה אוורירית שנשארת מתוקה להפליא.
אפשר להשתמש בציפוי על עוגיות? כן, הציפוי כל כך נימוח שנעים לשים אותו גם על עוגיות ולראות אותו נשפך לאט.
האם יש צורך בסוכר? ניתן לערבב עם סוכר חולי או סטיביה לממתיקים שונים. אפשר גם לנסות סירופ מייפל.
כמה זמן הציפוי מחזיק על העוגה? הציפוי יכול להחזיק על העוגה עד 4 ימים אם שומרים בבקבוק צפוף.
האם אין בעיה עם כמות השוקולד? בהחלט לא! שוקולד הוא סופרפוד ידוע. חוץ מזה, זה הכי טעים שיש!
האם אפשר להקפיא את הציפוי? לא מומלץ, כיוון שיתקשה לאחר ההקפאה.
מה השינוי אם אני רוצה להכין את הציפוי ולא עם שוקולד מריר? אפנו מכל שוקולדים אחרים, כמו שוקולד חלב. ההבדל הוא במרקם.
האם אפשר להכין בכמויות גדולות ולשמור? בהחלט! הביאו לכם את הזמן שדרוש להתקררות לאחר ההכנה והניחו בכלי אטום.
אילו עוגות מתאימות לציפוי? עוגות שוקולד, וניל, פינקולה, ואפילו עוגות פירות עבות ומעוגלות.
אם נהניתם מהמתכון המדהים הזה, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות או לשלוח לחברים שלכם. כולנו זקוקים לפינוק הזה, ובואו נפיץ יחד את האהבה לשוקולד!
"`
כתיבת תגובה