ציפוי שוקולד לעוגה בלי שמנת מתוקה בשיטה קלה
ציפוי שוקולד לעוגה בלי שמנת מתוקה
אם אי פעם דמיינתם עוגה עטופה בשכבת שוקולד מבריק, שהאורחים שלכם לא יצליחו להפסיק להתלהב ממנה, אתם במקום הנכון! הגעתם למתכון המושלם לציפוי שוקולד לעוגה שלו תוכלו להוסיף טוויסטים קונדיטוריים שלא ישאירו אף אחד אדיש. ציפוי מדהים, ממכר, ומעלף – כזה שבעצם לא תצטרכו טיפה של שמנת מתוקה, אבל כן ייתן לכם את הפינוק המתוק שאתם שואפים אליו. לא רק שמדובר במתכון סופר קל ופשוט, אלא הוא גם מתאים לקהל הרחב – טבעונים ורגילים כאחד! בואו נתחיל.
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: ציפוי לכמה עוגות (תלוי בגובה ובקוטר)
הרכיבים הדרושים
כשהרעיון צץ לנו לראש, אנחנו מתחילים לחשוב על כל מה שנוכל להדק לתוך המתכון. אז מה באמת נדרוש על מנת ליצור את הציפוי המושלם הזה?
- 200 גרם שוקולד מריר (או חלב) – ברמה הגבוהה ביותר שתמצאו, כי ידוע ששוקולד איכותי = תוצאה מדהימה.
- 2 כפות קקאו איכותי – להוספת עושר וטעם חזק.
- 1/4 כוס סוכר חום – להגברת המתיקות וגם כדי להוסיף לנו צבע.
- 100 מ"ל חלב נוזלי (רגיל או צמחי) – לשמירה על מרקם אוורירי ונעים.
- 1/2 כפית תמצית וניל – תמיד מוסיף נופך עז של טעם.
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן אחר) – שומני, אך בריא, שירכך לנו את הציפוי.
אם יש לכם אורחים עם מגבלות תזונתיות – אל תדאגו! ניתן بسهولة להמיר את השוקולד לשוקולד מריר טבעוני ואת החלב לנוגדן צמחי כדי להתאים למבקריכם.
שלבי ההכנה
עכשיו, זה הזמן לגלות איך מתכננים את הקסם הזה באומנות קונדיטורית מדהימה.
- מניחים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום ומרככים אותו במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהוא מתמוסס.
- במקביל, מכינים סיר קטן, מוסיפים את החלב והסוכר ומבשלים על חום נמוך תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מעבירים את התערובת החמה מהסיר לקערת השוקולד המומס.
- מוסיפים את תמצית הווניל, את הקקאו ואת שמן הקוקוס ומערבבים היטב עד שהמרקם אחיד ומבריק.
- מניחים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר כ-10 דקות, ואז מכניסים אותה למקרר עוד 20 דקות, עד שהיא מתחילה להתייצב.
- לאחר שהציפוי התייצב מעט, זורקים אותו על העוגה שלכם בעזרת מצקות או כף – כך שהשוקולד יחסה את כל העוגה ויתמזג אל תוך המרקם שלה.
- בסיום, אפשר לחרוט קצת שוקולד שארי על פני העוגה גם כדי לקשט וגם כדי לעורר התלהבות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהעוגה שלכם מוכנה, אתם כנראה תוהים – מה עוד אפשר להוסיף? אה, כמה רעיונות נהדרים!
- לגיוון הטעמים, תוכלו להוסיף קמצוץ של קינמון או מלח גס על השוקולד – זה משגע.
- אם אתם אוהבים פירות, אפשר להניח מעל הציפוי פירות טריים כמו תותים או בננות.
- לגרסה עשירה יותר, הוסיפו אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך, פקאן או שקדים – תוספת משגעת!
- למצבי רוח טוויסטיים, למה לא לנסות להוסיף כמה טיפות של ליקר (כמו רום) לתערובת השוקולד?
שאלות ותשובות
איזה סוג שוקולד מתאים יותר לציפוי?
הבחירה היא באמת תלויה בטעם האישי שלכם. שוקולד מריר מעניק טעם עשיר יותר, בעוד שוקולד חלב יכול להיות מתוק יותר ואהוב על הרבה אנשים. הניסיון שלי מראה ששוקולד מריר הוא המנצח!
האם הצליח לי לשמור את השוקולד ליותר ימים?
כן, אפשר לשמור את הציפוי במקרר עד 4-5 ימים. אם תרצו, אפשר גם להקפיא אותו, אך שימו לב שהמרקם עלול להשתנות לאחר ההקפאה.
האם יש אפשרות להכינו ללא חלב?
בהחלט! אפשר להמיר את החלב במים או בחלב צמחי – כמו חלב שקד או סויה. עובד מצוין.
מה עושים אם הציפוי נוזלי מדי?
אם נראה לכם שהציפוי שלכם רך מדי, ולא מצליח להחזיק את עצמו, אפשר להוסיף עוד מעט קקאו או שוקולד מומס, אך במקרה זה יש לערבב בחום נמוך כדי למנוע גושים.
כמה שוקולד צריך כדי לכסות עוגה גבוהה?
אם מדובר בעוגה גבוהה, כדאי לנסות 250 גרם שוקולד – זה יביא לכם ציפוי יותר עבה ומרשים!
האם ניתן להשתמש בתבניות עוגה מתקדמות?
אם אתם אוהבים ניסיונות בקונדיטוריה, בהחלט. תבניות משגעות מוסיפות לא מעט!
האם ניתן להכין את הציפוי מראש ולשמור אותו?
אכן! פשוט הכינו אותו, קיררו אותו והעבירו אותו לקופסה אטומה במקרר.
מה עושים אם שוקולד התגבש?
אם אתם נתקלים בשוקולד המתקשה, פשוט מחממים אותו שוב בעדינות במיקרוגל.
הציפוי נהיה מבריק בסוף?
בהחלט! עם השוקולד האיכותי והשימוש בשמן קוקוס, תקבלו ציפוי ברק מדהים.
האם יש לי אפשרות להשתמש בירקות כקישוט?
אם אתם מרגישים חריגים ומתנסים, דווקא! זית עובד מדהים כחלק מרעיון אוכל ייחודי.
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים, קרובי משפחה או כל מי שאוהב מתוקים. תנו להם לגלות את הציפוי המעלף הזה ולהפוך את העוגות שלהם למושלמות, גם בלי שמנת מתוקה. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה