ציפס קלוריות שיעשו לכם חשק לטעום עוד!
האם אי פעם חשבתם איך אפשר לשדרג את הנשנושים שלכם כך שיתאימו לכל מצב רוח? מה דעתכם על חטיף שילך עם הסרט שתכננתם לראות, או שישלים את הארוחה המשפחתית? אז הנה אנחנו כאן עם מתכון מדהים לציפס קלוריות קליל, מכין לכל אחד ללקק את האצבעות, ואפילו להשאיר טעם של עוד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל! פה תמצאו את כל מה שאתם צריכים כדי להכין את הציפס המושלם הזה. כדאי לארגן את המצרכים מראש, כדי שהתהליך יהיה מהנה ומסודר.
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (כחצי קילוגרם)
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית קפית פלפל שחור טחון
- רבע כוס פרזלי קצוץ (לא חובה)
- תיבול נוסף לפי טעם (אפשר להשתמש בתיבולים כמו שום גבישי, תיבול פיצה וכו')
שדרוגים וחלופות
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית לציפס, אל דאגה – כל מה שאתם צריכים לעשות זה להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או במשהו אחר שאתם אוהבים. ובנוגע לציפס דל פחמימויות, אפשר גם לשלב ירקות כמו קישואים או דלורית במקום תפוחי אדמה. זה יכול להיות לא רק בריא, אלא גם משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. הקפידו לשים לב לכל שלב, כי כאן טמון הסוד להצלחה!
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות בגובה של חצי ס"מ.
2. מניחים את רצועות תפוחי האדמה בקערה גדולה ומלאים במים קרים. זה עוזר להסיר את העמילן ולמנוע מהם להידבק.
3. אחרי 15 דקות, מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים אותם היטב עם מגבת לניגוב.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס עם טורבו.
5. מכניסים את תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים את שמן הזית והתיבולים. חופפים היטב עד שכל רצועה מצופה בתיבול.
6. מניחים את הרצועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפשטים היטב כך שלא יהיו רצועות על גבי רצועות.
7. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20-25 דקות עד שהציפס זהוב ופריך. באמצע האפייה, ניתן להפוך את הרצועות כדי שיתאפיינו בצורה אחידה.
8. מגישים את הציפס החם עם רוטב שאתם אוהבים. עשבי תיבול טריים, רטבי גבינה או אפילו רוטב פיקנטי – מה שיתאים לכם!
שדרוגים נוספים
אף אחד לא אמר שעליכם להפסיק כאן. חשוב לזכור שבצ'יפס אפשר לשחק ולעשות שדרוגים מדהימים! אפשר למשל לנסות תיבול של מערב מזרחי, כמו תיבול של זעתר או רוזמרין. זה מביא את הציפס לגבהים חדשים, והופך אותו לאגדי!
שאלות ותשובות
למה חשוב לפטור את תפוחי האדמה מהעמילן?
הסרת העמילן מסייעת לשפר את המרקם, כך שהציפס יהיה פריך וטעים יותר!
כיצד אני יודע מתי הציפס מוכן?
כשהציפס משנה צבעו לגוון זהוב-שזיף ומתבלת ארומה ניחוחית נגישה באוויר, ידענו שהוא קרוב לסיום.
האם ניתן להכין את הציפס עם ירקות נוספים?
בהחלט! קישואים, דלורית וחתיכות גזר יכולים להפוך גם הם לחגיגה של צבע וטעם.
האם אפשר להכין את המתכון על טיגון?
כמובן! תוכלו לטגן אותם בשמן עמוק לטעם שונה.
מה עם המטבלים? מה מומלץ?
לטבול את הציפס בשום גבישי, יוגורט עזים או אפילו רוטב צ'ילי – מה שתרצו!
האם אפשר לשמור את הציפס למחרת?
הציפס הטעים ביותר הוא החם והטרי, אך אם נשאר, שמרו בכלי סגור במקרר, וחממו שוב בתנור לפני ההגשה.
בהצלחה! זה נשמע מורכב מדי?
אחרי שתתחילו, זה ירגיש טבעי לחלוטין!
כמה חומרים דרושים?
ההכנה נעשית מכמה מצרכים ספורים, כך שלא תצטרכו לצאת למסע חיפושים.
אפשר להוסיף גבינת פרמזן?
ודאי! גבינת פרמזן מגורדת מעל הציפס לאחר האפייה תיתן טעם נוסיף ומפנק!
באיזה שמן מומלץ להשתמש?
שמן זית הוא המועדף, אך אפשר להשתמש גם בשמן חמניות או שמן קוקוס.
הייתם מופתעים כמה טעים ומשגע הציפס הזה יכול לצאת! אנחנו בטוחים שכשהוא יוצא מהתנור, תרגישו בדיוק כמו בבית של סבתא שלכם, והטעמים פשוט יפילו אתכם!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ולקרוא איתם על כל השדרוגים המקסימים שניתן ליצור!
כתיבת תגובה